Autor Wątek: Fotografie z FSX - kontrowersje odn. scalenia wątków  (Przeczytany 3448 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zgredd

• Gość
Fotografie z FSX - kontrowersje odn. scalenia wątków
« dnia: Stycznia 26, 2009, 19:26:30 »
W sumie te dwa tematy to nie to samo - w jednym chodzi o "artystyczne" ujęcia, a w drugim o ciekawe miejsca (znowu nadmiernie rozbudowane tematy tez nie są do końca korzystne), ale nie będę się kłócił.

A ja będę się kłócił. To co się stało to niestety kolejna brzydka rzecz ze strony kolejnego moderatora na kolejnym forum (szkoda, że na tak zacnym jak to).
Jeżeli wszyscy - BEZ WYJĄTKU - chwalą pomysł założenia nowego tematu, niektórzy do tego dodają jak najbardziej słuszną argumentację, a jeden moderator po prostu zamyka sobie te wątek, nie zapytawszy nikogo o zdanie, to jest to po prostu "a nie będziecie mi tu śmiecić na moim forum". To jest po prostu "mam was w zadku", delikatnie mówiąc.
Tak się nie robi, panie moderatorze! Żenada. I nawet jak padną teraz kontrargumenty, to wszyscy jakoś myślą inaczej.
Tyle z mojej strony. Zawiodłem się srodze. Temat oczywiście był zupełnie inny, miał inny cel, m.in. żeby forum było bardziej czytelne i podpisuję się pod argumentami kapuleta wszystkimi pięcioma kończynami.

Offline cygan

• APAsq
  • *
Odp: Fotografie z FSX - kontrowersje odn. scalenia wątków
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 26, 2009, 20:18:52 »
a jeden moderator po prostu zamyka sobie te wątek, nie zapytawszy nikogo o zdanie, to jest to po prostu
Drodzy koledzy nie dramatyzujmy.Może zajrzyjcie na ED forum i zobaczcie tam co się dzieje gdzie zakładane są wątki z zapytaniami np jak właczyc pilota w kabinie albo któryś z kolei watek pt. "love it" rozpisując się włazidupskimi tekstami jaki to super sim i wogule lub inne bzdetne zapytania na które odpowiedzi można znalezc w obu instrukcjach załączonych do sima a które zapełniaja jak chwasty tworząc gąszcz tematów powodując że cieżko znalezc to czego naprawdę nam potrzeba .Moderatozy nie usuwaja wątków ....WC tez nie znalazłem- ich cyrk ich małpy.
W porównaniu z tym nasze forum wyglada na jak najbardziej poukładane.To że czasem jakiś moderator "ojcowskim  pasem" przyleje ? Takie życie .
Lepiej tak niż dopuscic do tego żeby zrobił się bajzel gdzie nie będzie chciało się zagladac.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 26, 2009, 20:31:05 »
Drodzy koledzy nie dramatyzujmy.Może zajrzyjcie na ED forum i zobaczcie tam co się dzieje gdzie zakładane są wątki z zapytaniami np jak właczyc pilota w kabinie albo któryś z kolei watek pt. "love it" rozpisując się włazidupskimi tekstami jaki to super sim i wogule lub inne bzdetne zapytania na które odpowiedzi można znalezc w obu instrukcjach załączonych do sima a które zapełniaja jak chwasty tworząc gąszcz tematów powodując że cieżko znalezc to czego naprawdę nam potrzeba .Moderatozy nie usuwaja wątków ....WC tez nie znalazłem- ich cyrk ich małpy.
W porównaniu z tym nasze forum wyglada na jak najbardziej poukładane.To że czasem jakiś moderator "ojcowskim  pasem" przyleje ? Takie życie .
Lepiej tak niż dopuscic do tego żeby zrobił się bajzel gdzie nie będzie chciało się zagladac.
Po pierwsze to co jest na innych beznadziejnych forach, nie musi być wykładnia dla nas.
Po drugie tutaj nie ma takiej sytuacji o jakiej piszesz cygan - wątek był jak najbardziej sensowny i właśnie miał na celu poukładać pewne rzeczy. I oczywiście możemy dyskutować czy to prawda, czy wręcz przeciwnie. Każdy ma przecież swój osąd. No ale wybacz - jeżeli wszyscy uważają że to dobry wątek, a tylko 1 moderator że zły to nie widzę powodu, aby być bity administratorskim pasem. Tu nie ma dramatu, ale skoro tak wszyscy dbamy o porządek na forum, to chyba nie tylko ten graficzny, ale też duchowy. Ja wyznaję zasadę, że internet to takie same zasady kultury osobistej, jak nie-internet. I jeśli ktoś by taki manewr zrobił na Kółku Miłośników Lotów w remizie strażackiej, zamiast tego forum, to wstałbym i powiedział wprost - "wstydź się".

Incognito

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 26, 2009, 21:49:33 »
Po pierwsze:
watek zwiazal administrator, nie moderator.

Po drugie:

admin (mini) jest (sa) panem i Bogiem na forum. Najczesciej nalezy ono do nich i to oni placa z wlasnej kieszeni  za serwer i domain, opiekuja sie nim i sa prawnie odpowiedzialni za tresc postow. To oni tworza regulamin swojego forum, ktorego akceptacje potwierdza kazdy  nowy uzytkownik forum.

Po trzecie:

Moderator jest prawa reka admina, wybrany sposrod zaufanych uzytkownikow forum (przyjaciol?), majacy szczegolne uprawnienia. Jego decyzje nie podlegaja jakiejkolwiek dyskusji, uzytkownik najwyzej moze zlozyc reklamacje na moda do admina.

Po czwarte:

jesli uzytkownik nie akceptuje ram wyznaczonych przez regulamin (administaratorow) i nie podobaja mu sie dzialania osob odpowiedzialnych za forum, zawsze moze je opuscic i przeniesc sie np. na Onet.pl.

To forum jest tak rozbudowane, ze nie dziwie sie decyzji admina. Jakos to wszystko trzeba zwiazac w calosc!

Tez admin forum

"Warka Bear" alias "Icognito"

P.S,
Kiedy bylem moderatorem forum "Aztec", stworzylem podobny watek, poswiecony sceneriom do FS2004. Przynoisl on wiele dobrego uzytkownikom: podparty screenami i opisem scenerii, wraz ze wskazaniem linkow downloadu stal sie chyba njabardziej poczytny w owym czasie. Minelo kilka lat od tamtej pory. Wydaje mi sie, ze jest czytany do dzisiaj. Osobiscie (czyt: moim zdaniem) taka opcja bardziej mi sie podoba od obrabianego w programach graficznych "Screenshots & movies". Wolabym przeczytac opinie, wskazania mankamentow sceneri i czy warto ja instalowac, czy jest to bubel, ktory mozna sobie odpuscic.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2009, 21:58:07 wysłana przez Incognito »

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 26, 2009, 22:11:39 »
Gwoli ścisłości - wątki scaliłem osobiście, po konsultacji z administratorem.

Dodam tylko że technicznie wątek nie został zamknięty - tylko scalony z innym. Zatem Zgredd pisząc że "moderator zamyka sobie ten wątek, nie zapytawszy nikogo o zdanie" posuwasz się nieco za daleko, przynajmniej jeśli chodzi o pierwszą część zdania. Opinii jak widać też zasięgałem i to u najwyższej instancji odpowiedzialnej za to miejsce. Zaś Administracja rozlicza mnie z moich działań i do nich proszę kierować kolejne skargi.

Poza tym nikomu nie bronię przecież zamieszczać fotoreportaży i opisów podniebnych wypraw w FSX i może to robić tam gdzie dotychczas tj. właśnie w tym wątku. Poza tym oba wątki scalone sprowadzały się moim osobistym zdaniem do jednego - latania i oglądania widoków. No ale może się faktycznie nie znam.

« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 26, 2009, 22:21:39 »
Szanowni Koledzy! A może tak koniec jałowej dyskusji!?

Decyzja zapadła - taka jest wola ADMINISTRATORA i koniec. Choć mnie osobiście osobny watek się podobał to należy uznać decyzję Administracji za nieodwołalną i ostateczną, zakończyć zbędną dyskusję (dotyczy zarówno głosów za i przeciw - tu nie ma demokracji) i wrócić do latania.

Bije się w piersi bo to ja narobiłem bajzu - mogłem się skonsultować z Administratorem zanim pochwaliłem temat (co mogło sugerować jego akceptację) - moja wina.  :icon_redface:

Jak, chcecie to sobie sam strzelę w kolano  z wybranej przez Was broni:
-> :icon_luger_148:
-> :icon_wkolano_354:

PS. Za dwa dni jak sobie wszyscy poczytają - to te wszelkie komentarze wyleje do "kibelka" w celu oczyszczenia tematu.

Incognito

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 26, 2009, 23:25:25 »
Nie wazne, czy ztobili to modzi, czy admini. W kazdym badz razie osoby uprawnione do takich dzialan. Moj wpis wyzej mial na celu uswiadomiemie osobom "w pretensjach", ze dzialanie wladz forum jest niepodwazalne.

Osobiscie temat uwazam za bardzo ciekawy i pozyteczny, choc moim zdaniem tytul nadany przez "Zylete 1967" mowil dokladnie " w cziom dielo". Sam chetnie wybieram sie na wycieczki, wiec moge opisac to i owo.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2009, 23:31:34 wysłana przez Incognito »

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 27, 2009, 01:38:10 »
John Cool -> moja wina jest taka, że pomyliłem słowa moderator z administrator. Pisząc moje słowa miałem nie Ciebie na myśli, za co przepraszam.

Szkoda gadać faktycznie. Wybaczcie, ale nie przekonuje mnie argument w stylu "administrator jest Bogiem na forum", a jak sie nie podoba to won. Nie zawsze chcę czytać opisy tras, żeby obejrzeć sobie genialne fotki kapuleta z FSXa. Po to był temat "Fotografie i filmy". Wchodziłem i cieszyłem się widoczkami. A teraz na siłę będę musiał się przebijać przez sterty najzwyklejszych, szarych screenów i opisów, zanim dotrę do kapuletowskich i innych artystycznych pozostałych osób. A jak będę w końcu chciał sobie zaplanować ciekawą wycieczkę, to będzie trzeba się przedzierać przez 2-3 strony zdjęć, żeby dotrzeć do tekstu. Współczuć osobom o słabym łączu...
A ten cytat z Administratora: "oba mają sprawić, że będziesz wzdychał do ekranu i mówił: "ale fajna woda..."
najlepiej pokazuje, że chyba nie do końca rozumie o co w tym chodzi. Oba właśnie nie mają sprawić takiego samego wzdychania.

Naprawdę szkoda, że tak wyszło. Tyle z mojej strony.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 27, 2009, 15:14:32 »
@Zgredd

Człowieku weź się opanuj, na 204 twoje wiadomości jedna połowa to obrazki, druga pytania, a między tym jakiś nic nie wnoszące do całości posty. W tym temacie pomimo, że sam piszesz: "Szkoda gadać" masz najwięcej do powiedzenia i robisz z tego tragedię na miarę kryzysu ekonomicznego w US i A. Przykro mi, że tak późno zauważyłeś starą zasadę na tym forum... i zmartwię Cię, że tak jest na każdym innym forum. Administrator/moderator nie jest bogiem ale jest osobą, która musi czasami sprowadzić ludzi na ziemię, bo inaczej mu ten kramik wyszedł bokiem. Regulamin zaakceptowałeś i tak jak zauważyłeś - nikt nikogo tu też siłę nie trzyma. Ostatecznie nikt Ci nie broni napisać posta do pozostałych administratorów i w swoim manifescie ideologicznym zawrzeć całe wiadro pomyj na mój temat. Mam swoją wizję prowadzenia forum, która jak do tej pory sprawdzała się całkiem nieźle, a to, że nie każdemu się podoba jakoś przeżyję. Więc nie gniewaj się ale uważam, że jesteś za krótki, a napewno twój staż na forum jest za krótki, żeby poddawać krytyce mój sposób zarządzania nim.

Zresztą, dałem Ci alternatywę. Mogłeś pokazać mi, że owy temat jest potrzebny. Jednak Ty zamiast tego wolisz pisać rozprawki na temat: "jaka to władza jest zła i gnębi wszystkich wokoło". Brakuje tylko, żebyś mi na PW zaczął pisać: "Mazak, twoje metody sięgają grubo pod powierzchnię PRL-u".

Ps. Nie mydlij mi oczu, że bedziesz kiedykolwiek szukał jakiegoś obrazka - jedna połowa już dawno nieaktualna, a druga zapomniana. Zresztą, jak komus się obrazek podoba to sobie juz go dawno na dysku zachował.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 27, 2009, 16:00:03 »
...uważam, że jesteś za krótki...
To już jest wyjeżdżanie z epitetami. Daruj, ale nie podejmę rękawicy.

Odnosząc się do reszty- nie chcę się rozpisywać, bo po raz kolejny już piszesz do mnie, że wszystkie moje posty na tym forum są do du..
Zaakceptowałem regulamin, administrator pilnuje porządku - OK. Standard. Ale nie wmawiaj kitu, że skoro wszyscy mają odmienne zdanie od Ciebie, to trzeba tę niesforną gromadkę dzieciaczków przywołać do porządku, bo Ci forum zapaskudzają.
Przypomina mi to piaskownicę, gdzie Jasiu ma foremki i jeżeli Adaś i Tolka chcą się z nim bawić jego zabaweczkami w jego piaskownicy, to muszą być posłuszni jak małpki i pokornie godzić się na każdą zachciankę Jasia.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 27, 2009, 16:20:54 »
To nie jest wyjeżdzanie z epitetami tylko uzycie niskich lotów metafory, na miano poziomu twojej poprzedniej i poprzedniej i porzedniej... wypowiedzi. Zapewniam Cię, jakbym chciał Cię obrazić to napisał bym Ci to wprost. Bardzo dobrze, że się nie odnosisz. Liczyłem na to. Taka terapia wstrząsowa ale zadziałała.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 27, 2009, 16:32:37 »
Naprawdę przy pisaniu postów popijasz chyba sodową wodę. Z tą terapią wstrząsową to naprawdę nieźle mnie ubawiłeś. No ale żyj sobie w swoim przekonaniu, skoro Ci z tym dobrze, tak jak w Twojej i tylko Twojej piaskownicy.
Tylko nie imputuj mi, że moje posty zawierają jakieś epitety w Twoim kierunku i w Twoim stylu, bo to nieprawda.

m4rio

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 27, 2009, 16:46:55 »
Witam.
Śledzę wiele wątków na tym forum. Rzadziej niestety się odzywam ponieważ jestem nowy w temacie i jak nie mam 100 pewności co do jakiegoś zagadnienia to milczę i czytam co piszecie.

Znalazłem tu wiele informacji, porad etc..

I jedno Co mi się rzuca w oczy to niestety zgreed.

Porządny Admin tego nie napisze, ale ja się nie będę krępował.

Zgredzie jesteś człowieku na maksa upierdliwy. Aż mnie skręca jak czytam twoje posty. Albo masz 14 lat albo jakieś kompleksy. Odpuść sobie. Prawie zawsze na nie. I w każdym temacie ekspert. Proszę Cię. Jest to jedyne forum z którego korzystam, nie wiem jak to wygląda na innych forach ale Admin traktuje Cię z wieeeeeeelką wyrozumiałością. Uszanuj to i skończ wreszcie bredzić.

Pozdrawiam wszystkich. Przepraszam za ostre słowa ale aż mnie wku... bierze jak to czytam.

Prośba do Zgreeda nie odpisuj mi bo nie odpowiem. Raz mogę zmarnować pięć minut na Twoje brednie ale tylko raz. Może Twój problem faktycznie polega na tym że jesteś za krótki :-)

P.S. Twoje posty są do DUPY

Zgredd

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 27, 2009, 17:14:12 »
Sorry, że Ci jednak odpiszę m4rio (nie musisz odpisywać :003:), ale nie zgadzam się. Korzystając z chwilowego nadmiaru czasu, zadałem sobie ten trud i przeczytałem wszystkie moje posty z tego forum. Moje rzekome "na nie" nie przekracza 30%. Co nie oznacza, że nie stronię od krytyki. Nie lubię dupowłaztwa, wiesz? W każdym temacie expert? Ciekawosta, bo admin mi zarzuca, że ciągle tylko o coś pytam :118:
A że trochę upierdliwy jestem.. cóż... śmiesznie wyszło. Opowiedziałem się otwarcie, że coś mi się ewidentnie nie podoba, co się stało. Raz, że taka otwarta forma jest wg mnie lepsza, niż pisanie skarg jednemu adminowi za plecami drugiego, choćby dlatego, że może wywołać konstruktywną dyskusję, dwa, że nie potrafię po prostu spokojnie usiedzieć, jak widzę, że wszystkim się coś na forum podoba, a 1 osoba to niweczy. Ale jak pozostałe osoby też skrytykują taką otwartą krytykę, to faktycznie skończę bredzić.

ps. "Albo masz 14 lat albo jakieś kompleksy."
To są książkowe przykłady argumentowania:020:... jeśli wiesz co mam na myśli.

« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 27, 2009, 17:20:25 »
Ej no, wchodzę tutaj żeby pooglądać widoczki, ewentualnie po scaleniu znaleźć ciekawe miejsca do polatania, a tu zamiast cieszyć oczy widzę jakieś awantury. Bardzo proszę dać obrazki, a awanturę prowadzić w kiblu  :002:
Po dwunastu godzinach w pracy należy mi się jakiś ładny obrazek dla ukojenia nerwów  :015:
To mówiłem ja Magneto, uciśniona przez krwiopijców kapitalistów klasa robotnicza.