Autor Wątek: Dziwne skoki pingu w lataniu on-line.  (Przeczytany 1110 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
Dziwne skoki pingu w lataniu on-line.
« dnia: Lutego 05, 2009, 22:43:06 »
Witam Szanowne Towarzystwo,
Od pewnego czasu zauważyłem dziwne zjawisko w moim komputerze.
Otóż: podczas giercowni on - line (sim albo CoD- zik na przykład) co jakiś czas ping przyjmuje dosyć dziwne wartości - tzn. jest powiedzmy 30 i nagle robi się 100 - 130... Przy tym obraz i cały performance nieco zwalnia, za chwilkę wracając do niższej wartości i "płynności".

Operator sprawdził mi zdalnie modem (twierdzą że pokazuje wartości prawidłowe), systemu nic nie zamula, sprawdziłem czy nie ma virów etc... - również czysto.

Macie jakieś pomysły, o co może chodzić w tym przypadku?

Bis zum bitteren Ende.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Dziwne skoki pingu w lataniu on-line.
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 06, 2009, 07:58:39 »
Sąsiad coś zaczyna ściągać z rapida?

Nie wiem, ale to sprawa sieci, połączenia, providera... U mnie dawno, dawno temu, jeszcze zanim obok nie dobudowali i podłączyli do KomNetu paru nowych budynków, pingi do USA miałem jak żyleta, 118 min, 128 max. Sama radość. A potem? Jak 128 to najlepiej, najczęściej 140 i okolice, a co jakiś czas, e, tam, na sekundę, dwie max - 300, 500 czy 800... Ale u mnie to wiem o co chodzi - wymiana plików (filmy itp.) na osiedlowej sieci wewnętrznej...

Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 07, 2009, 14:05:49 »
Skoki pingu sie skończyły.
Ale nie ma tak dobrze, żeby wszytko pięknie działało.  :001:

Obecnie walczę np. z dziwnym spowolnieniem COD - 4 on-line.
Komputer czysty, net bez zarzutu, a mimo to na każdym serwerze - lagi i jakieś dziwne opóźnienia.

Zastanawiam się gdzie jest pies pogrzebany.  :008:
Sprawdziłem już chyba wszytkie możliwości.

Zostały mi tylko dwie opcje:

a) Reinstalacja COD (czego chciałbym uniknąć)
b) Wyrzucenie kompa przez okno.  :004:

Pomożecie?

Bis zum bitteren Ende.

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 07, 2009, 15:05:20 »
Co do CoD4 się wypowiem, bo kolega właśnie to przerabiał. Przeinstalował cały system i grę, no i... nie pomogło. Zaczął się zagłębiać w temat, i okazało się po którejś aktualizacji PunkBustera tak się zrobiło, sporo ludzi tak ma i trzeba poczekać na update... Może Ty też podpadasz pod ten ogólny problem (robi się tak tylko na niektórych konfiguracjach, ale zdecydowanie nie są to jednostkowe przypadki).
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 07, 2009, 17:46:30 »
Hm...chyba trafiłeś w sedno michal. Zapomniałem dodać w poprzednim poście, że  właśnie po ostatnim update PB tak się zrobiło.... Cóż, poczekam na update, zobaczymy czy problem zniknie.
Jeszcze raz wielkie dzięki krmichal!

Bis zum bitteren Ende.

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 19, 2009, 21:37:24 »
Niestety - sytuacja w dalszym ciągu bez zmian. Przeskanowałem kompa tysiące razy chyba - nic nie ma, czysty jak łza. Zauważyłem że stało się tak zaraz po tym, jak wyczyściłem wnętrze z kurzu (delikatnie za pomocą powietrza). Może to ma jakiś związek?

Bis zum bitteren Ende.