Autor Wątek: DCS: A-10C Warthog  (Przeczytany 58149 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poko24

• Gość
Odp: DCS: A-10C Warthog
« Odpowiedź #165 dnia: Września 04, 2010, 17:18:22 »
Masakra. Zawsze lubiłem symulatory między innymi dlatego, że nie było w nich cukierkowej grafiki. W tych screenshotach drażni mnie jeszcze jedna rzecz - szerokość żółto-czarnych linii kołowania. Cały czas mają jakiś problem ze skalowaniem tekstur. Te linie są 2x lub nawet 3x szersze niż powinny...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #166 dnia: Września 07, 2010, 00:31:39 »
« Ostatnia zmiana: Września 07, 2010, 00:43:53 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #167 dnia: Września 07, 2010, 07:48:40 »
Czyż nie pieknie?

Nie, bo rozmazane :118:.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

poko24

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: Września 07, 2010, 07:56:38 »
:D ...Kręcone przez pończochę jak "Moda na sukces".
Ale za to przeczytałem wczoraj, że AFM-2 wymiata. Spytał się jeden forumowicz czy samolot się "przewala", gdy dasz za dużo steru kierunku. Na co Yo-yo (nie nasz - tylko członek ED odpowiedzialny za model lotu) odparł, że "Oczywiście tak". Nawet nie musieli modelować oddzielnie tego efektu, a wyszedł on sam ze wzoru fizyki. Czapa!
« Ostatnia zmiana: Września 07, 2010, 08:01:39 wysłana przez poko24 »

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #169 dnia: Września 07, 2010, 09:34:30 »
No niby mamy już 2010 rok  :121: to już 33 lata ewolucji symulatorów lotniczych za nami.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #170 dnia: Września 07, 2010, 16:44:33 »
Proszę, dali nawet AAR-47v(2) Missile Approach Warning System, instalowany na modyfikowanych A-10C Warthog w zasadzie dopiero od zeszłego roku (2009).

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #171 dnia: Września 07, 2010, 17:40:07 »
Obraz z Litening'a na prawym MFD jest jakiś taki niebogaty, płaski, uproszczony. Czuć od niego jakieś takie wewnętrzne fujj :118:
11:05 PM

« Odpowiedź #172 dnia: Września 07, 2010, 21:18:23 »
Ta trawa to jakaś porażka:

lepiej, żeby jej nie było wcale.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

poko24

• Gość
« Odpowiedź #173 dnia: Września 07, 2010, 21:48:04 »
W takim razie ja wyłącze HDR, a Ty trawkę w opcjach. Generalnie - będzie dobrze. Będę skakał z radości kiedy to wydadzą.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #174 dnia: Września 07, 2010, 21:54:42 »
I uwaga! News z ostatniej chwili. Nie będzie kolejnych Producer' Note do A-10C...
(Z powodu przyspieszonych prac nad DCS Warthog w celu wydania go jeszcze w tym roku oraz z powodu powrotu Wags'a do zdrowia po operacji)
 :015:

http://forums.eagle.ru/showthread.php?p=974413#post974413
Due to the accelerated pace of A-10C development with the goal to release it in 2010, and that I was out for a month due to back surgery, I'm sorry to announce that there will be no more Producer Notes for A-10C. There are just far too many other tasks that need to be taken care of in a short time period for me to have time to make the videos. The fact that the software has not been cooperating certainly has not helped matters. Unlike Black Shark that had a very, very long development cycle (much more free time for me), A-10C has been highly compressed and priorities (production and distribution matters, mission and campaign content, testing, manual writing, marketing, PR, and other tasks) had to be set.

Instead, video versions of the new, interactive training missions will be posted to YouTube when completed before the end of 2010.

Again, I'm sincerely sorry about this news and regret having to write it.

-Matt

Offline a1ex

• *
  • Red Tiger
« Odpowiedź #175 dnia: Września 07, 2010, 22:03:47 »
Szkoda, bo fajnie się oglądało te filmiki... Ale tak, czy inaczej czekam z niecierpliwością na A-10C, Blackshark jest bardzo udanym symulatorem i dobrze by było, gdyby pojawiła się też spora seria takich modułów od DCS :)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #176 dnia: Września 08, 2010, 07:21:50 »
Obraz z Litening'a na prawym MFD jest jakiś taki niebogaty, płaski, uproszczony. Czuć od niego jakieś takie wewnętrzne fujj :118:
Tylko, że A-10C nie latają z Liteningami, a ze Sniper XR, a że obraz wygląda jak w Falcon 4.0 to fakt  :121: 

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: Września 08, 2010, 16:47:00 »
Tylko, że A-10C nie latają z Liteningami, a ze Sniper XR, a że obraz wygląda jak w Falcon 4.0 to fakt  :121: 

Jesteś tego najzupełniej pewien Sun?  :121:

Bo ja może jestem jakiś niepełnosprytny albo niedoinformowany ale jakoś nie mam problemu ze znalezieniem zdjęcia A-10C Warthog z TGP AN/AAQ-28 Litening II AT... pod belką nr 10 najczęściej, tak jak ten A-10C n/s 78-0689 sfotografowany 17 stycznia tego roku. Jak dla mnie w każdym razie tak właśnie ten klocek wygląda.

Niewykluczone że od jakiegoś czasu modernizowane A-10C mogą również zabierać inny TGP, może i nawet Sniper XR. W każdym razie nie uważam jakoś żeby ED źle zrobiło modelując akurat Liteninga.

Dam zresztą przy okazji zawczasu stanowisko w tej sprawie ze strony Eagle Dynamics (Matt Wagner) bo za miesiąc mi tu kurna ocknie się kolejna beksa która będzie jęczeć że nie ma TGP Snipera XR  :021:

http://www.gamingshogun.com/Article/7060/DCS__A-10C_Producer_Interview_-_Exclusive_Screenshots.html

GS) Will the Sniper XR targeting pod be available for use in the upcoming sim?

MW) For DCS: A-10C we have instead decided to model the Lightning II AT targeting pod in great detail. Doing the Sniper TGP would not have allowed us to include the level of detail we want.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #178 dnia: Września 08, 2010, 18:07:46 »
Jesteś tego najzupełniej pewien Sun?  :121:
To są niedobitki próbnej partii (dostarczane 1999 do 2001), od lipca zeszłego roku Sniper wchodzi pełnofalowo i wypiera z całego arsenału USAF i ANG - Liteningi i LANTIRNy (gdzie jeszcze się ostały). W okolicach maja zeszłego roku dostały je maszyny z 354th FS i 81st FS, w dalszej kolejności wszystkie maszyny służące w Afganistanie (74th FS i 75th FS), obecnie są wdrażane już wszędzie. Co się stanie z Liteningami - nie wiadomo, podobno mają być przekazane marynarce, lub USMC. 
« Ostatnia zmiana: Września 08, 2010, 18:14:53 wysłana przez Sundowner »

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #179 dnia: Września 08, 2010, 18:27:22 »
Obecnie pewnie tak właśnie jest jak piszesz, sam napisałem zresztą dość wyraźnie że nie było dla mnie wykluczone iż od jakiegoś czasu modernizowane A-10C mogą również zabierać jakiś nowocześniejszy TGP.

Tym niemniej w dalszym ciągu nie jestem skłonny uważać tego za jakieś uchybienie ze strony ED, zważywszy jeszcze na to że awionika A-10C została wymodelowana przez ED w zasadzie już dość dawno, zwłaszcza jeśli wziąć pod uwagę sim A-10C Warthog dla National Guard (dopiero zaplanowany jako moduł dla DCS) - a jeszcze te dwa czy trzy latka temu Litening AT był w zasadzie podstawowym TGP przenoszonym pod skrzydłem A-10C.

Poza tym skoro wg. wypowiedzi Matta Wagnera na razie nie są w stanie wymodelować Snipera XR na zadowalającym dla nich poziomie to tym bardziej nie było sensu się tego podejmować.