Autor Wątek: Operation Flashpoint 2  (Przeczytany 6991 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Operation Flashpoint 2
« dnia: Lutego 20, 2009, 18:10:11 »
Ku mojemu zdziwieniu nie znalazłem wątku o tej grze, hmm dziwne. W każdym razie jeśli kogoś to interesuje to w filmiku poniżej widać przebłyski jak będzie wyglądać rozgrywka (sam filmik mało ciekawy - gadka szmatka):
http://www.gry-online.pl/gol_video.asp?ID=10822
Nastroiło mnie to wyjątkowo negatywnie, zapowiada się zwykła strzelanka z paskiem życia itp.; mam nadzieję że się mylę, i że to przez to że tak mało widać.

Pozdrawiam

Odp: Operation Flashpoint 2
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 20, 2009, 20:00:46 »
No to będzie trzeba w tym roku wybierać - ArmA 2, czy OFP 2. Na szczęście pewnie znowu będą opóźnienia, więc wybór może będzie łatwiejszy :D
Co tam pasek jak nie będzie można wejść na murek niższy, niż 20cm, jak to było w ArmA.

« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 20, 2009, 21:49:16 »
Z modem ACE większość problemów znika z ArmA. Klawiszem "J" można pokonywać przeszkody.
W sprawie OFP2 - na pewno warto będzie nabyć, ale ta gra śmierdzi Battlefieldem, tyle że mapa większa i edytor misji dodany.

« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 20, 2009, 23:41:54 »
Z modem ACE większość problemów znika z ArmA. Klawiszem "J" można pokonywać przeszkody.
W ArmA2 ma to być w standardzie i uzupełnione o odpowiednią animację. Pojawi się też znana z ACE możliwość przenoszenia/przeciągania rannych. A przynajmniej widać to na filmikach ;).
W sprawie OFP2 - na pewno warto będzie nabyć, ale ta gra śmierdzi Battlefieldem, tyle że mapa większa i edytor misji dodany.
Pożyjemy, zobaczymy. Ja czekam z niecierpliwością zarówno na ArmA2 jak i na OFP2. Staram się być optymistą. To dobrze, że coś się dzieje w temacie.

« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 21, 2009, 20:24:29 »
Na forum OF2 piszą o celownikach termowizyjnych i komputerach balistycznych dla czołgów i BWP, awionice dla śmigłowców, więc raczej wydaje się, że OF2 będzie od ARMA2 bardziej zaawansowany. Z drugiej strony to chyba ubisoft wydaje OF2 więc nigdy nic nie wiadomo...

« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 21, 2009, 21:11:49 »
Ku mojemu zdziwieniu nie znalazłem wątku o tej grze, hmm dziwne. W każdym razie jeśli kogoś to interesuje to w filmiku poniżej widać przebłyski jak będzie wyglądać rozgrywka (sam filmik mało ciekawy - gadka szmatka):
http://www.gry-online.pl/gol_video.asp?ID=10822
Nastroiło mnie to wyjątkowo negatywnie, zapowiada się zwykła strzelanka z paskiem życia itp.; mam nadzieję że się mylę, i że to przez to że tak mało widać.

Ja tam widziałem strafe'owanie czy tylko mi się wydawało?

Kapitan Bomba nie pie...li się z kosmitami.
Nap.....la z karabina, nie pyta.
Kapitan Bomba, i nie ma ch..a!

« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 21, 2009, 22:16:52 »
Ja tam widziałem strafe'owanie czy tylko mi się wydawało?

No właśnie, miałem nadzieję że to tylko ja :005:

« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 07, 2009, 16:32:12 »
Codemaster wypuścił nowy zwiastun
http://www.youtube.com/watch?v=TirC9SZRThY
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 07, 2009, 17:17:28 »
Hm, nie wygląda źle na tym ostatnim.

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 13, 2009, 09:23:28 »
na GoL-u filmik "z dziennika developera" pokazujący tryb hardcore i rozkazy dla drużyny: http://www.gry-online.pl/gol_video.asp?ID=12034.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 13, 2009, 22:49:23 »
Grafika i animacje w tym demku tak sobie mi się podobają, szczerze mówiąc...

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 13, 2009, 23:33:17 »
Po co wydaje się prawie jednocześnie dwa tytuły - ARMAII i OFPII? Kupiłem swego czasu OFP1 i ARMA1. Różnica kolosalna we wszystkim. A jakie tu są różnice? Czy Arma 2 jest "arkadówką" czy odwrotnie?

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 13, 2009, 23:49:25 »
Ponoć to OFP2 ma być tą bardziej arkadową. Ocenimy w październiku jak już się ukaże (i nie przesuną premiery).
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 14, 2009, 09:02:34 »
Po co wydaje się prawie jednocześnie dwa tytuły - ARMAII i OFPII?
Arma2 i OF2 robia i wydają dwie różne firmy. Zresztą ARMA2 wyszła kiedy? W czerwcu zdaje się. OF2 wychodzi w październiku więc to 4 miesiące różnicy.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 14, 2009, 09:29:08 »
Armed Assault 1 i 2 - Bohemia Interactive Studio (ekipa od OF)
OF2 - Codemasters

Prawa do tytułu OF ma Codemasters, Bohemia Interactive odłaczyła się od nich i wydała w swoim czasie ArmA.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"