Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (DCS: Ka-50)  (Przeczytany 86267 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących (DCS: Ka-50)
« Odpowiedź #135 dnia: Czerwca 23, 2010, 21:41:17 »
Kurcze... nic nie instalowałem z kodeków. Mam W7 tak jak mówiłem i on instaluje sobie co potrzebuje. Ale wczoraj zauważyłem, że filmów nie odpala na kompie... jeżeli to może być powodem to zobaczę co da się zrobić. Dzięki za informację :-)

« Odpowiedź #136 dnia: Czerwca 24, 2010, 11:48:57 »
Nowe sterowniki od karty graficznej pomogły. Mam tylko teraz problem z przypisaniem przepustnicy do joysticka. W DCS'sie jest Q i A a ja bym chciał mieć przepustnice na joysticku. Jak mam wybrać, który przycisk na joysticku ma odpowiadać za przepustnice wyskakuje pełno nazw klawiszy. Ja na joysticku mam 12 przycisków, w grze jest ich kilkadziesiąt. Skąd mam wiedzieć, który w grze odpowiada za przepustnicę na moim joysticku?

« Odpowiedź #137 dnia: Lipca 30, 2010, 16:42:38 »
Witam

Które z plików odpowiedzialne są za ilość drzew podczas gry?
Czy ktoś pomoże w tym temacie?

Pozdrawiam

ELGYD

[gmod]Nazwa tematu! John Cool.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Lipca 30, 2010, 16:53:33 wysłana przez John Cool »

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #138 dnia: Października 19, 2010, 12:09:46 »
Taktyka heli vs. heli w Szarku, czyli Ka-50 versus 4 AI Ah-1W  guns only. Może komuś się przyda:
http://stud.pam.szczecin.pl/~meehau/4to0.trk
http://stud.pam.szczecin.pl/~meehau/3to1.trk - a tutaj widzimy co się dzieje jak nie kontrolujemy sytuacji do końca :)
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

« Odpowiedź #139 dnia: Listopada 10, 2010, 11:11:09 »
Mam parę podstawowych pytań na temat Data Link
Może najpierw podzielę się moimi doświadczeniami opartymi na prostej misji w edytorze
Po dotarciu do upatrzonego miejsca wysyłam komendę do skrzydłowego  , zwiad , głębokość 3 km
Po chwili skrzydłowy podaj mi cele , które są wyświetlane na panelu DL(data link)
Klikam na przycisk –send mem (na samym dole po prawej stronie) i ikonki wraz  z numerami celów  wyświetlane są na wyświetlaczu ABRIS---i tutaj zaczyna się problem :/
Jak zlokalizować cele na wyświetlaczu „szkval” ? ,opierając się na ABRIS,e
Korzystając z wyświetlacza szkval , nakierowuje „bramke celu” na miejsce w którym ma być celu (opierając się na danych z ABRIS,a) a celu jak nie było tak nie ma
Czy jest możliwość , żeby skrzydłowy „oświetlił” cel laseram , a ja będąc na innej pozycji odpalił rakiety AT 12 (wichr)
Będę wdzięczny za pomoc i sugestie , pozdrawiam 

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #140 dnia: Listopada 10, 2010, 11:45:32 »
Jeżeli cel jest w ruchu to mógł sobie odjechać. A jeżeli nie odjechał to sobie tam stoi dalej tylko Ty go po prostu nie widzisz. :118:
Skrzydłowy ci celu nie oświetli bo Wichr to beam rider, jest nieco wybredny i nie poleci na wiązkę odbitą.

Po więcej informacji udaj się do manuala, sekcji 7.
Właściwa akcja zaczyna się na stronie 9 tejże sekcji.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #141 dnia: Listopada 26, 2010, 14:26:32 »
witam wszystkich to mój pierwszy post ale juz nie wiem co zrobic chodzi mianowicie o dcs bs a dokładniej o rozglądanie sie za pomocą myszki po kabinie wszystko w ustawieniach ustawone w zakładce osie xyz i 3 przycisk tak jak powinno ale niestety dalej nie działa (samo rozgladanie i przyblizanie przełaczniki za pomoca myszki moge przełączać) gdzie jeszcze moze byc problem moja wersja to 1.0.2 ??? Dodam jeszcze ze pare miesiecy temu działało po instalacji ponownej nie mogę skonfigurować system win 7 64 bit myszka Microsoft nie pamiętam modelu ale za ok 200 zł czyli nie najgorsza 

[gmod]Proszę pamiętać o poprawnej pisowni. Dziadek Kos.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2010, 14:32:37 wysłana przez Kos »

« Odpowiedź #142 dnia: Grudnia 14, 2010, 00:44:00 »
Mam taki dziwny problem z DCSem, podczas używania freetracka, kiedy zrobię zoom wielkość Hud'a nie zmiania się. Pozostaje cały czas tej samej wielkości  nie ważne jak mocno przybliże nos do monitora. Zna ktoś taki problem? W FC2 to nie występuje.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #143 dnia: Grudnia 14, 2010, 01:14:45 »
Mam taki dziwny problem z DCSem, podczas używania freetracka, kiedy zrobię zoom wielkość Hud'a nie zmiania się. Pozostaje cały czas tej samej wielkości  nie ważne jak mocno przybliże nos do monitora. Zna ktoś taki problem? W FC2 to nie występuje.

To nie jest problem. Tak właśnie się zachowuje HUD. Jest on rzutowany do nieskończoności i niezależnie od ruchu głową pozostaje tej samej wielkości i w tym samym miejscu w stosunku do scenerii.

W FC2 HUD się powiększa, bo nie przybliżasz głowy do niego, tylko zmieniasz FOV.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #144 dnia: Grudnia 14, 2010, 01:23:39 »
Jeśli dobrze zrozumiałem to co napisałeś to nie ma żadnego problemu - tak właśnie ma być  :121:

w DCSie wymodelowano niektóre cechy wyświetlacza przeziernego jak zjawisko kolimacji czy ostrość w nieskończoności. Punkt ostrości dobiera się w nieskończoności dlatego aby pilot nie musiał co rusz skupiać swojego wzroku na dwóch różnych odległościach, raz na szybie wyświetlacza, a za chwilę na otoczeniu. Tak samo też aby uniknąć błędu paralaksy obserwując jakiś punkt.

Innymi słowy - wielkość symboliki wyświetlacza jak i jego położenie niezależnie od tego jak przesuniesz względem rzutowanych symbolów kodowych pozycję obserwatora - będzie stałe.

PS. Empeck był szybszy  :004:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #145 dnia: Grudnia 14, 2010, 07:35:57 »

w DCSie wymodelowano niektóre cechy wyświetlacza przeziernego jak zjawisko kolimacji czy ostrość w nieskończoności. Punkt ostrości dobiera się w nieskończoności dlatego aby pilot nie musiał co rusz skupiać swojego wzroku na dwóch różnych odległościach, raz na szybie wyświetlacza, a za chwilę na otoczeniu. Tak samo też aby uniknąć błędu paralaksy obserwując jakiś punkt.

W FC2 też hud działa w ten sposób, tylko kolega ma w DCS pod freetracka podpięte przemieszczanie głowy pilota, a w FC2 zoom.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #146 dnia: Grudnia 14, 2010, 12:47:49 »
Aaaaa widzicie..... więc wszystko jest ok, ale i tak to zmienię według tego co mówi some1. Dzięki za pomoc.

« Odpowiedź #147 dnia: Grudnia 26, 2010, 23:07:06 »
Chciałbym się dowiedzieć, czy jest możliwość, żeby z początkiem misji śmigłowiec był zawsze w stanie "cold and dark" ?  Nieco mnie irytuje to, że nie mogę sobie popstrykać przed lotem...

« Odpowiedź #148 dnia: Grudnia 27, 2010, 12:10:13 »
Mam takie pytanie czy jest możliwość podczas lotu puszczać ulubioną muzykę (mp3). Chodzi o podobną sutuację jak w filmie "Czas Apokalipsy", atak śmigłowców Kilgore`a

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #149 dnia: Grudnia 27, 2010, 12:20:00 »
Alt + Tab, włączasz Winampa i wio.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2010, 15:03:40 wysłana przez KosiMazaki »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"