Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (DCS: Ka-50)  (Przeczytany 86233 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline syringe

• *
  • Centipede
Odp: Pomoc dla początkujących (DCS: Ka-50)
« Odpowiedź #150 dnia: Grudnia 27, 2010, 17:05:43 »
Zimny też coś pisał o podmianie plików co da nam radiowe audycje. Coś w stylu zaimplementowanego radia Majak. :)

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #151 dnia: Grudnia 27, 2010, 17:17:43 »
Ba, podmianie... Można sobie zdefiniować zupełnie nową stację z audycjami :121:

« Odpowiedź #152 dnia: Lipca 12, 2011, 16:26:35 »
Właśnie powoli próbuje okiełznać tytułowy K-50 i jakoś nie mogę rozgryźć tematu pocisków kierowanych i wyświetlacza Szkwał w zasadzie nawet nie wiem jak go włączyć.
Czy mógłby ktoś lepiej zorientowany przedstawić procedurę użycia pocisków kierowanych?

Proszę dbać o poprawną pisownię. Syringe
« Ostatnia zmiana: Lipca 12, 2011, 17:34:56 wysłana przez Syringe »

« Odpowiedź #153 dnia: Lipca 12, 2011, 17:32:44 »
W skrócie to tak:
1. Najpierw włączasz Master Arm http://dl.dropbox.com/u/16429396/DCS/vihr1.jpg
2. Potem Laser http://dl.dropbox.com/u/16429396/DCS/vihr2.jpg
3. Wybierasz Vihry naciskając "T", włączasz Szkwała kombinacją CTRL+i (tym samym klawiszem resetujesz jego pozycje)
4. Klawiszami ,./; szukasz celu, następnie lokujesz go klawiszem Enter (musisz pamiętać że cel musi się znajdować maksymalnie 7 km od Ciebie), wtedy powinieneś mieć na Szkwale i na HUDzie literki TA, lub takie złączone 2 literki T jak ja mam, jeśli nie jest zalokowany żaden pojazd ale ustabilizowany Szkwał (wystarczy żeby odpalić rakietę) i powinien Ci się pokazać celownik od rakiet http://dl.dropbox.com/u/16429396/DCS/vihr3.jpg
5. Następnie nakierowujesz celownik od rakiet na celownik Szkwała przez ruchy maszyną i gdy pojawi Ci się na HUDzie i na Szkwale literka "C" odpalasz rakietę przez przytrzymanie R.ALT+SPACE

W sumie to tyle :)
« Ostatnia zmiana: Lipca 12, 2011, 17:35:13 wysłana przez Syringe »

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #154 dnia: Lipca 12, 2011, 17:36:38 »
A ja proponuję zajrzeć do manuala lub obejrzeć tutki.  Ktoś się namęczył właśnie po to by ktoś nie miał takich problemów jak Ty.

« Odpowiedź #155 dnia: Lipca 13, 2011, 16:19:00 »
Dzięki za pomoc MatrixSTR.
Może wyjaśnię skąd takie pytania. Otóż udało mi się odpalić Black Sharka dopiero po zainstalowaniu patcha, niestety gra po patchu nie otwiera misji treningowych co prawda znalazłem polski manual i klawiszologie, ale myślę, że w misjach treningowych pewne sprawy były wyjaśnione prościej. Tak przynajmniej było w Lock On.

To może od razu zadam następne pytanie. czy można lecieć szybko do przodu nie pochylając śmigłowca i jak to zrobić?

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #156 dnia: Lipca 13, 2011, 17:28:25 »
W folderze z grą masz manual w którym masz wszystko pięknie wytłumaczone. Nie pomogło?
To w tym dziale masz poruszony temat tracków i przechyłu. Wystarczy poszukać zamiast znów zadawać to samo pytanie.
No ale skoro już piszę to:

Filmiki instruktażowe: http://www.youtube.com/watch?v=k_1rXqKJ6fg&feature=related
Jak lata śmigłowiec: http://www.epheli.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=16&mode=thread&order=0&thold=0
Dlaczego Ka-50 pochyla się podczas lotu: http://www.simhq.com/_air13/air_427a.html

« Odpowiedź #157 dnia: Lipca 14, 2011, 20:04:53 »
Mnóstwo na YouTube filmików instruktarzowych do symulatorów K-50 i A-10, szkoda, że żadnego nie ma po polsku.
Z anglojęzycznych też można wiele się dowiedzieć, jednak penie sporo informacji umyka.

Ort był. John Cool.
« Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2011, 08:27:55 wysłana przez John Cool »

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #158 dnia: Lipca 16, 2011, 10:35:58 »
Z filmików instruktażowych po Polsku (jeśli by takie były) dowiesz się tyle samo co z tych które Ci wysłałem. Oczywiście biorąc pod uwagę,
 że nie masz większych problemów z językiem.
Na podstawie przetłumaczonego manuala przez chłopaków z forum można też się sporo nauczyć.
Ja osobiście najpierw przeczytałem właśnie tłumaczenie, następnie doczytałem z głównego manuala i jak coś nie wiedziałem to posiłkowałem się konkretnym filmem..
Poszło szybko i bezboleśnie. Tylko trzeba chcieć troszkę popracować. To jest symulator, nie FPS.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #159 dnia: Lipca 16, 2011, 16:56:36 »
Nie szukam igły w stogu siana ale:

... To jest symulatorCJA, nie FPS.

Oczywiście pod warunkiem, że nie zafundowaliście sobie Syringe całego niezbędnego sprzętu, bo wtedy uprawniałoby to Was do innego nazewnictwa ale mnie osobiście nic o tym wiadomo  :021:

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #160 dnia: Lipca 16, 2011, 17:08:22 »
Fakt. ;)

My bad.

« Odpowiedź #161 dnia: Lipca 16, 2011, 17:34:45 »
Niestety ale mój lengłidż jest raczej szczątkowy, już więcej rozumiem czytając niż słuchając co mówią w filmach instruktażowych. Najlepiej sprawdzają się sreeny z opisami.

Człowiek uczy sie od ogółu do szczegółu i wiadomo, że na początek chce jak najpredzej polatać i postrzelać, a później szczegółowo poznaje wszystkie niuanse. Dlatego na początek przydałyby sie krótkie instruktarze: jak latać, jak wystartować, jak strzelać.
W Black Sharku to jeszcze w miare proste ale do A-10 Warthog przydałoby sie to na prawde.
« Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2011, 17:41:55 wysłana przez Syringe »

« Odpowiedź #162 dnia: Lipca 16, 2011, 21:22:10 »
Ja zanim odpaliłem grę spędziłem cały dzień na wertowaniu manuala.Dopiero potem wskoczyłem do maszyny i... spadałem i spadałem raz za razem, za każdym razem próbując ustalić z manualem i filmikami w youtube co tym razem zrobiłem źle i dlaczego spadłem potem dochodziło wgłębianie się w szczegóły typu dlaczego to działa tak a nie inaczej,lub dlaczego nie mogę złapać namiaru na tym celu.Polecam Tobie też tą metodę, można nauczyć się latać na podstawowym poziomie w ciągu kilku dni :004:.W ten sposób nauczyłem się Falcona 4, Lock Ona i Black Sharka.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #163 dnia: Września 17, 2011, 19:19:41 »
Ładny poradnik dostarczania Wichra.

http://www.simhq.com/_air13/air_505a.html

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #164 dnia: Września 21, 2011, 19:51:34 »
Banalne pytanie, ale po reinstalacji systemu nie mogę sobie z tym poradzić, a nie pamiętam już jak to rozwiązałem ostatnim razem, bo dość dawno nie latałem rekinem. Jak do ciężkiej ch. zmusić Szkwał, aby na 8-mio kierunkowym hacie X45 obsługiwał normalnie skośne kierunki. Są one widziane, jako osobne funkcje (przyciski) dżojstika, a w menu można przypisać tylko cztery podstawowe kierunki ruchu głowicy (N,E,W,S). Niestety jak nacisnę np. NE to gra nie widzi naciśniętych jednocześnie dwóch przycisków, tylko jeden zupełnie oddzielny i Szkwał nie reaguje.