Autor Wątek: Brak drzew!  (Przeczytany 3027 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kapulet

• Gość
Brak drzew!
« dnia: Marca 30, 2009, 23:01:35 »
Zwracam się do Was o pomoc w rozwiązaniu problemu jaki pojawił się po instalacji programu Natural World Winter.
Otóż po zainstalowaniu wystąpił jakiś błąd w połączeniu z REX i nie do końca program działał dobrze. Postanowiłem go odinstalować, lecz dachy domów pozostały białe. Przywróciłem katalogi "Texture" w FSX oraz "Texture" w FSX/Scenery/Global z kopi FSX+ACC, przywróciłem też UTX-y i GEX. Wszystko wróciło do normy oprócz właśnie drzew, których brak mimo plików za nie odpowiadających (chyba że coś przeoczyłem).
Kurcze fajnie by było to naprawić bo wizja przeinstalowania FSX-a jakoś nie bardzo mi się uśmiecha.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
Odp: Brak drzew!
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 31, 2009, 15:13:11 »
Spróbuj podegrać folder "Autogen" wraz z zawartością. Co prawda to są jedynie pliki .xml z definicjami krzaków, ale może... Z drugiej zaś strony ten Natural world trees powinien podmieniać same tekstury, a nie wprowadzać nowe modele drzew i krzaków (tak mi się wydaje). Czy po odinstalowaniu nie został Ci czasem katalog po tym addonie ? Czy nie robiłeś czasem backupu przed instalacją całości ?

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 31, 2009, 17:08:18 »
Ok! Wieczorem będę się bawił. Co do addonu to oczywiście, że zrobiłem buckup, ale po odinstalowaniu i zmianie plików z backupu nic to nie dało.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 01, 2009, 09:48:57 »
U mnie program dziala ok, jesli korzystasz z Visty pamietaj by program uruchamiac jako Admin a do tego dac pozwolenie na modyfikacje plikow w folderze z FS, bo inaczej zmian nie nadpisze. Mozesz tez backup z programu przeniesc recznie (rob tylko backupy wszystkiego co bedziesz przenosil by czegos nie zwalić). Teraz ja przywracalem wlasnie kolory dachów bo już aura za oknem lepsiejsza :)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 01, 2009, 23:08:14 »
Jakoś da się przeżyć bez drzew  :001: Będę próbował.

« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 02, 2009, 08:48:53 »
... Będę próbował.
A może to:
[TERRAIN]
LOD_RADIUS=3.500000
MESH_COMPLEXITY=100
MESH_RESOLUTION=23
TEXTURE_RESOLUTION=24
AUTOGEN_DENSITY=1
DETAIL_TEXTURE=1
WATER_EFFECTS=3
TERRAIN_MAX_AUTOGEN_TREES_PER_CELL=3000
TERRAIN_MAX_AUTOGEN_BUILDINGS_PER_CELL=3000

ostatnie wiersze.
Leszek

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 02, 2009, 12:22:48 »
Dzięki Panowie! Jak tylko znajdę czas to będę z tym walczył dalej. Napisze co i jak.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 02, 2009, 15:52:00 »
Proponuje Leszku ustawic Lod radius na 4.0.... wtedy troche ladniej wyglada (tekstury) a nie ma spadku fps (cos pomiedzy Med a High w ustawieniach)

www.yoyosims.pl

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 02, 2009, 22:17:42 »
Naprawione!

Podmieniłem folder Autogen i nic, dodałem wpis odnośnie drzew i też nic. Włączyłem i wyłączyłem FTX i działa :001:

Dzięki za pomoc!

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 03, 2009, 20:10:59 »
FTX potrafi też usunąć linie brzegowe modyfikowane przez UTX: Europe. Żeby je przywrócić należy deaktywować FTX, a następnie odpalić konfigurator UTX :)

... tak na wszelki wypadek :)

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 03, 2009, 20:24:10 »
OK.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 04, 2009, 00:32:56 »
A tak FTX np nam Wisle zabralo. Z tym dodatkiem trzeba uważac jak sie lata poza krajem Workowców

www.yoyosims.pl