Autor Wątek: Pomyślałem, że pokażę trochę mojego skinowania...  (Przeczytany 5935 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
Odp: Pomyślałem, że pokażę trochę mojego skinowania...
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 08, 2010, 21:37:20 »
Jedno słowo : Rispekt  :023:
Szczególnie podobają mi się Mustki.

Offline marcin728

• PAT
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 15, 2010, 15:57:08 »
jak to "napisy". Chodziło mi o to, jak bardzo robienie profili różni się od robienia skinów np, w zakresie "brudzingu", opracowywania linii podziału, oddawania faktury materiału, odwzorowywaniu kształtu samolotu... A napisy? Profile robię w Gimpie, po prostu wybieram czcionkę, piszę a potem obrabiam. Ale one nie są chyba najważniejsze w skinie?

W ilku najważniejszą rzeczą jest światło.Możesz zrobić świetny skin,który doskonale będzie wyglądał w programie natomiast w grze już nie!!!.Najbardziej widoczne jest to na nie pomalowanych samolotach(duraluminium),tam ze światłami trzeba dosłownie walczyć:P,ale taki jest ilek.Bump mappingu też nie ma niestety.

Żeby odświerzyć troszkę temat to ostatnio robiłem takiego mega paka dla teatru Pacyficznego.Tutaj wykorzystałem dużo skinów R_Target'a,Grega Boyingtona,JayPack'a,MacWan'a etc.Pare sam musiałem popełnić Jak na przykład Kawasaki Ki-100 bo na sieci nic co mi by się opdobało nie istnieje.Celem było dogranie stylowo i kolorystycznie wszystkich maszyn japońskich i amerykańskich tak żeby pasowały do siebie stojąc obok.Niektóre skiny nie są edytowane,ale nie mam ich jak wywalić z panoramy.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2010, 16:05:03 wysłana przez marcin728 »

Offline Jeremak

• *
  • It's full of stars...
    • Moje profile
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 16, 2010, 20:01:39 »
Dzięki za informacje. A skiny: delicje...
Czemu w Eurodisneylandzie nie można odpalać fajerwerków? Po pierwszej próbie poddał się garnizon Paryża.
http://jeremak-j.deviantart.com/

Offline marcin728

• PAT
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 09, 2010, 17:08:48 »
2 "Zera" z 381 Kokutai.Niedlugo powinny się pojawić na mission4today albo na flying-legends.

« Odpowiedź #19 dnia: Maja 09, 2010, 18:43:18 »
Czy była by szansa na skineczki polskich Mustangów oraz Spitów ?

Offline marcin728

• PAT
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 12, 2010, 23:59:03 »
Hej whiskey111.Wszystko zależy co to za skiny mają być.Może podaj jakieś przykłady(profile,zdjęcia) to zobaczę co da się zrobić.

« Odpowiedź #21 dnia: Maja 13, 2010, 15:11:49 »
Co do profili: pospolite malowanie mustangów weźmy z takiego 316 czy dywizjonu. Fajnie by było mieć kolekcję skinów dla 12 maszyn z każdego dywizjonu. To by dało duże możliwości twórcom misji :)

Poszukam dokładnych malowań i wkleję linki na dniach.

Offline marcin728

• PAT
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 20, 2010, 20:11:51 »
Hej wszystkim.Obecnie pracuję nad odłupanym lakierem w myśliwcach J2M3 Raiden.Screen z prac nad nim.Planuję zrobić 3 maszyny z 332 lub 381 Kokutai.

Offline marcin728

• PAT
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 24, 2010, 14:22:31 »
3x J2M3 z 381st Kokutai.Każdy samolot ma inne odrapania(nowa technika,którą zastosowałem daje bardziej realistyczny wygląd,ale to oceńcie sami ściągając je z flightsimfiles).Mam nadzjeję,że sieę spodobają.

http://downloads.flightsimfiles.com/package/7778

Offline marcin728

• PAT
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 24, 2010, 12:47:34 »
Skin na J2M5 z 256 Kokutai.Obrona wysp japońskich 1945

Znajdziecie tutaj

http://mission4today.com/index...file=details&id=5994

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 24, 2010, 14:55:43 »
Bardzo fajne, ale że Wam się jeszcze chce...U mnie iłek już zniknął z dysku po kilku ładnych latach codziennego napierniczania :)