Autor Wątek: Avsim upadł  (Przeczytany 3030 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zgredd

• Gość
Avsim upadł
« dnia: Maja 15, 2009, 09:57:05 »

Online some1

• Global Moderator
Odp: Avsim upadł
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 15, 2009, 10:21:06 »
Nie updał, bo upaść to można z powodu bankructwa, tylko został zaatakowany przez hackera.

Tutaj są dokładniejsze informacje z pierwszego źródła, a nie przemielone przez dziennikarzy: http://linux.myalbemarle.org/forums/viewtopic.php?f=32&t=10
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #2 dnia: Maja 15, 2009, 10:45:14 »
To ma jakiś związek z tym o czym Wacha pisał? I tym polskim IP?

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 28, 2009, 18:15:16 »
Wygląda na to, że chłopaki zbierają się z gleby. Donoszą o odzyskaniu plików biblioteki w 90%, w tym wszystkich dla FSX i FS9 oraz części dla FS98 (kogo interesuje reszta ?:021:) Sama biblioteka działa jeszcze cienko...

« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 27, 2009, 11:48:02 »
AVSIM Library po dwóch miesiącach ponownie on-line. Odzyskali około 95% zawartości.
http://library.avsim.net

« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 27, 2009, 13:15:12 »
AVSIM Library po dwóch miesiącach ponownie on-line. Odzyskali około 95% zawartości.

Świetna wiadomość, a jeszcze dwa dni temu sprawdzałem i nic nie było. Dzięki za info  :banan

Mam nadzieję, że zabezpieczyli się lepiej przez kolejnym atakiem jakiegoś chwasta czyli hackera. A swoją drogą to w dobie rozwoju sieci i powszechnej komputeryzacji powinni im (hackerom) się chyba bardziej do czterech liter dobierać - może rączki obcinać, a przynajmniej paluszki.  :021: Takie śmiecie obecnie mogą narobić sporo szkód i to nie tylko na serwerach stworzonych dla rozrywki.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 27, 2009, 21:52:31 »
Teraz w ramach usprawnienia działania systemu trzeba się zarejestrować.

Razor ja Was nie podejrzewałem o takie ciągotki :D

« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 27, 2009, 22:11:27 »
Teraz w ramach usprawnienia działania systemu trzeba się zarejestrować.

Na Avsim chyba zawsze trzeba było się rejestrować i logować. Ale moja stara nazwa użytkownika i hasło działają - czyli odzyskano też bazę danych użytkowników.

Razor ja Was nie podejrzewałem o takie ciągotki :D

Szanowny Kolego Wacha - ja generalnie jestem spokojny człowiek, tylko nie rozumiem działania chwastów w rodzaju hackerów, graficiarzy i tym podobnych śmieci. Rozumiem czasem nawet człowieka, który kradnie (choć oczywiście nie popieram, ale rozumiem jego tok myślenia) - bo chce mieć to co ma inny, ale za diabła nie rozumiem degenerata, który niszczy coś tylko z chęci niszczenia. Dla mnie to nawet złodzieja może da się czasem resocjalizować, ale hackera, graficiarza czy innego chwasta niszczącego coś z samej chęci niszczenia można tylko utylizować  :020:

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 27, 2009, 22:32:33 »
Na Avsim chyba zawsze trzeba było się rejestrować i logować. Ale moja stara nazwa użytkownika i hasło działają - czyli odzyskano też bazę danych użytkowników.
....

Nie, nie trzeba było. To nowość która wiąże się ze zmianą czegoś tam, co wiąże się ze zmniejszeniem ilości operacji dyskowych a tym samym usprawnieniem działania biblioteki.

Szanowny Kolego Wacha - ja generalnie jestem spokojny człowiek, tylko nie rozumiem działania chwastów w rodzaju hackerów, graficiarzy i tym podobnych śmieci. Rozumiem czasem nawet człowieka, który kradnie (choć oczywiście nie popieram, ale rozumiem jego tok myślenia) - bo chce mieć to co ma inny, ale za diabła nie rozumiem degenerata, który niszczy coś tylko z chęci niszczenia. Dla mnie to nawet złodzieja może da się czasem resocjalizować, ale hackera, graficiarza czy innego chwasta niszczącego coś z samej chęci niszczenia można tylko utylizować  :020:

Nie, no w porządku. Tylko, że ja bardziej nawiązywałem do tego, że zacytuję "dobrać się do czterech liter"  :118:

« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 27, 2009, 22:40:45 »
Nie, nie trzeba było. To nowość która wiąże się ze zmianą czegoś tam, co wiąże się ze zmniejszeniem ilości operacji dyskowych a tym samym usprawnieniem działania biblioteki

Ok, może nie będę się sprzeczał - ale to nastąpiło na długo przed atakiem hackera. Pamiętam, że jestem tam zalogowany od paru lat.