Autor Wątek: Jak wymusić na karcie graficznej działanie AntiAliasing w DCS: Black Shark?  (Przeczytany 2337 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MC-Maxim

• Gość
Gierka wymiata. Dawno dawno temu grałem w Gunshipa 2000 na Amidze, i odkleić sie nie mogłem od tego kilka lat. Teraz juz  gierki mniej wicągaja ale ta powala :D

Mam jeszcze takie pytanko, moze ktos będzie znał odpowiedz. Jak wymusic AA z karty graf. ? Posiadam Ati Mobility Radeon HD 4670 DDR3. Moźe ktos sie bedzie orientowal.

Dzieki !

Otwórz obudowe, weź nóż i ładnie poproś. :)
A tak na poważnie to trzeba w sterownikach wymusić. Ja mam nVidie, ale na ATzi robi się to dosyć podobnie, bo z poziomu sterowników. Jeżeli masz ikonke ATI na pasku zadań (taka czerwona :)) to musisz kliknąć prawym, znaleźć tam swoją kartę, i po rozwinięciu menu będą tam możliwe pewne ustawienia. Przede wszystkim włącz filtrowanie anizotropowe bo znacznie polepsza to wyświetlanie tekstur na większych oldegłościach bez znacznego pogorszenia wydajności. Powiedz czy pomogło i na przyszłość pisz w odpowiednich tematach.

MC-Maxim

• Gość
OK, sorki wydawalo mi sie ze to temat odpowiedni ;) Poradzilem sobie - ATI Tray Tool. Panel od ATI nie dziala pod Vista niestety. Pisze, moze komus sie przyda :)