Autor Wątek: Jak aktywować FSX?  (Przeczytany 8423 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

k1oor

• Gość
Odp: Jak aktywować FSX?
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 30, 2009, 20:14:11 »
No to jednak chyba niestety reinstalka FSX'a.

Bird9dblack

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 30, 2009, 20:16:01 »
A jaki ma być system, szestnastkowy, czy dziesiętny?
A tak to wygląda.
Jeżeli mam 23c00 pojawia się taki komunikat, jaki już tutaj wkleiłem, jeżeli mam 0x63c00 nie pojawia się żaden.
« Ostatnia zmiana: Maja 30, 2009, 20:30:54 wysłana przez Bird9dblack »

Bird9dblack

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 30, 2009, 21:56:45 »
Reinstalowałem i nic nie dało.

k1oor

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 30, 2009, 22:29:40 »
To ja już nie wiem. Może ktoś ma lepszy pomysł to może niech wesprze.
Mnie już tylko do głowy przychodzi rozwiązanie megahardkocore - regedit i wycięcie wszystkich kluczy (no prawie, trzeba niektóre zostawić które nie są od FSX'a) które mają w nazwie "FSX" albo "Flight". I jeszcze wykasowanie katalogów z dysku C: z nazwą "flight" lub "fsx". Ale to jest już ta brzytwa której tonący się chwyta. Po czymś takim może się okazać że reinstalujesz system, więc na własne ryzyko i ostrożnie. Mnie się udało bez rozwalenia systemu ale to może według zasady "głupi ma szczęście" ...

Spróbuj jeszcze może Google'a pomęczyć.

Bird9dblack

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 31, 2009, 13:03:24 »
Usunąłem wszystkie klucze w regedit, microsoft games, microsoft flight simulator X i zarazem wywaliłem FS2002.
Kilka screenów (przed usunięciem kluczy), teraz zainstaluję od nowa FSX.
Dziwią mnie tylko niektóre rzeczy, np. że jeżeli wkładam dysk i wchodzę w stację dysków, wyświetlają mi się ikony fsx, program files, zobacz zresztą sam:

Dziwi mnie też, ten komunikat na końcu instalacji (przed usunięciem kluczy)

Pojawiał się już kilka razy, bo instalowałem tą grę już kilka razy, ale wcześniej w programie files była ikona do gry, teraz nie ma..
Tak to wyglądało, a potem zostały tylko te górne ikony.

Na razie usuwam wszystko, co z fsx'em związane, i potem po dokładnym sprawdzeniu chciałbym zainstalować grę. Jeżeli będzie już sprawna i aktywowana, polecę jutro Boeingiem 737-800 z naszego Krakowskiego lotniska, z Balic. Lądowanie będzie w Gdańsku, na lotnisku Lecha Wałęsy.

Bird9dblack

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 31, 2009, 14:54:23 »
Zauważyłem jeszcze jedno, mianowicie plik, którzy skojarzył mi się z aktywacją. Klikam, a program się nie włącza, tak to wygląda:

Proszę Was, doradźcie i pomóżcie co zrobić.