Żeby nie śmiecić zbytnio w przyklejonym wątku poświęconym modom graficznym typu lepsza über-woda i dodatkowym programom do DCS, postanowiłem wzorem działu LO:FC założyć temat dedykowany nowym modelom do tego sima, które powoli zaczynają się już pojawiać.
Od jakiegoś czasu dostępna jest stronka niejakiego
beczl, bardziej znanego na forum ED, który jakiś czas temu bawił się m.in. tworzeniem nowych modeli zasobników npr'ów i bomb jak Б-8M, УБ-32-57, Б-13 itd. Na sshocie wygląda to po prawdzie trochę tak jakby działał jak zwykły UPK-23-250, tyle że jest zamieniony model 3D... ale może się mylę.
http://beczl.tvn.hu/downloads.htmlOczywiście większość modeli jest dostępna nie tylko dla LO:FC ale również jest kompatybilna z DCSem.
Z ostatnich ciekawostek dla miłośników absurdalnej masy salwy sekundowej dla DCS: Ka-50 Black Shark dostępny jest m.in. gunpod typu GUW-8700, zawierający dwa 4-lufowe karabiny maszynowe systemu Gatlinga GszG 7.62mm oraz znany z Mi-24D/W 4-lufowy kaem JakB kalibru 12.7mm.

Ukazał się również m.in. nowy ZRK typu S-125 Newa (sic!). Jak toto się zachowuje w simie to niestety jeszcze nie przetestowałem, ale jak ktoś ma czas i chęć to czemu nie

Pełna lista dodatków do pobrania na stronie autora.