Autor Wątek: TB-3 Ruskie Wunderwaffe  (Przeczytany 2367 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TB-3 Ruskie Wunderwaffe
« dnia: Czerwca 10, 2009, 14:13:34 »
Witam
po zapoznaniu się z fantastycznym opisem w/w latadła na stronie Yoy-a (http://yoyosims.pl/historia%20TB-3.html) przeszukałem kompa i natrafiłem na kilka ciekawych fotek dotyczących tej maszyny :)
Na pierwszym mamy piękną panoramę z "kabiny pilotów" oraz strzelca z chorągiewką (1szy maja ???  :004:)   

kolejne ukazuje przecudne wieżyczki tylnich strzelców i już się nie dziwię że załogi to to demontowały

za to to zdjęcie kojarzy mi się z inną epoką i nazwał bym je - rycerz na baszcie  :004:

i na koniec, samolot po powrocie z misji i tu się czai zagadka ta dziura to od ognia npla a może samo odpadło ???

pozdrawiam
Życie jest jak bieg na sto metrów - im bardziej będziesz się spieszył, tym prędzej znajdziesz się na mecie.

Win 7, MA770-UD3, Phenom II X4 810, GF 250 GTS, 4gb 1066mhz

Odp: TB-3 Ruskie Wunderwaffe
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 11, 2009, 08:18:14 »
Gwoli przyzwoitości trzeba przynajmniej napisać, że załogi se nic nie demontowały, lecz po prostu zdjęcie "opływowych" wieżyczek tylnych strzelców przedstawia "późny" model produkcyjny TB-3, prawdopodobnie RN lub FRN, w którym zmieniono uzbrojenie obronne.
Całkiem ciekawy film przedstawiający TB-3:
http://www.youtube.com/watch?v=XVRUwx1NIPk
Na końcu widać wersję z wieżyczką przednią i zmienionym podwoziem głównym.
Oczywiście nie zmienia to faktu, że w 1941 to była trumna dla całej swojej licznej załogi.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 11, 2009, 14:50:45 »
Dzięki mike100 za ten post. Właśnie czytam ten tekst Elwooda i płacze przy biurku, dosłownie. :020:

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 11, 2009, 22:41:34 »
Shaitan polecam resztę opisów  :karpik  :karpik że też chłopaki nie wpadli na to by dopisać jeszcze kilka opisów i wydać w wersji książkowej  :020:
Życie jest jak bieg na sto metrów - im bardziej będziesz się spieszył, tym prędzej znajdziesz się na mecie.

Win 7, MA770-UD3, Phenom II X4 810, GF 250 GTS, 4gb 1066mhz

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 11, 2009, 23:50:11 »
Czytałem wszystkie dawno temu ale większość wyleciała już z głowy. Jutro w robicie zrobię sobie replay. Sorki za OT.