Autor Wątek: X52 pro i profile  (Przeczytany 4821 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

popkas

• Gość
X52 pro i profile
« dnia: Czerwca 17, 2009, 14:38:25 »
Cześć!
Ostatnio kupiłem Saitka, którego nie mogę skonfigurować pod Locka  :008:
Gdy wszystko poustawiam sobie w edytorze profili to w locku nic nie działa ; /
Znalazłem na necie profil, który jest na X52 i czy istnieje jakiś conventer na wersje .pr0? Jeśli ktoś może mi pomóc zapraszam też do mnie na GG://7666687

Pozdrawiam

Odp: X52 pro i profile
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 17, 2009, 14:44:49 »
Znalazłem na necie profil, który jest na X52 i czy istnieje jakiś conventer na wersje .pr0?
.Dat na .pr0 chyba nie, zdaje się, że jest konwerter x52 .pro na x52 Pro .pr0.
gdy wszystko poustawiam sobie w edytorze profili to w locku nic nie działa
To nic nie wyjaśnia. Czy załadowałeś profil (zielona ikonka), czy w edytorze tekstu komendy się pojawiają?

popkas

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 17, 2009, 15:49:04 »
Czy załadowałeś profil (zielona ikonka), czy w edytorze tekstu komendy się pojawiają?

Mógłbyś trochę jaśniej? Jeszcze zielony w tym jestem  :020:

btw. Wiecie jak zmienić kolory przycisków? Na trwałe, a nie tak puki (póki) nie zamknę aplikacji? ;p
« Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2009, 16:54:02 wysłana przez John Cool »

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 17, 2009, 15:51:50 »
Ikonka w trayu - kliknij prawym i wybierz zapisany profil, a podświetli się na zielono. Przetestuj w dowolnym edytorze tekstu, czy załadowany profil działa jak trzeba i emuluje klawiaturę (przykładowo - komenda zmiany uzbrojenia powinna pokazać "d"). Kolory przycisków zmienia się w panelu kontrolnym dżojstika, na stronie poświęconej właśnie podświetlaniu (LEDs).

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 17, 2009, 15:53:49 »
Mógłbyś trochę jaśniej? Jeszcze zielony w tym jestem  :020:

Własnie masz sprawić aby ikona w zasobniku była zielona a nie Ty!

Konkretniej. Po zainstalowaniu oprogramowania masz Saitek Profiler'a w zasobniku (na dole po prawej). Jeżeli jej nie masz to masz inny problem, ale też go idzie rozwiązać (zakładamy że masz ikone bo ustawiałeś wszystko w edytorze profili). 'Klikasz' prawym przyciskiem i na samej górze lub w okolicy :) powinien być Twój profil, który musisz 'kliknąć'. Ikona zrobi się zielona, a na wyświetlaczu pojawi się jego nazwa (dokładnie ta którą klikałeś). Oznacza to pomyślne załadowanie profilu.
Co do kolorów to nie wiem bo bawiłem się w to tylko na jakimś oprogramowaniu 'beta' a na obecnym nie mam więc nie umiem powiedzieć co i jak...

Edit: no nie zdążyłem :)

popkas

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 17, 2009, 16:01:08 »
Ikonka w trayu - kliknij prawym i wybierz zapisany profil, a podświetli się na zielono. Przetestuj w dowolnym edytorze tekstu, czy załadowany profil działa jak trzeba i emuluje klawiaturę (przykładowo - komenda zmiany uzbrojenia powinna pokazać "d").
W notatniku wszystko OK. W lock on nie wiem czemu ale już działa: )

Kolory przycisków zmienia się w panelu kontrolnym dżojstika, na stronie poświęconej właśnie podświetlaniu (LEDs).

W zakładce LEDs mam tylko jasność.

Gdzie znajdę PEŁNĄ klawiszologie do LO:FC? oczywiście po polsku :P

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 17, 2009, 16:05:22 »
Ściągnij betę 2 z forum Saiteka - tam można dobrać kolor każdej diody, a nowe STT odróżnia lewy shift od prawego ;)

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 17, 2009, 16:57:12 »
Gdzie znajdę PEŁNĄ klawiszologie do LO:FC? oczywiście po polsku :P

Tutaj na Forum i to w tym dziale w przyklejonych tematach. Linki tylko mogą być już nieaktualne, ale w takim wypadku wystarczy się zapytać w wątku czy ktoś nie byłby uprzejmy jej udostępnić ponownie.

popkas

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 17, 2009, 17:08:08 »
http://www.saitekforum.com/showthread.php?t=16643

Na pewno dobra wersja? Bo nadal nie mogę zmienić kolorów w zakładce LEDs

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 17, 2009, 23:34:50 »

Gdyby przy becie 2 nadal nie działało, to oprócz STT ściągnij najnowsze sterowniki z działu download strony Saiteka - być może to one odpowiadają za tę opcję.

popkas

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 18, 2009, 10:18:08 »
Już jest wszystko OK! Dzięki wszystkim za pomoc : )

PZl Belfegor Masz może jakiś profil na "airshow"  :banan

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 18, 2009, 12:41:53 »
Oczywiście ustawienie klawiszy to sprawa indywidualna, ale w wątku o x52 Pro znajdziesz moją konfigurację do LO:FC - nie wiem, czy to akurat profil na "airshow", jednak ustawionych jest ponad 100 komend, a klawiatury używam właściwie wyłącznie do komunikacji i zmiany widoków ;)

popkas

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 18, 2009, 13:24:41 »
Można prosić o reup profilu? ;p rapid już wyrzucił ze swojej pamięci xD

PZl Belfegor kiedy będziesz coś śmigał w przestworzach lockona? : >

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 18, 2009, 20:56:21 »
Jasne, oto link do profilu: http://rapidshare.com/files/246015296/LOCKON2.pr0.html (limit 10 pobrań - wątpię, by było więcej chętnych ;))
PZl Belfegor kiedy będziesz coś śmigał w przestworzach lockona? : >
Prawdopodobnie po formacie C, teraz niestety LO chodzi mi dosyć kiepsko.

popkas

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 19, 2009, 08:01:08 »
Dzięki za wstawkę profilu : )

No to rób szybko format to polatamy ; ]

Mam takich dwóch do latania ale oni zebrać się nie mogą ; D wolą chyba polatać na symulatorze prawdziwym naszym migowskim xD