Autor Wątek: MechWarrior  (Przeczytany 33743 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: MechWarrior
« Odpowiedź #120 dnia: Czerwca 18, 2012, 12:27:44 »
Czyli tak jak myślałem w drugiej kolejności - Po prostu komuś się nie chce, a i NV/AMD mrugnie okiem do producenta, bo sprzeda się kilka akceleratorów nowych więcej. innymi słowy, człowiek się nie narobi, a jeszcze mu podziękują i dopłacą...  :005:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #121 dnia: Czerwca 18, 2012, 12:35:16 »
To niezupełnie tak, bo ten kod jest zwykle skaszaniony i działa źle na każdym sprzęcie i potem taka NV/AMD siedzi kombinując ze sterownikami, by jakoś to działało. Programować może każdy... ale nie każdy powinien ;)

Natomiast co do Twojego komputera, to karta graficzna słaba, a i trochę więcej RAMu by się przydało. Osobiście na GTX460 nie mam problemów z żadnymi grami, prócz oczywiście DCS i CloD, a tą kartę mam już drugi rok.

« Odpowiedź #122 dnia: Czerwca 18, 2012, 12:42:28 »
Czyli to odwrotnie działa? Że GPU makerzy siedzą i kombinują ze sterami aby to działało, a nie tak jak pisałem? No bo ja wiem... jakoś tak chyba dla mnie za mało spiskowo to brzmi  O0 .

Komp owszem staruszek już, ale inna sprawa, że taki Skyrim na przykład chodzi na całkiem wysokich( nie na max of course) a wygląda znacznie lepiej niż WOT albo MW. GPU to pierwsze co bym u siebie zmienił, ale RAM? C`mon przecie ni cholery nie uwierzę, że te giery wcinają >4 GB RAMy.
U mnie tak samo, mimo że komp to staruszek, to na palcach jednej ręki idzie policzyć giery, które nie ruszyły mi na max. ;) Jak na razie jestem całkiem zadowolony z działania kompa. Jak trzeba będzie, to od razu całą bude wymienię i skoczę w jakieś Core iX, g`f GTX 7XX i znowu na 3-4 lata spokój :D

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #123 dnia: Czerwca 18, 2012, 12:51:58 »
Gry nie, dobrze mieć trochę zapasu na wszystko wokoło, by gra miała spokojnie te 3.5GB, więc powiedzmy 6GB jest wystarczające.

U siebie ostatnio zanotowałem rekordowe wykorzystanie RAMu na poziomie 9.88GB - uruchomiony FSX, Photoshop i Chrome. Normalnie nic nie wykorzystuje w pełni moich 12GB, gry zawsze minimalnie - bo niby jak mają, gdy są pisane tak by działały na 256MB lub mniej (konsole). A jak gra specjalnie powstała na PC, to i tak jest 32bit i nie wychodzi powyżej 3.5GB.

« Odpowiedź #124 dnia: Czerwca 18, 2012, 12:57:40 »
Ja mam 4GB i na Win7 gadget na pulpicie mi nie pokazał jeszcze zużycia wyższego, niż 3.5GB zjedzone. BTW po co naraz odpalać coś tak zasobożernego jak FSX i fotoszopka?  :003:

_michal

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: Czerwca 18, 2012, 13:00:27 »
Ja mam 4GB i na Win7 gadget na pulpicie mi nie pokazał jeszcze zużycia wyższego, niż 3.5GB zjedzone. BTW po co naraz odpalać coś tak zasobożernego jak FSX i fotoszopka?  :003:

Been there done that. :) Photoshop 64bit, FSX, do tego jeszcze 3ds max i przeglądarka z mnóstwem tabów. Potrafię wykorzystać całe 12GB jakie mam w kompie. :D

Ale fakt, do grania to jest aż nadto.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #126 dnia: Czerwca 18, 2012, 13:03:57 »
Ja mam 4GB i na Win7 gadget na pulpicie mi nie pokazał jeszcze zużycia wyższego, niż 3.5GB zjedzone.

To znaczy że zużyłeś całą pamięć. Więcej nie pokaże, bo system zostawia niewielką rezerwę, ale programy już lądują w swapie.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #127 dnia: Czerwca 18, 2012, 13:21:00 »
O... :icon_eek: To niespodziewajka dla mnie. Tym bardziej, że komp działał w tamtym momencie równie szybko co zwykle. W sumie kij w jakieś gadgety, ważne że mi się wygodnie siedzi i nic nie zamula :) .

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #128 dnia: Czerwca 18, 2012, 13:50:04 »
BTW po co naraz odpalać coś tak zasobożernego jak FSX i fotoszopka?  :003:
Robiłem sobie malowanie na Mustanga do zawodów  :121:

« Odpowiedź #129 dnia: Czerwca 26, 2012, 11:59:08 »
Siedem minut rozgrywki w becie MechWarriora Online. Kierownik Jennera na filmie całkiem zgrabnie sobie poradził. :)

http://www.cdaction.pl/news-27368/mechwarrior-online-siedem-minut-walki-mechow-na-gameplayu-z-bety-wideo.html

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #130 dnia: Czerwca 26, 2012, 15:08:41 »
Bardzo fajnie to wygląda muszę przyznać :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #131 dnia: Lipca 06, 2012, 00:20:51 »
"Ten film wideo jest prywatny - przepraszamy za usterki". I kupa...

Zna ktoś gdzieś linki alternatywne?

EDIT: Czy to to?
LINK DO JUTUBY
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

« Odpowiedź #132 dnia: Lipca 06, 2012, 00:29:04 »
Tak to to Mironie. Tylko w moim linku o ile dobrze pamiętam, nie było rzutu oka na MechLaba.

Offline k0v4L

• JG300
  • *
« Odpowiedź #133 dnia: Lipca 09, 2012, 08:41:15 »
Rozgrywka z mapy Frozen City. Oficjalnie tym razem:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HsOgoNr2OQw

Offline k0v4L

• JG300
  • *
« Odpowiedź #134 dnia: Lipca 18, 2012, 23:27:45 »