Autor Wątek: MechWarrior  (Przeczytany 35454 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: MechWarrior
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 03, 2010, 20:31:39 »
Ktoś gra w MekTek'owe wydanie M4:Merc na Mjoy'u ? Mam problem z przypisywaniem przycisków - zawsze wrzuca "Hat Up" przy aktywowaniu pola pod przypis przycisku. Pad i elektronika przepustnicy działa tutaj normalnie.

« Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 03, 2010, 21:02:53 »
Niestety, ale na X52 też tak jest. Gra widzi po prostu za dużo przycisków i się gubi. Jeżeli możesz (a pewnie możesz) to spróbuj wyłączyć kilka guziczków - powinno pomóc.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 03, 2010, 21:18:31 »
"Odłączyć" można, ale to nie zmienia tego, że Wingroza widzi kontroler jako 32 przyciskowy niezależnie, czy są podpięte, czy nie.

« Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 03, 2010, 21:35:07 »
No bo właśnie te 32 przyciski zdają się być problemem. Ani kierownica, ani mój stary Logitech nie miały problemów z grą, za to na X52 jest albo Hat Up, albo nie wykrywa zupełnie przycisku.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 03, 2010, 21:45:48 »
No cóż, pozostaje skryptowanie całego joy'a przez AutoHotKey ;)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 04, 2010, 15:29:37 »
Wszystko ładnie, pięknie, tylko QRA defaultowych ustawień nie da się usunąć z Machwarriora, co skutkuje tym, że nagle przyciski działają podwójnie i zdecydowanie nie w taki sposób jaki bym sobie tego życzył... ehh....

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 08, 2010, 19:18:43 »
Ostatecznie wiszę tam gdzie cały świat BattleTech - w ciemnych wiekach. Tzn. na myszce i klawiaturze ;)

Ktoś używa Belkin Nostromo N52te ?

« Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 09, 2010, 13:38:53 »
Nie, tutaj są sami twardzi faceci, którzy używają klawiatur za 50zł. :) W każdym razie do gry w sieci TUTAJ (http://forum.cdaction.pl/index.php?showtopic=41202&st=0&start=0) masz wszystko co potrzebne - nawet ludzi. Ja niestety nie gram, bo mam problemy z ISP, którego protokoły znacznie ograniczają rozgrywkę w sieci w moim przypadku. No i sesja egzaminacyjna - główne danie na dziś - Wytrzymałość Materiałów (pozdrawiam MELowców :))

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 09, 2010, 14:10:45 »
Ok, jak w końcu dopieszczę fita na Mad Doga, to zacznę się pojawiać ;P

Ventrilo/TS stoi ?

« Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 14, 2010, 20:27:58 »
Mam prośbę o pomoc w Mechwarriorze 4 Black Knight
1. Czy standardem MW4 są misje typu ,,suicide"?? Bo nie wiem jak inaczej określić misję MODL z Black Knight'a a także co po niektóre misje z podstawki (najbardziej zapadła mi w pamięć jedna z ostatnich misji w której trzeba było rozwalić tuzin ciężkich Mechów a na koniec stawić czoła 2 sztukom Mecha typu Atlas po prostu misja suicide)
2.Jak przeszliście rzeczoną misję MODL w czarnym rycerzu?
3.Moglibyście podać swoje ulubione Mechy ich configi i inne przydatne wskazówki pomocne w grze?
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 14, 2010, 21:22:50 »
Nie grałem w Black Knighta, wiec w misjach nie pomogę.

Moim ulubionym Mechem póki co jest nadal 60-tonowy Vulture (aka Mad Dog), na nim mam w tej chwili uzbrojenie z MekPaka - w dwóch wariantach - na małe odległości i na większe. Oba mają pełną elektronikę, rozwijają 80kph, mają 12 ton pancerza FF i mają 4 wyrzutnie rakiet niekierowanych. Różnią sie uzbrojeniem głównym - jeden ma Clan ER PPC, drugi Heavy Large Laser - ten jest lżejszy odrobinę, przez co ma założone więcej wymienników ciepła, przez co mniej się grzeje w boju... a jak łupnie alfą to boli przez tydzień ;) Ogólnie problematyczny mech, ale trudno go trafić w CT i ma 360° obrotu korpusu. Wieżyczka "Omni" pod brodą szybko jest niszczona, przez co żadnej balistyki na drania nie da się założyć.

Dlatego mam też i drugiego Mecha - Mad Cat Mk.2 - na nim mam LRM20+Artemis i RACi.

Taktyki raczej proste - nieustannie się poruszać, szukać zasłony, atakować od tyłu. Nawet Daichi szybko pęka, jak się go bombarduje w plecy czym się da. Reszta to kwestia ćwiczenia celności i lawirowania między przeszkodami.

« Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 14, 2010, 22:57:22 »
Dla mnie jako człeka przywykniętego do modeli pokroju Argus to Vulture był zbyt ospały przez co go nie polubiłem i problem z tą %@#* wieżyczką o której wspominasz odrzucił mnie od tego modelu Mecha .(z kolei wspomnianego Argusa jak tylko odkryłem w podstawce to praktycznie do końca gry nim hulałem taka miłość od pierwszego spojrzenia :002: ) Obecnie na Argusie mam założone Right Arm 2x Clan LBX autocannon10 (jak ja uwielbiam DMG tego stuffu  :021: ) Left Arm zajmuje LRM 20 (całkiem fajne rakietki) i Left Torso okupuje Clan ER Large Laser.
Co do taktyki to właśnie dlatego polubiłem Argusa bo to dość ruchliwy gadżet,a ja się ruszam na polu walki dość sporo :004: mimo to nie idzie poradzić sobie z natłokiem Mechów klasy Loki kilka Argusów i tym podobnych Thanatosów.Akurat wszelkie MekPaki mi nie chcą trybić więc mam trochę mniejszy wybór zabawek do przyklejenia na Mechy :005:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 15, 2010, 10:41:12 »
W MekPaku zmodyfikowano podstawowego Argusa, przez zmianę tych dwóch podwójnych energetycznych slotów w korpusie na akceptujące też balistykę. Dobre rozwiązanie - ale nie dla mnie bo ja Argusem nie śmigam ;)

Ale kiedy walczę przeciwko niemu, to zawsze najpierw zdejmowałem prawe ramię - tam zawsze jest jego najcięższy sprzęt montowany, potem to już kwestia tylko łupania, albo w tą już zniszczona stronę, albo w CT. Do tego Argus nie ma żadnej elektroniki, ani AMS, ani ECM, ani LAMS - jest bezbronny w terenie otwartym przeciwko czemukolwiek odpalającego w jego kierunku LRMy. Trzeba biegać pasywnie. Mi osobiście nie pasuje jego niesymetryczność - w Vulture, czy Mad Catcie jak odstrzeli sie jedno ramie to traci połowę swojego arsenału. W Argusie po odstrzeleniu prawego ramienia - jest już praktycznie bezbronny.

W MekPaku doszedł też Argus XT - znacznie sensowniejszy mech. Jest już symetryczny z działkami w miejscu wyrzutni rakiet, 5 ton cięższy, ma też LAMS i IFF Jammer. Jeżeli dobrze pamiętam to teraz ma dwa potrójne sloty na balistykę w ramionach i te dwa podwójne na balistykę/energetykę w korpusie... sam pomyśl co z tym można zrobić ;)

« Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 15, 2010, 16:48:00 »
No z tą niesymetrycznością to faktycznie spory problem jak słyszę komunikat od Betty ,,weapon destroyed" to tylko lukam co odpadło i jeśli to Autocannon to robię load game  :005:.No i ta słabość w wyposażeniu elektronicznym trochę daje w kość Szczególnie kiedy co chwila słychać pip pip pip a po chwili wyłapuje kilka rakiet.Z tego co słyszę to warto powalczyć z Pakiem bo 2x slot Omni zamiast sztywnych slotów na beam weapons to fajna sprawa :001: Z tego co widzę Argus XT byłby moim bogiem (jak narazie XT kojarzyło mi się tylko z radeonami już dość starymi i...z Atari 65XE która leży w szafie z racji pogubienia taśm i problematycznej obsługi :004: ale widzę że jeśli uda mi się uruchomić MekPaka to te 2 literki nabiorą zupełnie nowego znaczenia :021:

« Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 19, 2010, 09:21:02 »
Z MekPackami się nigdy nie walczyło, bo nigdy problemów same w sobie nie sprawiały. Ostatnio tylko MTX (ichny system dystrybucji) miał problemy, ale z tego co pamiętam już problemy zostały rozwiązane. I naprawdę miło widzieć, że to wszystko się rozwija.

A moje ulubione mechy? Vulture II z pewnością - wszystkie zalety jedynki i polepszone uzbrojenie, Mad Cat jeden i dwa za klasyczny wygląd i zdolności walki na długi dystans no i Templar za dobrą mieszankę uzbrojenia. A z najcięższych  do multi to raczej Marauder II albo coś w tym rodzaju. Ogólnie to używam w większości broni balistycznej, czasem coś energetycznego.