Autor Wątek: Zablokowany Ster Wysokości.  (Przeczytany 1927 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

draxidox

• Gość
Zablokowany Ster Wysokości.
« dnia: Lipca 17, 2009, 12:23:31 »
Witam. Zmieniłem sprzęt, i windowsa, oczywiście co za tym szło, to był i format. Po zainstalowaniu LOMAC'a zadowolony zwiększyłem grafikę do maximum włączam grę, elegancko szybko się włączyło przepustnica na max, naduszam strzałkę aby unieść samolot w powietrze, i ku mojemu zdziwieniu nic się nie dzieje, ster zachowuje się tak jak by go ktoś zablokował, działa ster kierunku, lotki ale steru wysokości nie da się ruszyć ani w górę ani w dół. Jak na złość nie pomaga reinstalacja gry patchowanie ani nic innego. Ktoś wie w czym może być problem?
« Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2009, 15:51:25 wysłana przez KosiMazaki »

Odp: [Problem]Zablokowany Ster Wysokości.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 17, 2009, 12:29:31 »
Sprawdź, czy klawisze są dobrze przypisane oraz czy nie jest włączony tryb AP trzymania wysokości.

draxidox

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 17, 2009, 12:38:50 »
klawisze są przypisane prawidłowo, tryb ten włącza się w opcjach czy w czasie lotu? Jeśli w opcjach która to opcja, jeśli w czasie lotu jaki klawisz za to odpowiada?

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 17, 2009, 13:38:45 »
Trzeba było przy okazji upgrade'u komputera szarpnąć się na tani joystick. Jak to trafnie napisał ktoś na innym forum: "Latać na klawiaturze to tak, jak dotykać piersi przez rękawice spawalnicze. Poczujesz że są, ale przyjemności i wyczucia zero..."

W ogóle to jakim samolotem próbujesz, jaki klawisz masz przypisany w opcjach? Dorzuć łaskawie trochę informacji.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 17, 2009, 15:23:05 »
Jeśli w opcjach która to opcja, jeśli w czasie lotu jaki klawisz za to odpowiada?
H albo jakaś kombinacja z H, możesz sprawdzić w podanej na forum polskiej klawiszologii.

draxidox

• Gość
Odp: Zablokowany Ster Wysokości.
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 24, 2009, 02:40:09 »
Wybaczcie, że długo nie odpisywałem ale byłem w górach więc nie miałem za bardzo jak odpisać. Próbowałem na MIG-29 i F-15 oraz A-10. We wszystkich był ten sam problem. Kombinowałem z klawiszami i w ogóle. Ale nic nie pomaga -.- instaluję Flaming Cliffs. Jutro zobaczę co z tego wyjdzie. Może problem zniknie, a jak nie to chyba pożyczę od kogoś joya.

Odp: Zablokowany Ster Wysokości.
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 24, 2009, 11:40:40 »
Kup coś, nie musisz oda razu X52, może być to nawet chiński za 20 zł firmy krzak, po prostu zobacz jaka jest różnica i ile frajdy więcej wyduszasz z latania, potem przeczytaj wątki o joyach na forum i wybierz coś za nawet ~130 zł co jest już solidne i polecane.
Lotnik, skrzydlaty władca świata bez granic, ze śmierci drwi, w twarz się życiu głośno śmieje