Autor Wątek: Program do bardzo dokładnego odinstalowania FSX (rejestr)  (Przeczytany 4787 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ptaszysko1978

• Gość
Program do bardzo dokładnego odinstalowania FSX (rejestr)
« dnia: Lipca 25, 2009, 10:52:22 »
Cześć Forumowicze. :001:

Jak to zwykle bywa, aby nasz świat w FSX był bardziej realistyczny to instalujemy różne dodatki.
Jeden z dodatków uszkodził mi na tyle poważnie FSX, że nie byłem nawet w stanie odinstalować samego FSX.
Ostatecznością było usunięcie z dysku z palucha, a chcąc ponownie zainstalować robi się problem.
Nie jestem początkujący więc od razu zabrałem się za czyszczenie rejestru różnymi programami (revo, TuneUp, regedit) jednak to nie wystarczy??????????

Jak instaluje z DVD to mam 2 możliwości Reperuj i Odinstaluj - ani jedna ani druga nie działa.

Mam za każdym razem komunikat

Error Number: 0x80040702
Description: Failed to Load DLL: GameuxInstallHelper
Setup will now terminate.

Przejrzałem google z tym komunikatem, nic szczególnego oprócz tego co zrobiłem nie wymyślono.

Czy pomożecie???? :001:

Odp: Program do bardzo dokładnego odinstalowania FSX (rejestr)
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 25, 2009, 11:01:05 »
Miałem podobny problem, nie wiem czy ta metoda usuwa informacje o FSXie w rejestrze ale mi pomogła żeby ponownie go zainstalować:
Panel Sterowania>Dodaj lub usuń programy>FSX>usuń. Wywali komunikat że nie odnalazł tego programu i usunie go z listy. Wtedy jak zapakujesz płytę z FSXem powinno zadziałać normalnie, przynajmniej zadziałało u mnie no i nawet kiedyś przy FS9 zadziałało.
Lotnik, skrzydlaty władca świata bez granic, ze śmierci drwi, w twarz się życiu głośno śmieje

Ptaszysko1978

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 25, 2009, 11:46:19 »
Ta metodę to ja przerabiałem, raz się uda raz nie.

Usuwam teraz tuneup-em rejestr po rejestrze....a nie zamierzam formatu robić.

Znalazłem tylko 3105 zapisów w rejestrze....z fsx...czysta przyjemność... :021:

Dlatego też szukam programu który bardzo dokładnie wyczyści dane z rejestru o np. FSX i sam to usunie gruntownie. Ale jak zauważyłem, żaden program z tych które znam sobie z tym nie poradził...

Wszystkie pomysły są na wagę złota..... :001:

« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 25, 2009, 11:52:26 »
Miałem kiedyś (dawno - chyba w początkach FSX, gdy coś tam sobie schrzaniłem przy kombinacji z niekoniecznie kompatybilnymi dodatkami) podobny problem - pomógł CClener. Nie wiem czy Tobie pomoże, ale nie zaszkodzi spróbować.

A jak nie to przecież format i reinstalka "windy" na pewno pomoże  :004: :021: I tak zajmuje znaaaacznie mniej czasu niż ponowna instalacja FSX i wszelkich dodatków jak ktoś ma to bardziej rozbudowane.  :118:

Ptaszysko1978

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 25, 2009, 13:06:28 »
Sprawdziłem CCleaner, to samo.

Jednak poprzez TuneUp Registry odnalazłem wpisy dotyczące FSX. A mianowicie wpisy informujące, że nadal na dysku C mam FSX. Prawie 500 wpisów było z tym powiązane ale metodą prób i błędów (udało się )

Wątek nadal jest otwarty - bo przydałby się jakiś konkretny program do tego.

U mnie już wszystko działa, zainstalował się porządnie, bez błędów i co najważniejsze nie naruszyłem składników systemowych. :001: :banan :banan :banan :banan

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 25, 2009, 13:09:58 »
Do tego typu zadań polecam Revo Uninstaller. Sprawdzony wielokrotnie, nawet z antywirusem Nortona sobie poradził, a ten się trzyma systemu rękami i nogami.