Autor Wątek: Pomoc przy zakupie RoF  (Przeczytany 22919 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc przy zakupie RoF
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 21, 2009, 19:14:41 »
Czy ktoś z szanownych kolegów mógłby sprawdzić na forum rof'a czy istnieje możliwość kupienia wersji download  :011: (nie znam rosyjskiego) ? Kupiłem tak flight environment x do Fsx'a, a klucz aktywacyjny dostałem mailem. Chodziło by mi o to samo w tym przypadku.

Po stercie wiadomości z zapytaniem o linki:

Informacja dla oczekujących na ROFA

Po zainstalowaniu wspomnianej wersji język zmienia się na angielski więc, wszystko staje się czytelne. Gierka robi updaty (sądzę że to jeszcze beta). Aby móc odpalić ''flight now'' potrzebna rejestracja na stronie producenta, stąd moje pytanie.
 Może nie rozwieje to wszystkich wątpliwości dotyczących wymagań, ale defaultowo wszystkie parametry graficzne ustawiły się na poziomie high. Sprzęt raczej średni core2duo 2.6 (podkręcony na 3.6) 8800gt 512ram do tego 4gb ramu i vista 64. Ogólnie napawa mnie to optymizmem ponieważ wszystko co do tej pory, po instalacji ustawiało się defaultowo chodziło płynnie, a zawsze trochę podnosiłem suwaczki w gorę dla ładniejszej grafiki i nie było przy tym problemu z wydajnością. Mam nadzieje że tutaj będzie podobnie.
 Dość ciekawa rzecz znajduje się w manualu: ''Minimum screen resolution: 1280x900 pix."
Najbardziej niepokojąca część manuala  :010:
'After you have created an account go to Personal Office (My Products) and activate the game by specifying your game key that you had received with the game into the appropriate field. In the Internet-Store you can also buy additional airplanes and other neoqb products. Please pay attention that basic package includes 2 airplanes that you can personally pilot in the game - Spad XIII and Fokker D.VII. To get access to piloting other airplanes you need to purchase them additionally."

:012: Powtarzam jeszcze raz to tylko info dla zainteresowanych   :012: Nie promuje piractwa czekam na orginał żeby polatać online bezstresowo.
Pozdrawiam

Dwa razy musiałem czytać ten bełkot, żeby zrozumieć, że masz pirata i się tym tutaj chwalisz / Tako rzecze Zaratustra
« Ostatnia zmiana: Maja 21, 2009, 22:35:42 wysłana przez Nietzscheański Nadczłowiek »

« Odpowiedź #16 dnia: Maja 21, 2009, 23:50:42 »
Wyjaśniając bełkot o którym szanowny Nadczłowiek wspominał. Chodziło o coś zupełnie innego czyli :
-Pomoc z j. rosyjskim w celu zakupienia powtarzam zakupienia klucza aktywacyjnego i rejestracji legalnego produktu na stronie producenta.
-Podzielenie się informacjami zawartymi w manualach.
Jeśli jest dostępna wersja download to nie ma znaczenia skąd ją ściągniesz skoro i tak będziesz ją rejestrował, wydaje mi się że są to te same pliki w każdym przypadku.
Jeśli ktoś czuje się oburzony, poruszony i w ogóle stracił chęć do życia przez ten wątek, nie widzę przeciwwskazań usunięcia wyżej wspomnianego  BEŁKOTU  :118:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 22, 2009, 00:06:14 »
Wyjaśniając bełkot o którym szanowny Nadczłowiek wspominał. Chodziło o coś zupełnie innego czyli :
-Pomoc z j. rosyjskim w celu zakupienia powtarzam zakupienia klucza aktywacyjnego i rejestracji legalnego produktu na stronie producenta.
(...)

Bardzo proszę o podanie linku, pod którym dostępna jest legalna wersja download, nie ważne czy rosyjska, czy chińska czy jeszcze inna. O jakim ty w ogóle kluczu piszesz?! Skąd można pobrać jakąkolwiek oficjalną wersję RoF?!
A jeśli nie można, to po co te twoje wywody o czymś z FSX? Czy ty myślisz, że nam 16 latkom potrzeba uświadamiać, że jak jest wersja down, to się ją aktywuje kluczami??
Wypada jedynie podziękować za dobre rady.

Ale teraz całkiem poważnie: O JAKIEJ wersji oficjalnie dostępnej piszesz?!?!

Tak rzecze
Zaratustra

« Odpowiedź #18 dnia: Maja 22, 2009, 00:27:32 »
Nie dziękuj za dobre rady tylko czytaj uważnie i sprawdź znaczenie słowa ''Jeśli''
Gdybym posiadał umiejętność czytania po rosyjsku nie pytałbym na forum, czy można kupić wersję down :010:
JEŚLI takowa istnieje na pewno dostarczany jest do niej klucz aktywacyjny który większość z nas zakupiłaby bez zastanowienia. Natomiast źródło pochodzenia plików moim zdaniem nie jest ważne skoro są dokładnie takie same jak w wersji CD.
Z całym szacunkiem ale nie chce mi się pisać już na ten temat. Intencja była inna, a wyszło jak zawsze :002:
Cieszy mnie fakt szybkiej i ostrej reakcji na każde przejawy piractwa (jeśli jest to faktycznie wersja piracka) w kraju który przoduje w ilości nielegalnego oprogramowania. 

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 22, 2009, 00:42:17 »
Przestań tutaj mydlić oczy jakimiś nierzeczywistymi okresami warunkowymi.
JEŚLI okrąg byłby kwadratem, to byłby to okrąg z kątami.
Ty piszesz mniej więcej tak:
Jeśli miałbym pirata, a nie mam, bo jeśli istnieje hipotetyczna wersja download, to ten jeśli-pirat, który jest raczej jeśli-wersją-która-jest-w-języku-którego-nie-znam, aktywowałby się kluczem i nie ważne, że moja jeśli-wersja, może być piratem, jeśli mam chęć kupienia legalnego klucza. To w co ty w końcu pogrywasz? Trudno odpowiedzieć, JEŚLI to nie jest pirat?

Przestań bredzić, bo nie takich cfaniaków tutaj odpowiednia komórka posyłała mit baterien do Szprewy, a widzę Kolego, że brniesz, zamiast przestać się wygłupiać w stylu "jeśli to byłby pirat, a nie jest, choć gry jeszcze nie mam, to bym miał 30 fpsów na swoim sprzęcie."

Tako rzecze
Zaratustra

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 22, 2009, 08:23:03 »
Nie chcę się załamywać i Was drodzy koledzy ale na Ukrainie (Dniepropietrowsk) tego nikt w sklepie w realu nie widział. Tak szczerze mówiąc to nie pamiętam żeby kiedykolwiek jakaś gra wchodziła na rynek w tak niewyjaśniony sposób.
I jak tu nie zostać piratem skoro oni już się cieszą grą. Echhh.....
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 22, 2009, 08:39:29 »
Proponuję podać linki i każdy się przekona czy to pirat czy nie :004:

« Odpowiedź #23 dnia: Maja 22, 2009, 09:21:38 »
Co tu podawać , jak ktoś chce to znajdzie :004:
Ale nie ma się co podpalać , gra i tak nie pójdzie

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #24 dnia: Maja 22, 2009, 10:31:38 »
Gra jest :) i to nawet w wersji pudełkowej ale dystrybutorem jest Wania z Chreszczatyka :D. Najgorsze jest że ja nie wiem jak wygląda ta wersja oryginalna (pudełko) bo z doświadczenia wiem że ichniejsi piraci sprzedają bardzo dobrze opakowane produkty. Jak oryginalne prawie. Może stanowić poważny problem. To samo z ceną.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 22, 2009, 10:41:21 »
Na okładce dwa walczące orły, podobna grafika jak swego czasu na blogu, tutaj w kolorze. No i napis po rusku "Waina w niebie 1917". Szczegółów Ci nie podam :/

Rutkov, weźcie mnie pod uwagę, jakbyście coś namierzyli w ichnich magazinach :)

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #26 dnia: Maja 22, 2009, 10:43:20 »
Ja też jestem chętny na jedną sztukę :)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 22, 2009, 10:48:39 »
Na okładce dwa walczące orły, podobna grafika jak swego czasu na blogu, tutaj w kolorze. No i napis po rusku "Waina w niebie 1917". Szczegółów Ci nie podam :/

Heh :/ a na tej okładce od Wani jest pilot w szmatolocie trzymający za spusty kaemów. Mam nadzieję że zanim pojadę już się wszystko wyjaśni.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 22, 2009, 12:45:49 »

Ja proponuję dać w czapę i skończyć jałową dyskusję.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 22, 2009, 15:58:22 »
Ja proponuję dać w czapę i skończyć jałową dyskusję.

:002: :002: :002: