Autor Wątek: Pomoc przy zakupie RoF  (Przeczytany 22960 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc przy zakupie RoF
« Odpowiedź #135 dnia: Kwietnia 11, 2011, 00:30:07 »

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #136 dnia: Kwietnia 11, 2011, 08:04:04 »
Niech Cię szlak Stilgar ! Miałem nie kupować żadnych nowych simów przed TrackIR !  :karpik

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #137 dnia: Kwietnia 11, 2011, 10:28:30 »
Stilgar - proszę o opisanie procedury zakupu. Widzę, że jest wersja "download". Biorę do koszyka, potem wpisuję swoje dane, potem co? Płatność via PayPal? A jak dalej idzie? Wysyłają mi hasło na adres e-mail z logowania? A czy muszę wczytywać ich wersję, czy bazowanie na aktualnym demo jest wystarczające?

Przepraszam za tyle pytań, ale w dziedzinie zakupów online z zagranicy jestem w pół ignorantem, w pół sceptykiem. Pozdrawiam!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #138 dnia: Kwietnia 11, 2011, 10:32:53 »
Płatność PayPal lub kartą kredytową/płatniczą. Na maila przysyłają klucz.
Czy jest jakiś sposób pozyskania instalki inny niż ściągnięcie z podanego przez sklep linka, nie wiem.

« Odpowiedź #139 dnia: Kwietnia 11, 2011, 10:45:11 »
Panowi wystarczy że macie demo ROF-a z strony Rise of Flight "nowe demo" i tyle .Kupujecie dostajecie klucz od razu po zakupie i wpisujecie w ustawieniach na stronie ROF,gra wtedy z dema staje się wersją ICE.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #140 dnia: Kwietnia 11, 2011, 11:25:07 »
Dzięki! Rozumiem o co chodzi, muszę się jeszcze pofatygować do kolegi, który konto PayPal'a ma, ponieważ ja nie :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #141 dnia: Kwietnia 11, 2011, 12:06:07 »
Bez PayPal teraz jak bez konta bankowego ;)

Od pół roku nie mam karty kredytowej i do zakupów online używam wyłącznie PP. Z wyjątkiem PSN niemal wszędzie się da nim płacić, założenie nic nie kosztuje, można przelać pieniądze z konta na PP bez problemu. Polecałbym założyć swojego PP, zwłaszcza jeśli się wciągniesz i będziesz celowniki kupować ;)

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #142 dnia: Kwietnia 11, 2011, 12:13:01 »
Sam mam PP ale ostrzegam mam zastrzeżenia co do jego zabezpieczenia więc nie radzę przelewać na PP za dużych pieniążków...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #143 dnia: Kwietnia 11, 2011, 12:13:55 »
Wybaczcie OT. Można już w PL podłączyć polskie konto bankowe pod PayPal'a?

empeck

• Gość
« Odpowiedź #144 dnia: Kwietnia 11, 2011, 12:18:23 »
Oczywiście. Przelewy z konta na PP i z powrotem nie stanowią problemów.

@traun, Notch, twórca Minecraft miał na nim kilkaset tysięcy dolarów ;) Paypal jak dotąd nie sprawił mi problemów, jedna uwaga - w przypadku większych kwot (obrót roczny na PP to chyba 2k euro, ale mogę się mylić, nie pamiętam), PP blokuje konto i wymaga potwierdzenia tożsamości, należy im wysłać skan dowodu i jakiegoś rachunku, w moim przypadku to był rachunek za telefon stacjonarny. Krótki telefon do BOK i odbolokowano mi konto niemal od razu. Zresztą kontakt z BOK PP był rewelacyjny w porównaniu z choćby Play, tepsa, czy Orange.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #145 dnia: Kwietnia 11, 2011, 12:29:10 »
Jeśli tak to ok. Ja na razie operowałem kwotami do 200zł. Ogólnie z PP jestem zadowolony, działa bez problemów.
GG 4834952

« Odpowiedź #146 dnia: Kwietnia 11, 2011, 12:30:33 »
To skąd te zastrzeżenia?

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #147 dnia: Kwietnia 11, 2011, 13:10:48 »
Zapomniałem hasła na konto.
PP kazał mi wpisać nowe hasło (nie musiałem podawać starego ani w inny sposób się uwiarygadniać) i już... tylko na maila przysłali mi wiadomość że właśnie zostało zmienione hasło i jak nic o tym nie wiem to abym się odezwał.
GG 4834952

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #148 dnia: Kwietnia 11, 2011, 13:20:27 »
Bez PayPal teraz jak bez konta bankowego ;)

Jako programista / informatyk nie dowierzam komputerom i kart kredytowych nie posiadam. I w ogóle żadnych innych :)    Za to moja żona ma ich 4 :)   Do PayPal'a używam znajomego i wystarczy.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #149 dnia: Kwietnia 11, 2011, 16:19:40 »
Ktoś chciał grę za mniej niż 150 PLN. Wersja pudełkowa jest w mikropromocji za 134,91 PLN tutaj: http://www.sklep.pilots.pl/product_info.php/products_id/570
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.