Autor Wątek: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera  (Przeczytany 110617 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
Odp: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera
« Odpowiedź #105 dnia: Maja 07, 2010, 14:15:55 »
Jakby co... to Wiecznie Żywy Ogień będzie podlewał się alkoholem przez dzisiejszy wieczór, więc może serwer dopiero w sobotę... na pogorzelisku...

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #106 dnia: Maja 07, 2010, 20:31:05 »
Dwa pytanka:
jak się ten Wasz serwer zwie? To jest ten 1st Polish Dedicated czy jakoś tak?

To serwer 1 Pułku Lotniczego, który powstał na początku 2004 roku. Początkową platformą był Red Baron i jego dalsze ewolucje następnie, Targetware (Mody WOP1920 i WOP 1939) a teraz próbujmy latać w ROF.

http://www.1pl.boo.pl/glownapl.htm

Pozdrawiam
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

Offline Rahonavis

• *
  • 1.Pułk Lotniczy, 1.Eskadra Myśliwska
    • Strona 105 Wirtualnego Pułku Śmigłowców Bojowych.
« Odpowiedź #107 dnia: Maja 08, 2010, 16:58:52 »
Na razie serwer jest ciągle w fazie testów. Jak wypadną pomyślnie, to może go odhasłujemy, lub upublicznimy hasło, ale to już zależy od decyzji bardziej kompetentnych osób.

S!

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #108 dnia: Maja 09, 2010, 11:37:17 »
Chciałem podziękować wczorajszej ekipie za wspólne latanie i za nieustanne przypominanie mi: "kto jest twoim tatusiem" :P. Ewidentnie nie był to mój dzień na latanie miałem spore trudności w opanowaniu Dr.I, nie mówiąc już o wypracowaniu jakiejś pozycji do strzelania. Qrdl jak zwykle siedział w stratosferze na jakimś ssaku.

S!

I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #109 dnia: Maja 09, 2010, 13:26:02 »
Witam!
W jakich godzinach Panowie lotnicy wczoraj latali? Sprawdzałem co jakiś czas multiplayer ale niestety nie było "czołgowego" serwerka, na domiar złego wentyl też odmówił mi posłuszeństwa (szybko się łączył ale jeszcze szybciej rozłączał), także nie było jak się zapytać - pech!!  :015:
Czy dzisiaj wieczorkiem planujecie jakieś loty?
Pozdrawiam
Markos

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #110 dnia: Maja 09, 2010, 13:58:12 »
Serwer stał od jakoś od 21, a wentyl wcześniej ruszył dzięki Ojcu Założycielowi który to  zaszczycił mnie tym, że w soboty odbiera telefony ;).

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #111 dnia: Maja 09, 2010, 16:28:33 »
Fajnie jest ale mało akcji :). Latałem jakieś 20 min. i nie natrafiłem na nikogo poza przyjaźnie nastawionym Pfalzem. Czy te lotniska muszą być tak daleko?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: Maja 09, 2010, 18:40:21 »
Ta odległość ma swoje plusy, szczególnie jak są zimne silniki... imo problemem raczej jest to, że niektórzy "polują" gdzieś na trasie, a nie nad punktem centralnym :-)

Wiecznie Żywy Ogień

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #113 dnia: Maja 09, 2010, 18:51:22 »
Dziękuję Panowie za wspólne loty, S!
Mam kilka uwag odnośnie ustawień - czy mógłbyś ustawić parametr "player idle" na powiedzmy 10 minut ? Obecnie po chyba 4-5 minutach pojawia się komunikat o wyrzuceniu gracza z serwera, ponieważ grzeje motor i stoi w miejscu :) Ewentualnie, zaznacz opcję "warmed up engine", proszę.
Dziś usiądę na TS z moim kolegą z 1.PL i omówimy kwestię scenariuszy. Być może zabierzemy się za coś własnego, z mniejszą ilością lotnisk, albo konkretnymi zadaniami i jakimś innym zestawem samolotów. Ruszą też testy naszego serwera. Jeżeli będzie wszystko OK, wówczas podamy tutaj hasło, żeby ludzie z PL mogli sobie na spokojnie latać we własnym towarzystwie.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #114 dnia: Maja 09, 2010, 20:46:39 »
Serwer został właśnie postawiony.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #115 dnia: Maja 11, 2010, 22:42:31 »
Panowie,
chciałbym wstępnie zaprosić Was na sobotę, około godziny 20-21 na nasz serwerek. Przygotowujemy z Fatmanem scenariusz dogowy, gdzie możliwe będzie niszczenie celów naziemnych w tym lotnisk. Zniszczenie lotniska równać się będzie jego zablokowaniu :) Jeżeli chodzi o samoloty, to będzie: SE5a, Camel, Dolphin, SPAD, Albatros D.Va, Fokker D.VII, Fokker D.VIII oraz Pfalz D.XII, czyli zestaw "późny 1918 rok".
Z czasem planujemy dodać tam dodatkowe cele naziemne w stylu fabryk i magazynów.
Równocześnie toczą się prace nad scenariuszem z 1920 roku na tej samej mapce :)
Więcej informacji wkrótce, jutro zaczniemy małe, lokalne testy.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #116 dnia: Maja 12, 2010, 20:35:11 »
Witam!
Zapowiada się ciekawie!  :002:
Będę na 99%  :banan (1% ma los)

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #117 dnia: Maja 13, 2010, 00:51:27 »
Chcemy powrócić do dawnej tradycji Red Baron Night #xxx rozgrywanych ... 8 lat temu oraz późniejszych WoP Night sprzed kilku lat. To będzie też okazja do sprawdzenia serwerka i jego wydajności. W zależności od wyników, będziemy uzależniali złożoność misji, albo liczbę slotów, itd. Myślę jednak, że na tych małych mapkach wszystko będzie śmigać :)

« Odpowiedź #118 dnia: Maja 14, 2010, 20:23:51 »
Zapraszam wszystkich chętnych jutro (sobota, 15 maja) na godzinę 21:00 na wspólne loty na naszym serwerze "1PL Dedicated Server". Jak wcześniej pisał Lucas, dostępna będzie jedna dwugodzinna misja "1PL TDM late 1918", w trakcie której będziemy mogli atakować balony oraz lotniska przeciwnika. Limit punktowy ustawię wysoko tak, aby misja nie zakończyła nam się przed czasem  :004:.

Hasło na serwer : pipok

Dodatkowo, abyśmy mogli wygodnie porozumiewać się podczas spotkania, podaję namiary na nasz serwer Ventrilo:

Nazwa serwera: redbaron.lnet.pl
IP: 195.74.48.9
Port: 3784
Hasło: sander

Mam nadzieję, że nasz serwer nie zrobi jakiegoś psikusa i dzielnie zniesie większe obciążenie. Ale ponieważ będzie to pierwsza próba latania w szerszym gronie, proszę o wyrozumiałość i cierpliwość.

Fatman

EDIT: I jeszcze jedno: podane hasła na serwer ROF-a i Ventrilo są obecnie obowiązujące, zatem można się już na nie logować. Jutro około 20:00 wyłączę serwer ROF-a w celu ustawienia właściwych parametrów misji i odpalę go ponownie o 21:00.
« Ostatnia zmiana: Maja 14, 2010, 20:30:27 wysłana przez fatman »

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #119 dnia: Maja 15, 2010, 17:42:39 »
Lucas, fatman, dajcie Dr. I, please :).   
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM