Autor Wątek: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera  (Przeczytany 110613 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera
« Odpowiedź #120 dnia: Maja 15, 2010, 19:25:12 »
Wniosek przyjęty do rozpatrzenia  :001:

A tak na serio - skład maszyn przygotował Lucas, a ja mam za małą wiedzę na temat możliwości poszczególnych maszyn żeby zabierać się za majstrowanie przy scenariuszu. Mógłbym zakłócić równowagę sił (mam nadzieję, że przy tym zestawie ona istnieje  :004:), przez co szlag by trafił zabawę. Dzisiejsze spotkanie będzie musiało odbyć się z tym zestawem, który jest, a w tygodniu poproszę Lucasa, żeby się temu przyjrzał.

« Odpowiedź #121 dnia: Maja 16, 2010, 10:17:54 »
Wielkie dzięki dla uczestniczących we wczorajszym spotkaniu. Tutaj zamieściłem wyniki:

http://www.1pl.boo.pl/forum/phpBB2/viewtopic.php?p=11429#11429

Sprawa wersji serwera Ventrilo zostanie załatwiona w najbliższym czasie (zainstaluję jedną z wersji 2.x). Ze swojej strony nie zauważyłem większych problemów z wydajnością serwera. Jedynie w momencie lotu tuż pod chmurami pojawiły się lekkie zacięcia, ale to raczej skutek spadku fps-ów na moim komputerze.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #122 dnia: Maja 18, 2010, 14:14:59 »
Co do tej Dr.I...

Według twórców RoF, najlepiej ograniczyć się w scenariuszu do ośmiu typów samolotów, żeby wszystko w miarę stabilnie chodziło. Po drugie, scenariusz z założenia ma zawierać zestaw maszyn dla końcowego okresu wojny, gdzie Dr.I był reprezentowany w małej ilości. Owszem, można się sprzeczać, dlaczego go akurat nie ma, a jest Albatros D.Va, który też powoli odchodził do lamusa. Alb jest ukłonem w stronę nowych graczy, którzy niekoniecznie posiadają dodatkowe maszyny.
Zrobię tak - zdejmiemy ze środkowego lotniska fokkery E.V, podstawimy tam 2x Dr.I, a "brzytwy" przeniesie się na inne lotnisko, zdejmując jedną z maszyn. Chodzi też o to, by na każdym lotnisku był jakiś "domyślny" sprzęt.
Proponuję taki układ:

- Fokker D.VII + Fokker E.V (6+4)
- Fokker D.VII + Fokker D.VIIF + Fokker Dr.I (6+2+2)
- Albatros D.Va + Pfalz D.XII (4+6)
- Fokker D.VII (6)

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #123 dnia: Maja 20, 2010, 15:05:35 »
Panowie, szykować maszyny, bo w sobotę o 21 zaczynamy kolejny meczyk z serii RoF Night :) Do tego posadziliśmy starszą wersję Ventrillo (2.1.2). Namiary na nią są identyczne, jak do wersji poprzedniej: http://www.il2forum.pl/index.php?topic=12000.msg227577#msg227577
Serdecznie zapraszamy!

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #124 dnia: Maja 23, 2010, 00:06:21 »
Chciałem bardzo podziękować za dzisiejsze loty pomimo niesprzyjających warunków (finał Ligi Mistrzów). Przy większej frekwencji wyszło kilka problemów scenariusza:

- za łatwo rozwala się lotniska, przez co po ponad godzinie ustaliliśmy, że zostawiamy sobie po jednym lotnisku, którego już nie atakujemy
- limit 30 minut na "odbudowę" samolotu może być trochę zbyt długi
- kwestią do przemyślenia jest w ogóle "auto odbudowa lotniska" na przykład po 15-30 minutach od zniszczenia
- pojawiły się uwagi co do zbyt dużej liczby lotnisk, przez co trzeba sporo się nalatać, żeby namierzyć przeciwnika. Z jednej strony to słuszna uwaga, z drugiej strony, scenar ma propagować nieskrępowane latanie po mapie i niszczenie tego co się chce i to od danej strony zależy jak i gdzie rozmieści swoje siły.

Myślę, że w przeciągu tygodnia ustalimy coś z Fatmanem i za tydzień przedstawimy odpowiednio zmodyfikowany scenariusz.

Offline Blackadder

• *
  • Twenty Minuter
« Odpowiedź #125 dnia: Maja 29, 2010, 08:03:29 »
Serwus
Czy dziś (sobota 29.05) można spodziewać się kolejnej wojenki na '1PL Dedicated Server'?

« Odpowiedź #126 dnia: Maja 29, 2010, 19:04:44 »
Tak. Ale proponuję dziś zmianę stron - chętnie spróbuję polatać na sprzęcie "germańskim"  :004:

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #127 dnia: Czerwca 02, 2010, 19:57:15 »
Dziś o 21 odbędzie się małe spotkanie na nowym scenariuszu (początek 1918, mapa Verdun - zima). Niemcy dostają Dr.I, Pfalza D.IIIa, Albatrosa D.Va oraz Albatrosa D.III, natomiast Alianci zamiast Dolphina dostają N.28. Lotniska skrajne dysponują teraz nielimitowanym dostępem do defaultowych samolotów (Alb D.Va oraz S.13). Każde lotnisko odbudowuje się po 30 minutach od zniszczenia. Serwer Ventrillo posadzony na wersji 3.0.5 Namiary jak wcześniej.

« Odpowiedź #128 dnia: Czerwca 05, 2010, 02:58:04 »
Siema, planowane są jakieś loty na łikend? gra mnie wciągnęła, obiecuje być grzecznym i łatwym celem :020:

Offline Rahonavis

• *
  • 1.Pułk Lotniczy, 1.Eskadra Myśliwska
    • Strona 105 Wirtualnego Pułku Śmigłowców Bojowych.
« Odpowiedź #129 dnia: Czerwca 05, 2010, 14:01:02 »
Jak co tydzień w soboty - o 21:00 na serwerze 1.PL. Zapraszamy :)

S!

« Odpowiedź #130 dnia: Czerwca 05, 2010, 17:25:32 »
Tylko proszę się spieszyć - po raz pierwszy serwer nie będzie zahasłowany, a slotów tylko 16.

Mam nadzieję, że nie będzie problemów wydajnościowych.  :004:

« Odpowiedź #131 dnia: Czerwca 06, 2010, 11:10:54 »
Sory panowie zawiodłem miałem być a mnie nie było. Przepraszam na swoje usprawiedliwienie powiem że nie wiedziałem jak wytłumaczyć ślicznej lekko pijanej Włoszce że wole siedzieć z głupią czapką z prętami na głowie niż z nią :053: Obiecuje poprawę.

Offline Rahonavis

• *
  • 1.Pułk Lotniczy, 1.Eskadra Myśliwska
    • Strona 105 Wirtualnego Pułku Śmigłowców Bojowych.
« Odpowiedź #132 dnia: Czerwca 06, 2010, 15:21:19 »
O ile imię tej Włoszki nie kończyło się na ".jpg", usprawiedliwienie przyjęte :P

S!

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: Października 16, 2010, 14:06:01 »
W ramach testowania nowych samolotów z lat 1915-1916 możliwe, że w najbliższym czasie będzie stawał mój serwer tanksim.pl/fire (wszystko real, ale z widokami zewnętrznymi na razie).
Hasło to `mazak`
Czerwoni mają Neuporty 11 i 17 oraz Pupę i DH2,
Niebiescy E3  :118:

W razie czego zapraszam.

Tako rzecze,
Zaratustra

Jak ktoś ma jakieś sensowne propozycje odnośnie zestawu samolotów, to proszę się nie krępować  :118:

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #134 dnia: Października 16, 2010, 15:14:19 »
Dodaj D.II.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.