Autor Wątek: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera  (Przeczytany 110654 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera
« Odpowiedź #330 dnia: Lutego 12, 2011, 21:38:52 »
Co za pech, są ferie, siedzę w Czechach... Miłego latania!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #331 dnia: Lutego 12, 2011, 23:11:19 »
Dziękuję za wspólne latanie.
Sześć balonów, rozwalone lotnisko i zniszczone dwa AA.
Za późno przybyłeś mi na odsiecz, ja mu wyłączyłem silnik a on mi zapalił niestety - wniosek nie kombinować z manewrowaniem tylko od razu przesiadać się na strzelca bo AI są do niczego...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #332 dnia: Lutego 18, 2011, 20:30:23 »
Latamy dzisiaj?

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #333 dnia: Lutego 18, 2011, 20:45:33 »
Ja jutro robota od rana, więc dziś nie mam nastroju. Jutro będę latał, mam już zapas alkoholu. Oby "Apucz Wszystkie Samoloty" też jutro znalazł czas :-)

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #334 dnia: Lutego 18, 2011, 20:48:29 »
Jutro mam w planach wieczorny wypad, więc może postawię Wam serwer i ewentualnie dołączę późną porą w stanie zapewne mocno zbliżonym do Waszego  :118: Tymczasem chętnych zapraszam również dzisiaj - serwer stoi.

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #335 dnia: Lutego 18, 2011, 22:56:26 »
Apucz zmienił ksywe, ale zapas też ma, więc chyba polatamy.

« Odpowiedź #336 dnia: Lutego 19, 2011, 00:25:35 »
Kurcze, liczyłem na to, że polatam dzisiaj z wami...ale już chyba pora zbyt późna :D

Offline AxIs

• APAsq
  • *
    • APAsq
« Odpowiedź #337 dnia: Lutego 19, 2011, 14:04:54 »
Dzisiaj też z chęcią spróbuję swoich sił bo wczoraj robiłem tylko za cel. Wystrzelałem się na serwie "u niemca" i już brakło sił :D Mam nadzieję na rewanż :-)
FC 2, RoF

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #338 dnia: Lutego 20, 2011, 01:02:30 »
Dobrze sobie radziłeś. Zawiodło forumowe gejostwo (oprócz mnie).

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline AxIs

• APAsq
  • *
    • APAsq
« Odpowiedź #339 dnia: Lutego 20, 2011, 10:13:01 »
Dzięki. Ty też piękne korki kręciłeś. Na jeden tak się zagapiłem, że dostałem w zad od niemca ;-) Wciąż mam problem z rozpoznawaniem sylwetek a nawet wyszukaniem wroga. Szczególnie gdy na serwie są tylko 4 osoby.
FC 2, RoF

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #340 dnia: Lutego 20, 2011, 12:01:59 »
Ja natomiast wczoraj ostatecznie ustaliłem pewne zależności (zwracam uwagę, że to kolejne badania, więc wynik jest w miarę ugruntowany). Jeśli zasiadasz do RoFa w celach rekreacyjnych, to:
- Od 1 do 3 browarów narasta w tobie euforia latania i gry. Koło 3 browca dostrzegasz piękno tej symulacji i smaczki graficzno-taktyczne.
- Między 4-6. Następuje lekkie załamanie formy, tzn. mogą pojawić się np. zakręcenia głowy i lekkie nudności z tym związane, ale to rzadkość. Nie można dopuścić do taktyki "kręcenia się jak gówno w przeręblu". Bardziej wkrada się lenistwo i rutyna do całości zabawy.
- Od 7-8 latasz jeszcze w miarę porządnie, ale coraz mniej zależy ci na przeciwniku, coraz bardziej się koncentrujesz na rozmowie i np. ulepszaniu pulpitu.
- 8+ to już wystarczy, że samolot stoi na trawce, a zabawa trwa :-)

Najlepiej pod RoFa wchodzi piwko niepasteryzowane. Moc to ~5.5 volta. Prowadziłem też badania z JW 0.7l - też się dobrze nadaje. I najważniejsze w tym wszystkim: konsumpcja nie może trwać dłużej niż 4h, bo inaczej traci się rytm!!! Najlepiej uwinąć się w ok 3h. Konieczny jest też ventyl  :banan

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline AxIs

• APAsq
  • *
    • APAsq
« Odpowiedź #341 dnia: Lutego 20, 2011, 12:33:21 »
Swojego czasu prowadziłem podobne badania, tyle że odnośnie gry w Counter Strike'a. Doszedłem do bardzo podobnych wniosków ^^ Co do komunikacji, to rzeczywiście jakaś Ventylacja by się przydała. Może i działania byłyby dzięki temu skoordynowane albo pojawiłyby się jakieś namiastki taktyki ;-)
FC 2, RoF

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #342 dnia: Lutego 20, 2011, 13:13:15 »
Ja wczoraj nie przybyłem na serwer, bo jakiś mór dopadł i latanie by nie miało sensu ale za to towarzyszyłem duchem na wentyli i bawił się przednio aczkolwiek nie tak dobrze jak ostatnio podczas szaleństwa z odkurzaczem :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #343 dnia: Lutego 20, 2011, 14:07:43 »
Ghrr a ja gościa miałem, a tak się nastawiałem na ten wieczór, usłyszeć pełen wigoru i czystej polszczyzny głos Qrdla, praz wiecznie marudzącego Mazaczka.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #344 dnia: Lutego 20, 2011, 14:41:29 »
Ghrr a ja gościa miałem, a tak się nastawiałem na ten wieczór, usłyszeć pełen wigoru i czystej polszczyzny głos Qrdla, praz wiecznie marudzącego Mazaczka.

Aaa! Judaszu!, kiedy ja marudziłem? pfffff... koledzy...

I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"