Autor Wątek: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera  (Przeczytany 110619 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera
« Odpowiedź #300 dnia: Lutego 04, 2011, 19:19:20 »
Grażyne masz jako AI w misji?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #301 dnia: Lutego 04, 2011, 19:22:20 »
Dlaczemu? Normalnie wstawiłem jako flyable. Nikt nie kupił?

P.S. Ventyl leży?

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #302 dnia: Lutego 04, 2011, 20:40:02 »
Panowie grają na serwerze 1PL czy Pup Fiction? Tylko takie dwa polskie widzę na liście (pierwszy jest zamaskowany hasłem).
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #303 dnia: Lutego 04, 2011, 20:43:11 »
Pup Fiction, ale tłumów coś nie ma. Poza tym ventrilo chyba nie działa.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #304 dnia: Lutego 04, 2011, 20:57:48 »
Już działa wentyl.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #305 dnia: Lutego 05, 2011, 00:55:06 »
Hej

Chciałem się dziś po raz pierwszy dołączyć do Was ale oczywiście skończyło się koszmarnym wstydem. Odpaliłem RoFa na próbę by zobaczyć czy stoi serwer (nie podłączyłem nawet joya itp) - jest! No to wlazłem, patrzę - latacie :). Ponieważ tryb Spectate nie działał (widoki zewnętrzne pewnie wyłączone) to zobaczyłem, że w drukarce jest wolne miejsce na dzióbku - wskoczyłem i cały happy po chwili doszedłem jak obracać kaemem (musiałem Facetracka wyłączyć, bo ogarnąć nie mogłem ;P). Parę serii do Eindeckerów oddałem (nawet nie wiem czy skutecznych) i koniec rundy. Wtedy ktoś mnie poinformował, że go podsiadłem na tym stanowisku strzelca :(. What a shame! ;(. Zawstydzony czmychnąłem czym prędzej i zabrałem się za instalację całego ustrojstwa (joy, prepustnica, pedały, dopasowanie Facetracka,) by dołączyć się jako myśliwiec (w moim przypadku to jednak różnica niewielka ;P). Gdy wróciłem (ok 00:30) to już serwera nie było :P Wot moje szczęście :)
Może ktoś mi pokrótce objaśnić kwestię wspólnych lotów? Czy i gdzie się dogadujecie co do ew. scenariusza i zasad? Bo w lataniu multi to ja zupełnie zielony jestem, a strzelanie do samolotów AI mnie już nie bawi (choć i tak mnie przeważnie prędzej czy później spuszczają) :P.

Pisownia. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2011, 01:17:47 wysłana przez KosiMazaki »
Ryzen 3900X, RTX3090, 64GB DDR4, 512GB nVME, 7,2TB SSD, TrackIR3 vector exp, HP Reverb G2, Logitech Yoke (mod), MSFF2, Saitek Quadrant, CH Pro Pedals

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #306 dnia: Lutego 05, 2011, 10:21:40 »
Przepraszam że serwer tak zniknął bez pożegnania, ale podczas wczytywania kolejnej misji RoF i dedyk zaczęły sypać błędami z cyklu "pamięć nie może być read", próbowałem kilka razy ale nie udało mi się doprowadzić tego do porządku więc zwinąłem majdan i poszedłem spać. Mam nadzieję, że dzisiaj obędzie się bez kłopotów technicznych i że również będą chętni do latania. Start około 20.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #307 dnia: Lutego 05, 2011, 11:02:36 »
Może się uda być, i pograć. Wczoraj coś zrobiło małe ding! i gra nie dość, że miała mniej FPS'ów niż zwykle (ale nie tragedia), to obsługa FreeTracka była okropna, jakby dawał parę klatek, a nie 30... Wkurza mnie to, działa, dział świetnie, a nagle coś nie tak... akurat jak miałem ochotę na próby online. Co ciekawe 2 godziny później było OK, a dziś rano wprost idealnie - misja demo offline nad miastem 60 FPS, online także świetnie. Strzelam na bug'a w obsłudze TrackIR'a, na co wskazuje niedziałający z ROFem NewView, albo coś z obsługi sieci (nawet offline co chwila coś tam ciurka i wyświetla messagebox'y jak odetnę grze dostęp do sieci).

Co do serwera - wszystko git. Brakowało mi tylko dostępnego SPADa 13  :)  Przepiękna maszyna. Taki P-47.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #308 dnia: Lutego 05, 2011, 12:08:55 »
Niestety dzisiaj błąd się powtarza.

Nie mogę wejść na serwer. Czy ktoś mógłby teraz spróbować się wbić, sprawdzić i dać mi znać czy da się w ogóle wejść do misji? Serwer stoi.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #309 dnia: Lutego 05, 2011, 12:18:13 »
Serwer widać, nawet się podłączam ale w momencie kiedy pojawi asię mapa z wyborem lotnisk wyrzuca na pulpit i komunikatem: "Rof.exe przestał działać".

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #310 dnia: Lutego 05, 2011, 12:33:36 »
OK nie jest źle. Problem jest powiązany z misjami (dwie, które wczoraj lataliśmy wczytują się bez problemu, dwie inne się wywalają). Muszę je wyedytować i zobaczyć co jest nie tak. Sama gra i serwer są w porządku.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #311 dnia: Lutego 05, 2011, 14:49:29 »
Witam. Czy ktokolwiek gra w sieci? Bo ja nie widzę u siebie żadnych serwerów. Od kilku dni.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #312 dnia: Lutego 05, 2011, 14:53:07 »
Gra, przeważnie wieczorami i przy weekendzie. Sprawdź sobie zakładkę: Game settings >>> modification - on/off. Ma być off.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #313 dnia: Lutego 05, 2011, 15:01:06 »
Ok. Miałem włączone mod on.
« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2011, 16:00:50 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #314 dnia: Lutego 06, 2011, 13:02:50 »
Dzięki za loty wczoraj. Było całkiem sympatycznie. Frekwencja dopisała i jedyną rzeczą jaką bym zmienił to wywalił malkontentów i marudy, bo skutecznie zatruwają atmosferę - idealny przykład dziecka IŁ ;] (by Qrdl 3xTM) z kompleksami, wiecznie nieszczęśliwy, które głęboko utkwiło w bagienku i teraz próbuje to samo przenieść na poziom RoFa. Ci co byli wiedzą kogo mam na myśli. Przydała by się opcja wyciszania takich typów. Może w następnym patchu będzie "ignore mode" :P.

Vibo dzięki za serwer.