Autor Wątek: Pomoc dla początkujących - Rise of Flight  (Przeczytany 113142 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących - Rise of Flight
« Odpowiedź #90 dnia: Grudnia 07, 2010, 10:24:08 »
Do jakiej prędkości trzeba rozbujać bombera przy pełnym obciążeniu żeby wystartować bezstresowo? Wczoraj kilka razy próbowałem wystartować z lotniska na którym zaczynamy w trybie "Fly Now" ale max co mi się udało wycisnąć to 50-60 (nie pamiętam jakie jednostki są na budziku). Rozgrzane silniki, chłodnica na 20-30%, mieszanka na 100%, pogoda bezwietrzna. Przy tej prędkości trzeba było się odrywać od ziemi bo lotnisko dawno już się skończyło. Po wzniesieniu się na wysokość drzew i wyrównaniu lotu prędkość w ogóle nie przyrastała a nawet zaczęła spadać po kilkudziesięciu sekundach poziomego lotu. Próbowałem kombinować z mieszanką ale bez efektów. Odniosłem wrażenie że 70-80% to najbardziej optymalne ustawienie, niestety nie wystarczające żeby rozpędzić bombera.

« Odpowiedź #91 dnia: Grudnia 07, 2010, 16:28:37 »
Shaitan wydaje mi się, że Handley jest po prostu przeciążony. Zmniejsz ilość paliwa ze 100% na 50%. Powinno pomóc.
Motto obrony plot.: najpierw zestrzel - poukładasz sobie już na ziemi.

« Odpowiedź #92 dnia: Grudnia 08, 2010, 10:04:27 »
Nie da się ukryć. Zjechałem z paliwem do 40% i Handley lata jak myśliwiec ;)
Z drugiej strony specyfikacja na stronie http://riseofflight.com/en/store/planes/Handley_Page_0-400 pokazuje że można latać przy pełnym obciążeniu
Climb speed, full fuel load, 16x122 lb bombload   
1000 m—   13 min. 51 sec.
2000 m—   47 min. 54 sec

Pytanie czy robię coś źle przy starcie czy po prostu potrzebuję dłuższego pasa na rozpędzenie się?

« Odpowiedź #93 dnia: Grudnia 08, 2010, 13:08:45 »
Dziś chciałem sprawdzić wznoszenie HP, więc startowałem z pełnym obciążeniem - 100% paliwa, 16x112lb bomb. Mieszanka na ~75%, żaluzje chłodnic otwarte, pełna moc, ster maks od siebie (żeby podnieść ogon), jak się podniesie ster zero. Przy ~60mph lekko ster do siebie i samolot startuje. W misji "Fly Now" też mi się pas skończył i bomber odrywa się dopiero z takiej niewielkiej górki. Przed pierwszymi drzewami jest już na takiej wysokości, że przelatuje nad nimi. Potem wystarczy tylko dostosować żaluzje chłodnic żeby silniki się nie przegrzały i utrzymywać prędkość ~70mph. Wznoszenie na 1000ft zajęło 3:15min, 2000ft - 7:15, 3000ft - 11:55, czyli mniej więcej zgadza się z tym co jest w specyfikacji.

S!
Na większym speedzie lepiej idzie.
--------------------------------------------

« Odpowiedź #94 dnia: Grudnia 08, 2010, 15:16:04 »
Czyli się jednak da. Chyba przez te żaluzje tak słabo mi ciągnął. Miałem za bardzo przymknięte i silniki się przegrzewały.

« Odpowiedź #95 dnia: Grudnia 11, 2010, 21:40:05 »
Ściągnąłem najnowszego patcha i zaczął się problem. Przy próbie logowania online gra twierdzi, że klucz licencyjny nie jest aktywowany, przy logowaniu offline twierdzi, że nie ma żadnych danych do zalogowania. Przy próbie ponownego aktywowania z kolei twierdzi, że mam zły klucz licencyjny. Czy ktoś miał podobny problem, albo zna rozwiązanie, bo jestem w czarnej d.... z tym całym szajsem :(

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #96 dnia: Grudnia 11, 2010, 21:43:04 »
Może sprawdź co masz na: http://riseofflight.com/en/profile/license

Poza tym to chyba tylko pozostaje pisanie do supportu.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #97 dnia: Grudnia 11, 2010, 21:47:21 »
Tam mam to samo - twierdzi, że klucz błędny.  :005:

« Odpowiedź #98 dnia: Grudnia 11, 2010, 23:17:10 »
Czy ktoś miał podobny problem, albo zna rozwiązanie, bo jestem w czarnej d.... z tym całym szajsem :(

Prawdę powiedziawszy nie przyglądałem się zanadto, ale chyba autorzy przewidzieli jakieś problemy. U mnie po ściągnięciu patcha 1.016 pojawiła się przy pierwszym uruchomieniu gry na dole kontrastowa zakładka z informacją, że jak nie będę się mógł zalogować to mam przeprowadzić ponowną rejestrację czy coś podobnego. Ponieważ jednak gra się zalogowała bez problemu, to nie wnikałem w to głębiej, a drugi raz się już nie pokazało. Chyba faktycznie najlepszym wyjściem jest mail do producenta - bo z tego co było u mnie widać, że takie problemy przewidywali w niektórych przypadkach.

« Odpowiedź #99 dnia: Grudnia 14, 2010, 11:45:13 »
No nic, wysłałem maila w sobotę i jak dotąd cisza, nawet maila w stylu "nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi?". Całkowita olewka  :005:

« Odpowiedź #100 dnia: Grudnia 14, 2010, 12:40:56 »
No nic, wysłałem maila w sobotę i jak dotąd cisza [...]Całkowita olewka  :005:
Nie przesadzaj - nie spodziewałbym się sensownej odpowiedzi w jeden dzień (w końcu wysłałeś w sobotę, to czas się liczy od wczoraj). Nie sądzę, też że to był jedyny mail, który znaleźli po weekendzie. Do "całkowitej olewki" to jeszcze trochę brakuje.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2010, 14:18:18 wysłana przez Razorblade1967 »

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: Grudnia 14, 2010, 14:05:34 »
Dokładnie, ja swego czasu zapłaciłem za samolot, którego nie dostałem (akurat zmieniali operatora płatności) i też się wyczekałem trochę czasu, pisałem i do supportu i na forum. Nie wnikając w przyczyny, rzekłbym, że support jest na -4. Znam zarówno lepsze jak i gorsze... znaczenie gorsze :-).

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #102 dnia: Grudnia 14, 2010, 14:37:02 »
Ano chyba faktycznie trochę cierpliwości trzeba wykazać. Kupiłem sobie nowy zestaw do latania i trackir-a, a tu taki klops stąd takie podekscytowanie  :003:

« Odpowiedź #103 dnia: Grudnia 14, 2010, 21:57:50 »
Przepraszam za post pod postem, ale chciałem złożyć samokrytykę. Problem nie tkwił w grze, ani w serwerach, ale we mnie, a raczej w postępującej sklerozie. Już wszystko działa.

« Odpowiedź #104 dnia: Grudnia 23, 2010, 11:19:00 »
czy darady przeskoczyć na pozycje strzelca w samolotach bombowych w misjach albo w szybkiej rozgrywce?