Autor Wątek: Pomoc dla początkujących - Rise of Flight  (Przeczytany 113274 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
Odp: Pomoc dla początkujących - Rise of Flight
« Odpowiedź #180 dnia: Kwietnia 14, 2011, 11:29:46 »
vowthyn - Pfalz DIIIa to masz tak opanowanego że as to za słabo powiedziane

Qrdl widziałeś? Może Ciebie gra bardziej docenia, ale za to mnie przeciwnicy  :118: :118:
A na serio, to DXII to maszyna trudniejsza w pilotażu, mniej wybacza, i przede wszystkim pazury pokazuje na dużych wysokościach, gdzie można skorzystać z przepustnicy wysokościowej, a my zazwyczaj w szybkim dogu toczymy walki na takiej wysokości, że nie wiadomo czy to jeszcze symulator samolotów, czy już okrętów podwodnych. W każdym razie dwunastkę lubię za to, że jest chyba najbardziej stabilną i celną platformą strzelniczą w RoF, taka snajperka.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: Kwietnia 14, 2011, 11:45:35 »
Ja też lubię DXII vowa. Czuje się w niej tak pewnie, że jak mu seria obrywa jajca (z mojego kmu), to pod wodą jego mina nawet karpia potrafi zakarpić :-).
Ja ostatnio latam pupem, który jest na tyle obrotny, że po kilku- kilkunastu piwach daje szansę na walkę. Lubię też Dr.I i SE5... i Gejporty 11/17.... Prawdą jest, że różne maszyny się różnie zachowują i na szczęście symulacja nie jest monotematyczna z jednym zmieniającym się parametrem (mocą silnika). Akurat to zasługuje na uwagę, że pewne typy maszyn w pilotażu tak się od siebie różnią, że wymuszają odmienne techniki pilotażu.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #182 dnia: Kwietnia 14, 2011, 12:00:58 »
Ja ostatnio latam pupem, który jest na tyle obrotny, że po kilku- kilkunastu piwach daje szansę na walkę.

To dlatego, że engine gry nie uwzględnia wzrostu masy startowej po zabraniu tych piw na pokład. Swoją drogą na najbliższy weekend planuję jako paliwo zastosować whisky, bo piwo wymusza zbyt częste przerwy technologiczne w trakcie lotu.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #183 dnia: Kwietnia 14, 2011, 12:03:48 »
Spokój dziewczyny  :118:.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #184 dnia: Kwietnia 15, 2011, 11:26:18 »
Delikatnie ostrzegam przed opcją "Recover". Sprawdza i wczytuje wszystkie pliki gry, z tym, że podmienia plik ustawień na swój - trzeba sobie je zapamiętać na boku i wklikać raz jeszcze. Czy robi tak z plikami ustawień i krzywych "response" nie wiem, bo używam swojego pliku ustawień, a nie defaultowego input.map.

Aha - można jednak ustawić limit na pedały tak, żeby pracowały tylko w zakresie 75%. Trzeba po prostu wyedytować to w pliku .map - tam są sekcje ustawień osi, każda po 101 liczb, można sobie samemu zmienić pierwsze i ostatnie N... Polecam, lepiej sie lata, przynajmniej mi. Ustawienia te się zachowują jak ktoś coś zmienia w innych miejscach np. mapowanie klawiszy, więc nie trzeba to robić każdorazowo...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #185 dnia: Kwietnia 15, 2011, 12:54:35 »
Słyszałem, że limit na pedały ma zostać zlikwidowany w najnowszym patchu, jako opcja niepoprawna.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #186 dnia: Kwietnia 15, 2011, 13:28:16 »
Słyszałem, że limit na pedały ma zostać zlikwidowany w najnowszym patchu, jako opcja niepoprawna.

I wreszcie Qrdl będzie mógł latać na wszystkich serwerach. Może i ja kiedyś wpadnę....
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #187 dnia: Kwietnia 15, 2011, 13:43:02 »
Najbliższa okazja dzisiaj i jutro około 21. Zapraszam.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #188 dnia: Kwietnia 15, 2011, 13:49:02 »

:526:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #189 dnia: Kwietnia 15, 2011, 14:32:06 »
Ja latam TYLKO z pedałami. I nie śmiem ich limitować.

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #190 dnia: Kwietnia 15, 2011, 14:45:52 »
Najbliższa okazja dzisiaj i jutro około 21. Zapraszam.
Co dzisiaj pijemy ?
ups... Czym latamy ?

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #191 dnia: Kwietnia 15, 2011, 14:48:49 »
Tak ja tam nie chcę nic mówić ale jak się pożaliłem że nie mogę dojść do ładu z DrI to co koledzy mi powiedzieli - "pomogą ci tylko pedały".
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #192 dnia: Kwietnia 15, 2011, 15:10:18 »
Co dzisiaj pijemy ?
ups... Czym latamy ?
Lista życzeń otwarta mniej więcej do godziny 19.

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #193 dnia: Kwietnia 15, 2011, 15:38:20 »
Jako że mam PRAWIE wszystkie samoloty  :118:, damy radę. Niestety z racji gorącego okresu przedświątecznego (że też kur.... słońce wylazło, nie ma wymówki od trzepania dywanów) będę troszkę później.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: Kwietnia 15, 2011, 15:40:48 »
Ja na latanko wpadnę przed 22. Jednak nie będę pił, ponieważ w weekend pracuję i muszę przemieszczać się automobilem. Natomiast butelka łiski (a propos przemyśleń vowa "co go punktacja nie lubi") jak najbardziej się nadaje. Kup sobie jeszcze ze 2 piwa na wszelki. Ja jak raz wytrąbiłem podczas latania 0.7 Żana W_en_drowniczka, to miałem lekki niedosyt, który wymagał 1 kasztelana.

Tako rzecze,
Zaratustra

PS. Ja mam WSZYSKIE samoloty i mam przedpłatę na tego co go jeszcze nie ma. Jakby były przedpłaty na FSO125 to też bym miał  :118: :118:.