Autor Wątek: Pomoc dla początkujących - Rise of Flight  (Przeczytany 113313 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących - Rise of Flight
« Odpowiedź #300 dnia: Lutego 22, 2012, 11:13:41 »
Jest więc podstawa do przetłumaczenia na j.polski !.
Ja nawet chętnie zakupię profesionalne tłumaczenie.

« Odpowiedź #301 dnia: Lutego 22, 2012, 13:36:35 »
Podstawa jest ale sensu żadnego. To nie symulator skomplikowanej współczesnej maszyny przy której trzeba siedzieć z manualem na kolanach.

« Odpowiedź #302 dnia: Marca 05, 2012, 17:14:27 »
Quiz sprawdzający naszą wiedzę o sylwetkach samolotów z I Wojny Światowej.
http://hellequins.net/airplane-recognition-quiz.html

« Odpowiedź #303 dnia: Kwietnia 03, 2012, 09:55:36 »
Witam i Pozdrawiam wszystkich :). Mam takie pytanie: jakie jest znaczenie użycia flar w czasie potyczek, a zwłaszcza jak to było w  rzeczywistości? Jak wiemy, mamy 4 kolory: red, green, yellow, white. Wiem, że ma to związek z pokazaniem jakiejś sytuacji na polu  walki,ale jaka flara(kolor) kiedy i gdzie? Zwłaszcza na serwerach online, jakie są przyjęte zasady?

Mnóstwo poprawek interpunkcyjnych i edytorskich. Zfrr
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2012, 11:15:49 wysłana przez Zefirro »

« Odpowiedź #304 dnia: Kwietnia 03, 2012, 10:11:38 »
Chyba nie ma przyjętych ogólnie zasad. Jeżeli jakieś mają obowiązywać, ustalane są przed "eventem" i często zapisane w odprawie. Jeżeli na serwerze latają jakieś zorganizowane grupy to często one same sobie jakieś zasady ustalają. Najczęściej flar używa się do oznaczenia swojej pozycji. Mówisz kolegom "jestem na waszej drugiej, poniżej, puszczam zieloną" i już twoi koledzy wiedzą gdzie jesteś.
Jedyna ogólniejsza zasada jaką zauważyłem na serwerach to taka, że często ktoś kto jest mocno postrzelany, a ma ciągle przeciwnika na ogonie, strzela flarę w geście poddania. Ale nie jest ta zasada nigdzie zapisana, często nie jest respektowana, niektórzy prują do przeciwnika aż w ziemię zaryje. Inni z kolei desperacko strzelają w przeciwnika flarą z nadzieją, że może trafią wrażego pilota i zostawi ich w spokoju.

Odnośnie rzeczywistości się nie wypowiadam bo nic na ten temat nie wiem.

S!
Na większym speedzie lepiej idzie.
--------------------------------------------

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #305 dnia: Kwietnia 03, 2012, 12:21:48 »
offline:
Jak dowodzisz
czerwona - atakuj przeciwnika
zielone - dołącz do mnie
białe - przy lądowaniu
żółte - wracaj do bazy? ( nie pamiętam)

online:
czerwone - wezwanie do ataku
zielone - wezwanie pomocy
(tak było kiedyś) bo ostatnio jak kto chce...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #306 dnia: Kwietnia 03, 2012, 13:37:46 »
Na niektórych serwerach dobrze przeczytać info przed rozpoczęciem gry. Jakiś czas temu ostrzelałem gościa, który namiętnie strzelał czerwonymi racami za co zostałem grzecznie upomniany. Okazało się, że akurat na tym serwerze czerwona raca oznaczała podchodzenie do lądowania  :002:

« Odpowiedź #307 dnia: Kwietnia 07, 2012, 01:21:54 »
Dziękuję za wcześniejsze odpowiedzi. Nurtuje mnie teraz inna sprawa. Grając na serwerach (online), widzę, że są do wyboru samoloty wywiadowcze np. DFW C.V :004:: O co chodzi z  tymi  misjami zadaniami? Znaczy lecę... hmm... mam pewnie jakiś aparat i robię  zdjęcie i za to dostaję punkty tak?

Poprawki interpunkcyjne. Stawiaj pojedyncze spacje. Zfrr
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2012, 11:18:53 wysłana przez Zefirro »

« Odpowiedź #308 dnia: Kwietnia 07, 2012, 16:37:10 »
Shoki, a to znaczy, że w czasie I wojny światowej, jak samolot podchodził do lądowania, to nie było go można CZAPNĄĆ (nie ma takiego czasownika: "czapać". Zfrr) ? Frag to frag, jak dla mnie :).

Poprawki interpunkcyjne. Usunąłem podwójne spacje.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2012, 17:41:12 wysłana przez Zefirro »

« Odpowiedź #309 dnia: Kwietnia 07, 2012, 17:13:28 »
To znaczy, że się koledzy tak po gentelmańsku na serwerze umówili i czerwona flara oznacza "mam dosyć".
Podobno wystarczy, że przegrany przy lądowaniu skapotuje i połamamie grata, a obie strony będą zadowolone.
Ot taka zabawa z zasadami.

« Odpowiedź #310 dnia: Kwietnia 07, 2012, 20:39:28 »
A  OK.. rozumiem geni takie  zasady :001:

« Odpowiedź #311 dnia: Kwietnia 21, 2012, 12:13:20 »
Mam problem natury "wypatrywania". Kiedy gram z ustawieniami bez oznaczania samolotów to za nic w świecie nie mogę nic zlokalizować. Kręcę się jak gówno w przeręblu i po prostu nie mogę dostrzec innych samolotów. No wiadomo jak mi przeleci przed nosem to zauważę ;) Pozmienianie ustawień grafiki mogłoby pomóc? Niestety gram bez AA (sprzęt nie pozwala) - może to być utrudnieniem w tej kwestii? Czy to po prostu wyłącznie kwestia wprawy? ;)

« Odpowiedź #312 dnia: Kwietnia 21, 2012, 13:15:00 »
Latam z poniższymi ustawieniami i nie mam większych problemów z wypatrzeniem wroga. Przydaje się też TrackIR. Osobiście nie potrafię już bez niego latać :).

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #313 dnia: Kwietnia 21, 2012, 13:25:25 »
Mam problem natury "wypatrywania". Kiedy gram z ustawieniami bez oznaczania samolotów to za nic w świecie nie mogę nic zlokalizować. Kręcę się jak gówno w przeręblu i po prostu nie mogę dostrzec innych samolotów. No wiadomo jak mi przeleci przed nosem to zauważę ;) Pozmienianie ustawień grafiki mogłoby pomóc? Niestety gram bez AA (sprzęt nie pozwala) - może to być utrudnieniem w tej kwestii? Czy to po prostu wyłącznie kwestia wprawy? ;)

Ile czasu grasz w RoFa? Moim zdaniem doświadczenie ma tutaj kolosalne znaczenie. Po kilkudziesięciu, a nawet kilkuset godzinach przelatanych, będzie ci łatwiej. Trzeba się bardzo dobrze oswoić z grafiką tła, potem twój mózg będzie sam wyłapywał wszelkie nieścisłości w postaci samolotów.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #314 dnia: Kwietnia 21, 2012, 19:10:27 »
Owczar -> tak w tej sprawie Nietzscheański Nadczłowiek ma 100% racji (jak zawsze  :021:).
Jak pierwszy raz odpaliłem demo RoFa to nawet z ikonami za cholerę nie mogłem za przeciwnikiem nadążyć i co chwila znikał mi z pola widzenia..
Z czasem przyjdzie wypatrywanie sylwetek, rozpoznawanie swój obcy i umiejętność walki w tłumie....
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952