Autor Wątek: Dodatkowe samoloty (płatne) - jakie warto kupić.  (Przeczytany 53346 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Dodatkowe samoloty (płatne) - jakie warto kupić.
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 31, 2009, 14:20:20 »
Ale w czym problem? Przynajmniej będą się starali żeby te dodatki były warte te 5 euro. Po drugie nie będziesz chyba kupował każdego dodatku jaki się pojawi? Przynajmniej ja nie zamierzam. Olo wypuścił od cholery samolotów (nie wnikam w ich jakość) a i tak każdy latał swoim ulubionym, ew. kilkoma ulubionymi. To samo w świecie FS, od cholery dodatków ale nikt o zdrowych zmysłach nie kupuje wszystkiego co popadnie.
Ja jestem zadowolony z tego co dostałem w podstawce. Warta jest swojej ceny IMO. Na szczęście ciężar beta testów przyjęli na klatę nasi wschodni sąsiedzi, polać im.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #16 dnia: Lipca 31, 2009, 14:39:07 »
No nie wiem. W ile a nawet fb nie ma samolotu którym bym nie leciał :) Ja cały czas odnoszę to multiplayera. Wolałbym aby samoloty (napisałem to już wcześniej) wychodziły w pakietach historycznych na przykład. I tak np można by kilka samolotów wraz z jakąś mapą i misjami dla nich wrzucić jako dodatek raz na pół roku za powiedzmy 15.99$. Szansa zarobku w ogólnym rozrachunku byłaby chyba większa. A nam by było łatwiej wybrać może.
Chyba jesteśmy trochę - tak, tak - rozpieszczeni przez Ola i jego sim, bo dawał dużo samolotów, online było za darmo, dobry dgen był dołączony. 8 lat dobrej formy gry mówi samo za siebie. Teraz trza się przyzwyczaić do tej mojej może i żartobliwej sytuacji gdzie tankować i dozbrajać będziemy samoloty również za kasę :).

Ale może dadzą coś w leasingu lub w dzierżawie :D 
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 31, 2009, 15:02:41 »
20 zł miesięcznie na 1 nowy samolot + komplet malowań i misje/kampanie nie brzmi już tak groźnie, a po roku mamy ich 12 + 4 podstawowe :). W porównaniu z FSX gdzie samoloty średnio kosztują 30$ a te lepsze zazwyczaj 50$ - 80$ (a i tak nie można z nich strzelać), to praktycznie darmo. Podejrzewam że w przyszłości kiedy maszyn będzie dostatecznie dużo aby ulepić z nich jakiś zestaw to powstaną takie paczki o jakich Rutkov piszesz. Choćby dlatego żeby nowi gracze którzy dopiero zaczynają grę nie przeżyli szoku stając przed koniecznością kupienia w detalu 10 samolotów które wyszły od premiery, żeby "dogonić" graczy którzy tłuką w to już 2 rok. Póki co tytuł jest świeży to i jest szał, ale z czasem ludzie się zrobią coraz bardziej wybredni i przestaną kupować wszyskto jak leci.

Olo wcale nie dawał samolotów darmo, najpierw był Ił-2 z garstką maszyn, potem FB, potem ACE, potem PF, potem Pe, a na końcu zapakował to wszystko i sprzedał jeszcze raz w 1946, więc bez przesady z tą Oloszczodrością i pięknymi wspomnieniami, bo się popłaczę. Czasy owszem, zmieniły się i teraz na samolot o jakości wykonania takiej jak w iłku nikt nawet nie spojrzy w nowym symulatorze. A jakość kosztuje, zresztą widać to też po innych symulatorach (FSX do FS9, DCS do Lock On), samolotów jest mniej i coraz dłużej się robią.

A tak w ogóle to uważajcie z porównaniami do Iła w obecnej formie, bo porównujecie tytuł który jest na rynku 8 lat i w dodatku kod wyciekł i zabrali się za niego modderzy, z grą która ledwo co miała swoją premierę. Przypomina mi się wojenka FS9 kontra FSX gdzie najpierw wszyscy pisali że nowy sim jest do dupy, nic w nim nie ma i wygląda gorzej niż stary, a teraz prawie wszyscy pozostali użytkownicy którzy jeszcze się nie przesiedli tylko się ślinią. Porównajcie RoF'a z pierwszym Szturmowikiem to będzie lepszy obraz sytuacji. W Sturmie chyba nie było DGena, prawda Rutkov?  :021:
« Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2009, 15:12:20 wysłana przez some1 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Lipca 31, 2009, 15:55:36 »
Jestem za tym, żeby za często nie wychodziły. Gruba trójpłatowa parówa niech się pojawi najwcześniej w połowie września z Wielbładem, może być nawet później. Niech dadzą za to jakiś dwumiejscowy, o ile Engine to przewiduje (na razie z klawiszy wnioskuję, że nie). Np. te Brygidę 14-tą bo podoba mi się bardzo jej FM, drzwi od stodoły widać też latają...  :karpik
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Lipca 31, 2009, 20:17:44 »
Na dwoje babka wróżyła.
Płacisz - wymagasz. Może to lepsze rozwiązanie niż 500 gównolotów by Madoxx, które różniły się tylko i wyłącznie prędkością i umiejętnością latania na rzęsach w kołówce. Osobiście jestem przyzwyczajony do latania 1 samolotem (migiem 29) w FC. Na razie zauważam, a przynajmniej mam takie wrażenie, różnicę w FM poszczególnych szmatolotów z RoFsa. Jeśli przestanę to dostrzegać, to nie zobaczą ani centa z mojego debetu :-).

Niepokoi mnie coś innego - jak twórcy zechcą zmienić FM, to nie będzie możliwości powrotu do wcześniejszej wersji, skoro updaty i putchy się same ssiają.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 01, 2009, 15:28:15 »
OK,jako się rzekło-dokupiłem Pfalza.Jak na razie dla mnie debeściak.Może ma troche "ciężki ogon" ale to i tak pomaga w jego jednej głównej cesze (?) Ewidentnie sprzęt ma najlepsza szybkość wznoszenia-co zresztą potwierdzają dane techniczne,myśle że to będzie nieocenione online gdzie strona aliancka buja się wysoko nad głowami germanów.Beczki,pętle bez problemów - wkręca się jak śrubka.Na pewno nie jest tak czuły na ruchy sterem kierunku jak konstrukcje Fokkera do Alba nie porównuje bo mało nim latam -wiem tylko o nim że jest stabilną "platformą działową" jakby to przetłumaczyć bezpośrednio z ang.Tak czy tak jak dla mnie sprzęt ciekawy,inne całkowicie właściwości lotne i da się to odczuć.
Polecam!  :001:
Pomerania 1945
Co. E 75th 9th Infantry Div. "Riverine Rangers"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 04, 2009, 18:35:08 »
RoF-iarze dali dziś plamę na całego   :banan

Ukazało sie takie coś - daję skrina bo zapewne zaraz poprawią   :118:

Trochę tłumaczy ich fakt że w rosyjskim "h" wymawia się często jak właśnie "g" więc zapewne ktoś powiedział napisz że ten.., no... Richtgofen nim latał , no i napisał ze słuchu.

Powinni za przekręcenie nazwiska i brak "c"w nazwisku mistrza każdemu dać po tym Albatrosie za darmo :P
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 04, 2009, 23:30:23 »
Po cholerę dali Godwina obok Manfreda ? Przecież on latał na Oeffagach, a nie na Albatrosach (nie licząc "praktyki" na froncie zachodnim). Czy naprawdę żaden inny as nie latał albatrosem D.III ? :)

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 05, 2009, 18:55:32 »
Zanabyłem kanciastego S.E.5a - tak dla ciekawostki, Order numer coś ponad 5400 wiec ładnie im się addony sprzedają  :001:
---------------------

Samolot baaaardzo fajny, w kabinie wypas, dobre uzbrojenie i widoczność (jedynie patrzenie w dół cieńkie bo płat duży), chociaż wgryzanie się w cel jest trudniejsze niż w samolotach z karabinami w osi poziomej, trochę nadwrażliwy na stery więc wymaga przyzwyczajenia i czucia maszyny, potrafi nie wybaczyć, ale rozbić się trudno, najwyżej poleci nie tam gdzie chcemy, wyciąganie z korka dość łatwe ale wali się silnik jak za długo, dobra moc silnika, rozsądne wznoszenie i prędkości. Słowem - w dobrych rękach "Kill them all"  :020:
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2009, 21:06:50 wysłana przez KosiMazaki »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 05, 2009, 19:44:12 »
Nie mam tej gry i najpierw muszę zainwestować w nowy komp. Najbardziej czekam na Albatros D.III(Oeff). Ciekawe jak km Schwarloze? Jeżeli SPAD, jak czytałem w którymś wątku, taki uber to trochę średnio, wiadomo, że uber to był Fokker D.VII z BMW...
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 05, 2009, 20:51:22 »
Ja też twierdzę że SPAD jest za dobry w porównaniu z Fokkerem. Nie mam jeszcze doświadczenia w multi ale katuję sporo w rosyjską ruletkę i latając SPADem jestem w stanie zestrzelić wszystko bez problemów, natomiast bolączką Fokkera jest jego prędkość, praktycznie każdy myśliwiec jest w stanie mu uciec, i gdyby nie fakt, że po ucieczce zawraca w moim kierunku, to nie miałbym więcej szans na jego zestrzelenie. Za to w walce manewrowej jest wg mnie bezkonkurencyjny (nie latałem Nieuportem 17).

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 05, 2009, 21:08:36 »
Sorry, ale takie życie, ja rozumiem że niemieckie musi być koniecznie uber i hajtech, ale jak się ma mniej koni pod maską i lata o 30km/h wolniej, to nic dziwnego że przeciwnik ucieka. Fokker jest zwrotniejszy i łatwy w pilotażu, ale w locie poziomym SPAD zwiększa dystans o 100 metrów w mniej niż 15 sekund, dodaj do tego AI które ciężko wkręcić w ciasną walkę manewrową, albo człowieka który umie robić pożytek z prędkości i o czym w ogóle rozmowa.

Jeśli chodzi o podstawowe samoloty dostępne w grze, to sytuacja jest odwrotna jak w Iłku, niemieckie jest zwrotne i ma dobrą widoczność z kabiny, alianckie jest szybkie :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 05, 2009, 21:22:33 »
Widocznie tak ma być. W Red Baron też jak lecę SPADem przeciw AI to mam dużo zestrzeleń a D.VII nie mogę nikogo dogonić. Ale jeżeli pamiętam to nie tylko Fokker miał dwie wersje silnikowe bo SPAD też. Pozdrawiam.
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 07, 2009, 09:57:21 »
SPAD XIII miał wersje z motorem 200KM i 220KM. Ja się bardzo cieszę, że na razie nie ma fokkera z BMW D.IIIa, bo wtedy od razu zachwiany zostanie balans. Pisze się, że motor miał moc 185KM. Tak, tylko te dane odnoszą się do wysokości 3000m ;) Przy ziemi, na pełnej mocy bojowej (co groziło uszkodzeniem silnika) beemwica była w stanie zapewnić coś koło 240KM. Generalnie piloci maszyn z przekompresowanymi silnikami mieli rodzaj blokady/zapadki, którą zwalniali powyżej 2000m.

Po pierwszych lotach online (a latam prawie wyłącznie alianckimi samolotami) nauczyłem się, że nie ma co się pchać na siłę w agresywny dogfight z Pfalzami, Albatrosami i Fokkerami. Zjedzą od razu - stabilne, zwrotne, dobrze się kręcą i są łatwe w pilotażu. Tu trzeba strzelać i spier... a tymczasem twój skrzydłowy ma za zadanie związać prześladowców, żeby móc wykonać zwrot i ruszyć znów na przeciwnika. Najgorzej jest na N.17 - tu trzeba nabrać przewagi wysokości i przy współpracy z kolegami "kąsać" z góry. Bo gdy się znajdzie na poziomie przeciwnika to nie ma ucieczki...

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 07, 2009, 11:31:36 »
Da się dodać dwa samoloty naraz do jakiegoś "koszyka" i zapłacić Paypalem, czy trzeba kupować pojedynczo i za każdym razem podawać numer karty bezpośrednio? Po kliknięciu jednego samolotu automatycznie przenosi mnie do kasy. Forma płatności Paypalem jest widoczna w sklepie, ale nie mogę jej wybrać.