Autor Wątek: Dodatkowe samoloty (płatne) - jakie warto kupić.  (Przeczytany 53481 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Dodatkowe samoloty (płatne) - jakie warto kupić.
« Odpowiedź #180 dnia: Stycznia 28, 2011, 23:18:48 »
Lataliście już na bombowcach w RoF. Czy obsługa celownika bombowego jest bardzo skomplikowana?
Sama obsługa celownika rzeczywiście jest bardzo prosta ale trafić w cel jest bardzo trudno , próbowałem na
mostach największą szansę daje wejście nad cel po długości tylko że to sztuka większa niż obsługa tego
celownika. Tylko raz na kilka prób się udała i to tylko przez przypadek, za to trafiłem trzema bombami  :002: .
Porównując celownik do tego z gry Ił 2 to jest dużo łatwiejszy tyle że tam trafisz prawie zawsze a tu
bardzo rzadko ( chociaż ja jestem jeszcze mało z bombowcami oblatany mam nadzieje że będzie lepiej ) takie
są moje odczucia , można się bardzo szybko zniechęcić do bombardowań z dużego pułapu w tej grze.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: Stycznia 28, 2011, 23:57:08 »
Proszę nie rozpisywać się zbytnio o różnych aspektach gry, ponieważ temat dotyczy nowych samolotów.
Następne posty OT będę wywalał, a delikwent dostanie kolorów.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #182 dnia: Stycznia 31, 2011, 16:36:14 »
Dostałem dziś swojego RoFa.
Myślałem że dodatkowy samolot jest tylko wtedy gdy podciąga się do pełnej wersji demo.
Ku mojemu miłemu zdziwieniu wersje box również po zaktualizowaniu do 1.016b mają jeden samolot gratis (więc na dzień dobry ma się 10 maszyn N28, Spad 13C1, S.E.5a, Camel, Albatrosy II, II late, Va, Fokker VII, Pfalz D.IIIa i Fokker Dr I).
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #183 dnia: Stycznia 31, 2011, 17:53:46 »
Teraz to pewnikiem w styczniu jak beda przeceny, dopiero co była.

Promocja, ale na dodatkowe samoloty... A bywają promocje na upgrade z demo do normalnej wersji? Cena nie nastraja zachęcająco, 49 dolarów...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Dondal

• *
  • Graj, muzyko!
« Odpowiedź #184 dnia: Stycznia 31, 2011, 18:03:48 »
Bywają ale dużo rzadziej, prędzej wyłapiesz jakąś promocję w internetowych sklepach.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #185 dnia: Stycznia 31, 2011, 19:23:49 »
http://www.il2forum.pl/index.php/board,34.0.html

Zajrzyj czasem tu, chyba nawet ktos sprzedaje fulla.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #186 dnia: Lutego 01, 2011, 09:04:05 »
Albatrosy II, II late).
Tych samolotów nie kupuje się oddzielnie, więc nie dostałeś nic gratis.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #187 dnia: Lutego 01, 2011, 09:19:55 »
Tych samolotów nie kupuje się oddzielnie, więc nie dostałeś nic gratis.

To ktoś mnie chyba oszukał bo ja ich nie mam w podstawce ;-)

« Odpowiedź #188 dnia: Lutego 01, 2011, 09:30:17 »
Jeśli masz Rise of Flight: Iron Cross Edition, to w zestawie są wszystkie wymienione przez Trauna.

Offline Dondal

• *
  • Graj, muzyko!
« Odpowiedź #189 dnia: Lutego 01, 2011, 10:51:38 »
Wszystkie poza Albem II właśnie. ICE daje nam 8 maszyn, ta 9ta to jest tzw. bonus plane. Zależnie od sklepu, w którym kupujesz, może to być Albatros II, Nieuport 17, Delfin. Możliwe, że inne samoloty też, ja widziałem te trzy.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #190 dnia: Lutego 01, 2011, 12:19:21 »
Czy tych samolotów suma summarum nie jest po prostu za mało? Mamy małą grupę możliwych do wyboru samolotów (nie wspominając o ograniczeniach licencyjnych, nie wszyscy mają wszystko kupione), co powoduje, że większość misji jest taka sama i nie ma różnorodności. Mogę się mylić, dopiero od paru dni zaglądam na różne serwery... A może to kwestia design'u samej misji i wytyczenia celów? Czy w ROF lista samolotów AI jest (dużo) większa niż dostępnych do latania?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #191 dnia: Lutego 01, 2011, 12:50:30 »
Moim zdaniem nie jest za mało. Wolę mniej a lepiej zrobione, szczególnie że 777 ciągle dodaje nowe. W sumie wszystkich samolotów w RoF jest w tej chwili 24 wliczając Gotha G.V, który będzie w najnowszym puczu (powinien być dzisiaj), Breguet'a XIV i DFW C.V (dwa ostatnie tylko w wersji AI).
Na większym speedzie lepiej idzie.
--------------------------------------------

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #192 dnia: Lutego 01, 2011, 12:53:43 »
Czy tych samolotów suma summarum nie jest po prostu za mało?

Nie, to w iłku jest ich za dużo :)

A na serio, to owszem, póki co jest mało samolotów innych niż myśliwce. Poza samolotami flyable (http://riseofflight.com/en/store) w grze są jeszcze jedynie Breguet i DFW. Natomiast jeśli chodzi o myśliwce, to większość liczących się konstrukcji z tamtej wojny jest już w grze.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #193 dnia: Lutego 01, 2011, 13:35:34 »
Przede wszystkim brakuje sterowców - chyba najgroźniejszej broni lotniczej do połowy WWI, no i poczucia dumy ze spuszczenia do ziemi takiego kolosa. Z bombowców to jeszcze został np. Staaken R.VI, on musi byc w grze :)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #194 dnia: Lutego 01, 2011, 15:16:48 »
No nie, samolotów bombowych to jeszcze sporo zostało... http://www.wwiaviation.com/bombers_British.html

Brakuje mi w ROF bombienia na większą skalę, choć w misji demo zobaczyłem wczoraj pociąg - wspaniały cel. Jaki piękny! Para z boków, dymu, że hey, i do tego jedzie i furkocze, i stuka, szumi, klekocze... Wiem, bo wylądowałem obok torów :)  Bombowce! Koniecznie! I sterowiec :) Choć taki SPAD jakieś dwa jajeczka mógł wziąć i coś tam zniszczyć, racja...

A propos bombowców z WW1 - kojarzy mi się stary film, zdaje się o Amerykaninie lotniku we Francji, i coś jak przez mgłę pamiętam, że latali tam na bombowcach, które chyba na skrzydłach miały takie "beczki" ze strzelcami. Prawda ci to? Nie mogę znaleźć, może to po prostu pamięć figle mi płata...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.