Autor Wątek: Dodatkowe samoloty (płatne) - jakie warto kupić.  (Przeczytany 53402 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Dodatkowe samoloty (płatne) - jakie warto kupić.
« Odpowiedź #225 dnia: Lutego 10, 2011, 08:37:37 »
Oj boję się czy z chłopaków z pasją jak ich nazwał YoYo nie robią się chłopaki z kasą...
Ciesz się że nie biorą przykładu z chłopaków wydających dodatki do FS'a. Miałbyś samoloty po 30 USD

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #226 dnia: Lutego 10, 2011, 08:47:22 »
Tylko skąd to parcie na myśliwce, będziemy mieli 22 sztuk na 2 szturmowce i na 2 bombowce.

Jakie parcie na myśliwce, od paru miesięcy nic tylko bombowce i szturmowce. Z zapowiedzianych czterech maszyn masz tylko 1 myśliwiec ;)

Cóż, myśliwce są prostsze do zrobienia i (zapewne) lepiej się sprzedają, więc na początku to na nie był największy nacisk. Firma na samolotach AI nic nie zarabia, to i ich nie robią, każdy samolot, który dodają do gry od premiery jest flyable.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #227 dnia: Lutego 10, 2011, 10:05:30 »
A gdzie rozpoznawcze ja się pytam!  :020: No gdzie? I nie mówcie że nikt nie zechce latać nimi, bo misje z osłoną reconu są całkiem fajne. Co najmniej kilka maszyn powinno być flyable, bo jak to wygląda, że maszyny które "rozruszały" to całe lotnictwo wojskowe nie są dostepne do latania.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #228 dnia: Lutego 10, 2011, 10:08:44 »
Do zasadności użycia maszyn rozpoznawczych przydałoby się więcej ruchu na ziemi, żeby miały co robić. To jest aspekt RoF, który wydaje mi się w tej chwili jednym z najbardziej istotnych w dalszym rozwoju gry. Marzy mi się multum jednostek naziemnych na mapie, po prostu więcej życia bo teraz, jak w każdym simie jest pustynia, a tutaj się często lata bardzo nisko i powoli, więc znacząco urozmaiciło by to krajobraz.

« Odpowiedź #229 dnia: Lutego 10, 2011, 15:30:44 »
Poprawka tego co dzieje się na ziemi wyszła by tej grze zdecydowanie na dobre (wolałbym to niż nowy samolot) , jak na razie odnoszę wrażenie że jest bardzo skromnie w tym temacie .
Atakowanie konwoju samochodowego który nic sobie nie robi z ataku i jedzie dalej
jak po sznurku jest mało fajna. Gdyby tak samochody zaczęły rozjeżdżać się na pobocza z samochodów za czeli uciekać ludzie i
kryć się po rowach znacznie by to podniosło atrakcyjność tego aspektu gry!

Sypię głowę popiołem i składam samokrytykę.
Mam nadzieję że jesteś prawdziwym facetem który przyznał się do błędu a nie chorągiewką na wietrze która się ugięła  :020: .
    SPAD VII to rzeczywiście bardzo ważny samolot w I WŚ , o wiele więcej wniósł do niej niż SPAD XIII .Ale jak będzie wybór między nimi to większość i tak wskoczy w XIII .
 Ja jak mam wybór miedzy Fokker DVII a DVIIf to w tym drugim siedzę.
Ponieważ jest już SPAD XIII to na początek wolałbym bardziej zróżnicowane samoloty np wymieniony przez ciebie Siemens-Schuckert D.III lub Sopwith Snipe mimo że niewiele zdążyły wnieść  do I WŚ w porównaniu z SPAD VII .
Ps: Traun tylko się nie obrażaj !
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #230 dnia: Lutego 10, 2011, 16:11:57 »
A wydawałoby się, że Pierwsza Światowa to po prostu "na zachodzie bez zmian", stały front, okopy i artyleria strzela, a to - jak zauważyłem - już jest, taka ziemia niczyja spowita dymem i kurzem... Jak chcecie więcej ruchu na ziemi, to przydałaby się mapka z Ober-Ost. Dodatkowo mi tamte czasy kojarzą się głównie z samolocikami dwuosobowymi, z karabinkiem - jak już w użyciu - to z tyłu, obsługiwanego przez strzelca/obserwatora...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Rahonavis

• *
  • 1.Pułk Lotniczy, 1.Eskadra Myśliwska
    • Strona 105 Wirtualnego Pułku Śmigłowców Bojowych.
« Odpowiedź #231 dnia: Lutego 10, 2011, 16:26:43 »
Mnie martwią te zapowiedzi jak i to czym się teraz zajmują. SPAD VII był ważny ale poza prędkością i lekko zwrotnością nic go nie różni od XIII i nie wniesie on nic praktycznie nowego do rozgrywki.
A mnie akurat S.VII cieszy - będzie wreszcie porządna maszyna dla Polaków i Bolszewików do ewentualnego WoP20.

Jakie parcie na myśliwce, od paru miesięcy nic tylko bombowce i szturmowce. Z zapowiedzianych czterech maszyn masz tylko 1 myśliwiec ;)
2 myśliwce.

A gdzie rozpoznawcze ja się pytam!  :020: No gdzie? I nie mówcie że nikt nie zechce latać nimi, bo misje z osłoną reconu są całkiem fajne. Co najmniej kilka maszyn powinno być flyable, bo jak to wygląda, że maszyny które "rozruszały" to całe lotnictwo wojskowe nie są dostepne do latania.
Ano są/jest - DFW to bardziej maszyna wywiadowcza, niż bombowa. Breguet co prawda będzie w wersji B2, ale wystarczy małe "dopalanie" gry wyobraźnią i będziemy z tego mieli B.XIV A2 - samolot wywiadowczy. ;)

A wydawałoby się, że Pierwsza Światowa to po prostu "na zachodzie bez zmian", stały front, okopy i artyleria strzela, a to - jak zauważyłem - już jest, taka ziemia niczyja spowita dymem i kurzem...
Nad tą ziemią niczyją latało się na zwiady, korygowanie ognia artylerii itp. Latało się też dalej, poza ten obszar, np. w celu rozpoznania koncentracji wojsk przeciwnika. Ogólnie i w dużym uproszczeniu, to od lotów zwiadowczych i to właśnie nad frontem zachodnim rozwinęło się całe lotnictwo wojskowe. A chłopakom pewnie chodzi o jakieś randomowo generowane czołgi, kręcące się po tym błocie bez jakieś większego celu misji. Ot taki eye candy, żeby rozbić monotonność. ;)

S!

« Odpowiedź #232 dnia: Lutego 10, 2011, 16:33:19 »
A wydawałoby się, że Pierwsza Światowa to po prostu "na zachodzie bez zmian", stały front, okopy i artyleria strzela, a to - jak zauważyłem - już jest, taka ziemia niczyja spowita dymem i kurzem...
Masz rację w tej kwestii tyle że amunicję i żywność na front czymś dowożono (większość pewnie wozami ciągnionymi przez konie).
A to już niezły cel dla samolotów .
Czy wiadomo kiedy ten DFW C.V będzie dostępny?
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #233 dnia: Lutego 10, 2011, 19:34:57 »
Pchi ja się nie obrażam ja do gier mam zawsze zabawowe luźne podejście.
Nie mam nic przeciwko dodawaniu nowych samolotów ale niech za tym też idzie dodawanie kolejnych poprawek podnoszących grywalność.
Co do ruchu to kolega nie ma racji. Całe zaplecze frontu aż się kotłowało od ruchu, wymiana jednostek (na pierwszej linii było się dość krótko), dostawy żywności, amunicji, transport rannych itd.
W książce choćby pierwszej z brzegu "Dywizjon straceńców" Kanadyjczycy nie robili prawie nic innego jak nie obrzucanie bombami Coopera i ostrzeliwanie piechoty, dział, transportów i lotnisk.
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #234 dnia: Lutego 10, 2011, 19:54:31 »
Rozumiem, że całe zaplecze frontu żyło, ale wymienianie transportów rannych na liście potencjalnych celów jest niegodne rycerza przestworzy PWŚ!

A wracając do samolotów, które warto kupić - pewnie wszystkie, ale z promocji ;)  I tak jak napisałem - myśliwce myśliwcami, wiadomo - popularna rzecz, ale dla mnie najważniejsze to latawce dwuosobowe. Chciałbym widzieć taką scenę w simie: lecę nad cel - kolumna wojsk, zaprzęgi konne, naciskam przycisk zrzut bomb, obracam się do tyłu i widzę postać mojego obserwatora, jak zrzuca ręcznie paczki granatów i małe bombki :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #235 dnia: Lutego 11, 2011, 08:12:03 »
Kolega ma rację.
W temacie jednoosobowych myśliwców powiedziano już prawie wszystko, zostało już dosłownie kilka sztuk które miały jakieś znaczenie.
Za to w samolotach dwuosobowych to aż się prosi: DH-4, DH-9, Bristol F2B "Fighter", Salmson IIA2, Albatros C-VII lub C-X, Halberstadt CL-II lub CL-IV.
GG 4834952

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #236 dnia: Lutego 11, 2011, 12:43:23 »
Jeszcze dwa zdania w kwestii SPAD 7. Samolot ten załata lukę we francuskim lotnictwie w perspektywie przyszłego trybu kariery do Single Player. No i jest to absolutnie podstawowy samolot jeżeli byśmy chcieli zrobić kiedyś WoP1920 do RoF.
Traun, ja bym jeszcze rozważył R.E.8, BE2c, Hannover CL. II/III, LVG C.V czy Sopwith 1 1/2 Strutter. Ale każda z maszyn którą wymieniłeś jest bardzo ważna dla danej strony.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #237 dnia: Lutego 11, 2011, 13:21:27 »
Tak, wymieniłem tylko te z absolutnego późnego 1917.
No pewnie R.E.8 vel BE2c to taki uroczy brzydal, no i był dość łatwym kąskiem dla lotników państw centralnych. Tylko przeciwnikiem dla nich powinien być Fokker EIII ale to już jako jego ostatnie podrygi, Fokker DII, Albatros DI w ostateczności Albatros DII.

GG 4834952

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #238 dnia: Lutego 11, 2011, 14:37:30 »
Tylko proszę bez większych OT, bo pomaluję wam świat, na żółto i na .... zielono.
Przypominam, że temat dotyczy już wydanych samolotów. O tym co chcielibyście dostać, proszę pisać w innym temacie.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #239 dnia: Lutego 13, 2011, 10:47:51 »
Przypominam, że temat dotyczy już wydanych samolotów.

To o preorderze DFV C.V napiszę w nowym wątku :118:
http://riseofflight.com/Blogs/post/2011/02/12/Pre-Order-DFW-CV.aspx
http://riseofflight.com/en/store/planes/DFW_CV
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"