Autor Wątek: Poszukiwany ochotnik do wykonania nowego bannera forum?  (Przeczytany 8443 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Poszukiwany ochotnik do wykonania nowego bannera forum?
« dnia: Sierpnia 01, 2009, 15:43:43 »
W ramach drobnych porzadków na forum pomyślielismy, że może warto by było troszkę odświeżyć nasz główny banner. Wszak obecnemu nie można nic zarzucić ale od czasu kiedy powstał forum się nieco rozrosło o inne symulatory i myślę, że miłym akcentem by było zaktualizowanie go. Oczywiście mógłbym to sam zrobić ale zdaję sobie sprawę, że na forum są lepsi ode mnie w te klocki.

http://www.il2forum.pl/~apacz/banner.png  <-- tutaj podgląd obecnego.

Najchętniej bym widział coś na całą długość tego niebieskiego ;) z akcentami z gier które są u Nas na forum ale nie jest to jakiś przymus. Każda koncepcja może się nadać. Nie wiem do końca jak to wygląda od strony technicznej, bo może udało by się jakiś we Flashu czy czymś innym migającym zrobić ;).

Tutaj najlepiej jakby coś Apacz napisał ale on jest obecnie w Bawarii i leży kółkami do góry :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
Odp: Poszukiwany ochotnik do wykonania nowego bannera forum?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 01, 2009, 17:04:24 »
F-16 ma być z CFT :D.

Szkoda, że nie mam absolutnie żadnego zmysłu artystycznego :(.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 01, 2009, 17:15:07 »
Ja bym widział na banerze Gestapowca który odpala "dziecku Neo" kolanko
11:05 PM

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 01, 2009, 17:16:19 »
Sam jesteś gestapowiec. My tu wszystcy jesteśmy biednymi kucharzami z Wermachtu próbującymi związać jakoś koniec z końcem.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 01, 2009, 17:35:01 »
Ja bym widział na banerze Gestapowca który odpala "dziecku Neo" kolanko

Jeszcze jakieś złote propozycje i przemyślenia?

F-16 ma być z CFT :D.

Wsio rybka ;)

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 01, 2009, 18:06:20 »
Gdybyście chcieli, mógłbym pomóc.
Potrafię zrobić banner na zasadzie "dajcie mi garść obrazków, ja mogę spróbować je ładnie połączyć i dać jeszcze ładniejszy napis"  :banan

Takie coś zrobiłem parę miesięcy temu dla mojej dawnej gildii:

Oczywiście nie zrobię tylko takich wypasionych bannerów fantasy z największą możliwą ilością postaci/sprzętów :)
Szczerze mówiąc wolę bardziej minimalistyczne projekty :)
Miejsce na Twoją reklamę.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 01, 2009, 18:09:32 »
W sumie też bym mógł zrobić, tylko przydałby by się właśnie jakieś obrazki z których chcielibyście to logo :) Ale jakby co to z FSX, IL-2, Lock-On, DCSa mogę zrobić sam.

Proponuje zrobić to w formie takiej jaka jest, tyle że dać samolot z każdego sima "głównego" (który jest na stronie głównej). Co wy na to?

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 01, 2009, 18:22:38 »
To może konkursik?
O nagrodę Administarcji czyli złotę klemę z akumulatora od Blitza  :118:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 01, 2009, 18:27:41 »
Tylko tak jak mówiłem, musi być przeźroczyste tło tak aby pasował do każdego stylu forum. Nagrodą będzie dozgonna wdzięczność administracji i satysfakcja, że owy powisi kilka lat ;).

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 01, 2009, 19:52:27 »
Tez mogę coś wykminić, trochę siedzę w PSie.
Z jakimiś napisami czy coś?

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 01, 2009, 21:45:30 »
To może od razu jakiś upgrade skryptu? :)

Wtyczka z możliwością odtwarzania filmów (youtube etc.) bezpośrednio z forum by się przydała.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 02, 2009, 19:47:20 »
Mazak zaproponował no to wrzucam.

Ciężko jest zrobić coś fajnego przy przezroczystym tle.
Myślę, że najlepszym wyborem był by napis z jakimś szkicem, tzn coś w tylu tego F-16 na dole.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 02, 2009, 20:16:45 »
Najchętniej bym widział coś na całą długość tego niebieskiego ;) z akcentami z gier które są u Nas na forum ale nie jest to jakiś przymus.

Do tego co proponuje Syringe dodałbym na drugiej, prawej połowie tła małe loga reprezentowanych simów.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 02, 2009, 20:34:08 »
Nie dawałbym żadnego loga z gier, po pierwsze nie płacą nam za to, po drugie za jakis czas może miejsca braknąć. Jako że forum jest stricte lotnicze myślę żę kontury samolotów z każdej epoki plus sylwetka śmigłowca wystarczą. Szybowiec możemy sobbie podarować  :118:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 02, 2009, 20:41:20 »
A mi z kolei bardziej podoba się pomysł z tymi logami z gierek.

Albo może inaczej - dopracować kilka pomysłów i dać ankietę.
Niech powisi troszkę do jakiegoś konkretnego terminu i dać na baner to co ludziom najbardziej podpasuje.