Autor Wątek: Ster wysokości w SE5  (Przeczytany 5164 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kakol

• Gość
Ster wysokości w SE5
« dnia: Sierpnia 07, 2009, 14:43:52 »
Witam,
W SE5 ster wysokości jest w neutralu wychylony w górę, tak z 15 stopni (widać to wyrażnie na widoku zewnętrznym). Cięzko z tym latać, bo trzeba pchać wajchę do przodu, a jak się odpuści to oczywiście zadziera.
Joy oczywiście wykalibrowany i ok (X45). W innych samolotach jest ok.
Ma tak ktoś jeszcze?

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
Odp: Ster wysokości w SE5
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 07, 2009, 14:51:17 »
No ale w S.E.5 powinieneś mieć zmienny kąt zaklinowania statecznika poziomego, koło do sterowania po lewo. Poszukaj w opcjach.

http://storage.mfa.free.fr/se5photo3uk.html
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 07, 2009, 15:06:50 »
Co prawda nie mam jeszcze S.E.5a, ale w kontrolsach nie występuje żadna funkcja odpowiedzialna za coś takiego, a kokpit klikalny jak wiemy nie jest.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 07, 2009, 15:14:29 »
Trymer będzie dopiero zaimplementowany w grze.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

kakol

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 07, 2009, 15:14:49 »
Wychylony jest tylko ster, a nie statecznik. Jakieś tajemnicze koło pod fotelem widać, ale co z tego nie jak nie ma żadnych tego typu ustawień w opcjach.
Coś na ten temat jest na forum neoqb, ale jakoś nie mogę się połapać o co w końcu chodzi (angielski nie jest mi bardzo bliski a i angielski na tym forum nie jest czasami bliski angielskiego).

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 07, 2009, 16:10:50 »

LOL Dobrze że chociaż śmigła zaimplementowali przed wydaniem jej na świat.

Humback

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 07, 2009, 16:39:29 »
Mi wszystkie samoloty  idą do góry gdy dodaję obrotów i nie można wytrymować. Jest na to jakieś lekarstwo?

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 08, 2009, 10:43:26 »
Nie ma. Większość tych samolotów miała płaty o dość znacznym wzniosie i była lekko ciężka na ogon.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 08, 2009, 15:43:36 »
Co za niedoróba. No, poprawić się mogą w moich oczach jak dadzą takiego ficzera, co bodajże w rodzinie myśliwskich Albatrosów był, mianowicie możliwość zablokowania drążka sterowego w dowolnej pozycji.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 08, 2009, 17:23:39 »
W rodzinie Oeffagów D. Do pełnego rozwoju gry jeszcze długa droga i pewnie będziemy jeszcze nie raz czytać "co za niedoróba..." ;)

kakol

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 09, 2009, 15:35:18 »
Bardzo miłe dywagacje, ale czy mógłby się wypowiedzieć ktoś kto ma SE5 i powiedzieć, czy u niego też jest wychylony ster wysokości w neutrum czy nie?
Dzięki temu będę chociaż wiedział z jakimś prawdopodobieństwem, czy to wina systemu czy błąd w modelu.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 09, 2009, 15:42:40 »
Mam wychylony ok 20 stopni na wzmoszenie.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 09, 2009, 17:30:02 »
Bardzo miłe dywagacje, ale czy mógłby się wypowiedzieć ktoś kto ma SE5 i powiedzieć, czy u niego też jest wychylony ster wysokości w neutrum czy nie?
U mnie też jest wychylony do góry, ale na zdjęciach też wygląda na wychylony w górę może tak ma być?
Zdjęcie z "epoki:
http://en.wikivisual.com/images/a/a8/Royal_Aircraft_Factory_SE5a.jpg
Zdjęcie współczesne:
http://www.airmuseumsuk.org/airshow/2004/Shut040821/800/images/267%20RAF%20SE5a%20G-EBIA.jpg
Chociaż na tym zdjęciu jest zupełnie odwrotnie:
http://www.airmuseumsuk.org/airshow/2004/Shut040515/800/images/004%20RAF%20SE5a.jpg
A tutaj http://thevintageaviator.co.nz/projects/se-5a-reproduction/flying-se5a trochę na temat latania SE5a, wygląda na to, że ten w grze jest jednak zbyt "nerwowy".
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2009, 17:35:59 wysłana przez Magneto »

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 09, 2009, 17:46:48 »
Co za niedoróba. No, poprawić się mogą w moich oczach jak dadzą takiego ficzera, co bodajże w rodzinie myśliwskich Albatrosów był, mianowicie możliwość zablokowania drążka sterowego w dowolnej pozycji.

Zgadzam się w pełni! Też mi tego będzie brakowało w walkach on-line, jest to ficzer esencjonalny. Na razie w długich przelotach radzę sobie kropelką wpuszczaną w podstawę wajchy joya :-)

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 09, 2009, 21:20:35 »
Mi wszystkie samoloty  idą do góry gdy dodaję obrotów i nie można wytrymować. Jest na to jakieś lekarstwo?

Joystick z trymerami. Ale z realem to "średnio" się godzi.  :003: