Autor Wątek: Polskie znaki rozpoznawcze w RoF  (Przeczytany 11896 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Polskie znaki rozpoznawcze w RoF
« Odpowiedź #30 dnia: Października 15, 2010, 18:43:25 »
A czy do RoFa można w prosty sposób tzn. bez ręcznej edycji skinów dodać emblemat?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #31 dnia: Października 15, 2010, 18:58:04 »
Niestety, żeby cokolwiek dodać do skina należy wyedytować go w programie graficznym.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #32 dnia: Października 15, 2010, 21:24:40 »
Witam!
Czy pobierałeś i instalowałeś skiny z tej stronki?
http://riseofflight.com/en/community/usefulmaterials

Nie. Pobierałem skiny z linków podanych na forum RoF w wątku dotyczącym skinów. Paczka zawsze zawierała plik tekstowy (opis), plik dds(skórka właściwa) i plik jpg - czyli właśnie ten podgląd. Wrzucam to do folderu dla stosownego samolotu i skórka działa, podgląd nie. Spróbuję pobrać podlinkowane przez Ciebie skinpacki.

« Odpowiedź #33 dnia: Października 15, 2010, 22:20:17 »
Pewnie pliki .jpg skopiowałeś nie tam gdzie trzeba.
Np. miniaturkę .jpg Spad XIII należy skopiować do X:\Rise of Flight\data\swf\planes\SPAD 13.c1\skins
Natomiast skin .dds tego Spada do X:\Rise of Flight\data\graphics\skins\Spad13
Jeżeli ściągniesz i zainstalujesz wszystkie skinpacki (7szt) to będziesz miał takie same skiny jak większość latających w  RoFie, potrzebne to jest do lotów online, żeby widzieć konkretne malowanie samolotu a nie defaultowe.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #34 dnia: Października 16, 2010, 09:04:03 »
Zainstalowałem oficjalnego skinspacka i wszystko gra. Faktycznie pliki jpg miałem nie tam, gdzie trzeba, a konkretnie w tym samym folderze co skórkę. Dzięki za pomoc.