Autor Wątek: Jak korzystać z gogli NVG w Ka-50?  (Przeczytany 3606 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak korzystać z gogli NVG w Ka-50?
« dnia: Sierpnia 16, 2009, 18:56:41 »
Witam!Czy ktoś może mi powiedzieć jak włączyc noktowizor przez który widac wszystko na zielono,bo na jakimś screenie widziałem.Wygląda to mniej więcej jak w Armed Assault.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 16, 2009, 19:09:40 »
Witam!Czy ktoś może mi powiedzieć jak włączyc noktowizor przez który widac wszystko na zielono,bo na jakimś screenie widziałem.Wygląda to mniej więcej jak w Armed Assault.
Przyciskiem H. Tylko jeżeli lot odbywa się w dzień, to musisz jeszcze na ziemi (ale nie w czasie kołowania) przy otwartych drzwiach i przełączonym interkomie na ostatnią pozycję poprosić obsługę naziemną o zmianę nahełmowego systemu celowniczego na gogle noktowizyjne.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 16, 2009, 19:20:30 wysłana przez poko24 »

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 16, 2009, 19:15:09 »
Oprócz tego co pisze poko, zanim skorzystasz z gogli powinieneś jeszcze dostosować do gogli OWN-1 "Skosok" oświetlenie kabiny - przełącznik ПОДСВЕТ ПРИБОРЫ [K + RSHIFT].

Pokrętłem ЯРКОСТЬ НВУ możesz również dostosować jasność gogli (normalnie służy do sterowania jasnością znacznika na celowniku nahełmowym NWU).

poko24

• Gość
Odp: Jak korzystać z gogli NVG w Ka-50?
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 16, 2009, 19:24:02 »
Dodatkowo zalecałbym zmniejszenie jasności ABRIS, jeżeli używasz gogli.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 16, 2009, 19:26:25 »
Idąc dalej - na wskaźniku przeziernym IŁS (HUDzie) warto jeszcze przestawić to duże pokrętło na pozycję НОЧЬ (NOCZ - czyli nocna kolorystyka symboli).

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 16, 2009, 19:45:10 »
Faktycznie działa.Dzięki!