Autor Wątek: Avatar  (Przeczytany 13426 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Avatar
« Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 29, 2010, 18:07:20 »
Cześć byłem, widziałem (wersja 3d z okularami, bez napisów kino w UK), co sądzę? Uważam że jest to wspaniała baśń zarówno dla dzieci jak i dorosłych z bardzo dobrym przesłaniem (w dzisiejszym świecie nastawionym na kupowanie i "pochłanianie" wszystkiego), miażdżącymi efektami specjalnymi (ciekawe kiedy gry na nasze piece będą tak wyglądały?) i uroczą bohaterką, mówię o tej niebieskiej z dredami:) (ożenił bym się z nią gdyby nie miała około 3 metrów wzrostu :002:).

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 29, 2010, 22:47:12 »
Może kogoś zainteresuje techologia zastosowana przy tworzeniu filmu, jeśli ktoś nie widział/nie wiedział to zdecydowanie polecam, osobiście dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy:
http://screenrant.com/avatar-creating-the-world-of-pandora-behind-the-scenes-featurette-kofi-42319/

i wywiad z Cameronem w dniu premiery:
http://www.megavideo.com/?v=3OSVDVSF

Offline Rosomak67

• *
  • gg4075796
« Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 30, 2010, 15:01:09 »
Byłem dzisiaj w multikinie 3D i powiem tak .To były najprzyjemniej spędzone prawie 3 godziny w kinie od czasów gwiezdnych wojen .Tak jak wtedy czasami przytrzymywałem szczękę aby się za mocno nie rozchylała .Mam zamiar obejrzeć to jeszcze raz tym razem w IMAX

« Odpowiedź #63 dnia: Lutego 11, 2010, 16:16:12 »
Nareszcie znalazłem czas by pójść i zobaczyć, wybrałem się do Imaxa.
Znalazłem to czego oczekiwałem, efekty, nieskomplikowana fabuła, no i... i już. Jestem pod wrażeniem, choć przyznać muszę, że chyba zbyt dużo w życiu widziałem, przez co mam nieco "zwichnięty" organizm z sferze iluzji budowanej jedynie na bodźcach wzrokowych, czyli nie podjeżdża mi żołądek do góry, gdy coś na ekranie ostro manewruje, nie mam odruchu "oooch" kiedy bohater staje na krawędzi przepaści, miałem za to chęć strzepnięcia popiołu  :020: i w kadrach kręconych spoza grupy ludzi myślałem, że ktoś mi zasłania ekran. To tyle o filmie.
Inna sprawa, że obrzydzeniem mnie napawa chodzenie do kina. Czy przeciętny nastolatek nie wytrzyma bez żarcia i bez picia dwóch, trzech godzin? OK, nie wytrzyma, wiem bo widziałem, ale jak już ma paszę w ręku to czy musie żreć tak, że słyszą to trzy rzędy? Nawet wybuchy nie są go w stanie zagłuszyć. Czy nie da się odwinąć czegoś z papierka nie czyniąc przy tym hałasu? Widać nie da.
Żenuła

« Odpowiedź #64 dnia: Lutego 11, 2010, 18:36:30 »
Toyo ja rowniez tego nie nawidze.
Przyjal sie taki amerykanski stereotyp:Kino+zarcie=film
Jak sam napisalem co do filmu nic nie mam i moge powiedziec ze to obowiazkowa pozycja BLU-RAY dla mnie.
Efekty 3d tez nieco pozostawily mi maly niesmak ale co tam.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Lutego 11, 2010, 21:57:25 »
Mam to samo z tą całą paszą w kinie. Dlatego po prostu do niego nie chodzę, a na Avatara mnie wyciągnęła tylko technologia 3d. Teraz pójdę na Alicję Tima Burtona. Też w 3d. Na zwykłe filmy jestem w stanie poczekać aż DVD wyjdzie.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #66 dnia: Lutego 12, 2010, 19:24:03 »
Inna sprawa, że obrzydzeniem mnie napawa chodzenie do kina

A to mam podobnie, więc jak tylko moegę wybieram nietypowe godziny i cieszę się z pustej sali.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #67 dnia: Lutego 16, 2010, 22:15:49 »
Obejrzałem.
Pierwsze oczywiste skojarzenie to jak zauważył kolega Sundowner  "Tańczący z wilkami" przeniesiony w świat fantazy. Dobrzy indianie, kierujący się walecznością, honorem, poczuciem obowiązku, silnie sklanowani. Duch Manitu, silna więź z przyrodą, szacunek dla niej, (indianie też przepraszali Manitu że zabili niedźwiedzia czy orła lub bizona. Scena rytualnego ujeżdżania dzikiego mustanga przez młodego wojownika. I oczywiście na przeciwwadze źli biali osadnicy nie szanujący niczego i nikogo, zdobywający wszystko stalą i ogniem.
Film piękny, (nie mam jakiejś awersji do patetycznych filmów) uważam, że nam brakuje takiego kina, które przypominałoby że nie zawsze byliśmy beznadziejni itp. Modele pojazdów latających rewelacyjne, zwierzęta rewelacyjne, przyroda rewelacyjna. Uważam że to bardzo dobry film a sceny walki zapewne obejrzę sobie jeszcze nie raz od czasu do czasu
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #68 dnia: Lutego 17, 2010, 16:32:24 »
OK, nie wytrzyma, wiem bo widziałem, ale jak już ma paszę w ręku to czy musie żreć tak, że słyszą to trzy rzędy?

Taaa... A jak krytykowałem zachowanie w samolocie to się rzucili, co niektórzy.  :003:

Obejrzałem. Wrażenia - najlepszy film od Gwiezdnych Wojen (SW też miało przesłanie "skrojone" na tamten czas). Nowa jakość w kinie. Klimat, rzeczywiście, "Tańczącego z wilkami" plus ekologia. Niemniej film "miażdży" efektami i na pewno wpisze się do klasyki kina. Podobno w Chinach ludzie oszaleli na punkcie "Avatara" i oczywiście Amerykańce wymyślili syndrom P.A.D.D. (Post Avatar Depression Syndrome), czyli maszynka się kręci  :002: Patrząc jednak na dzieło to aplauz się należy. Czekam na DVD...
L'ordre règne à Varsovie!

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: Lutego 17, 2010, 17:48:12 »
Taaa... A jak krytykowałem zachowanie w samolocie to się rzucili, co niektórzy.  :003:
...

... bo krytykowałeś coś co wg niektórych nie ma miejsca na codzień ;)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #70 dnia: Maja 09, 2022, 16:37:56 »
Podobno w grudniu ma być Avatar 2, właśnie pojawił się zwiastun: https://youtu.be/1bjubsSfAUc . Rewolucji 3D chyba już jednak nie będzie ;).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl