Autor Wątek: RoF. Plusy i Minusy gry.  (Przeczytany 9880 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
Odp: RoF. Plusy i Minusy gry.
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 27, 2009, 20:51:22 »
Instant action, dogfight w multi, czy jakbyśmy tego nie nazwali, w symulatorze maszyn wojskowych, które strzelają, to coś takiego jak "fly now" z symulatora cywilnego. Dla przykładu FSX totalnie zabija klimat porządnego sima. Dlaczego? Bo jakim cudem można nagle znaleźć się w powietrzu w realu? To chyba po jakiejś mega imprezie z celebrytami. Ja bym kochał FSX jakby tam trzeba było by latać tylko misje, a nie wskakujesz w co chcesz i gdzie chcesz.

Wracając jednak do tematu. Jako moderator prosiłbym o pisanie co jest "plusem" co "minusem", może w takiej formie:

- plusy: jest do dupy
- minusy: jest do dupy

Tako rzecze,
Zaratustra

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 27, 2009, 20:58:05 »
Dla mnie RoF nie ma żadnych minusów, ma za to same plusy.

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 27, 2009, 21:16:22 »
 MINUSY:
--Multi--sytuacja sprzed 5 min--serwer na 24 samoloty--misja niszczenia balonów.Start i dolot normalka, za linią frontu balony+niemieckie samoloty.Spadam i trzeba czekać aż wszyscy się wystrzelają.
--Tworzenie misji w edytorze też nie jest najwygodniejsze.
--serwerów do gry też za dużo nie ma
Grę mam co prawda kilka dni,ale szału na razie nie ma. Może się przyzwyczaję... :005:
PLUSY:
-model lotu i zniszczeń

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 27, 2009, 22:06:38 »
MINUSY:
--Multi--sytuacja sprzed 5 min--serwer na 24 samoloty--misja niszczenia balonów.Start i dolot normalka, za linią frontu balony+niemieckie samoloty.Spadam i trzeba czekać aż wszyscy się wystrzelają.

Nazwijmy minus związany z multi po imieniu, czyli BRAK SZYBKIEGO DOGa. Ta sytacja o której piszesz sama w sobie nie jest minusem, krytykujesz tu bardziej daną misję czy sposób zabawy, która w innych okolicznośćiach jest zaletą.
Grywam na serwerze 2v2, abla vs alba, i tam jest misja, która od biedy spełnia warunki szybkiego doga do tego bez padloka, jedynie rozgrzane silniki. Start w powietrzu, dolot 100 metrów, kręcenie się a na końcu Ultima Hombre kończy i resetuje misje. Czasami dłużej ładuje mi się misja (u mnie jakies 4 minuty) niż trwa sama walka. Slajdszoł - mam tak pomiędzy 7 a 15 FPS - nadaje całej akcji dynamizm. Jest ciężko ale da się żyć.

pozdrawiam
ROB

« Odpowiedź #19 dnia: Września 04, 2009, 12:09:51 »
Duży plus w multi: STREAK, czyli zapamiętywana w profilu pilota ilość zestrzeleń zerowana w momencie gdy nas zestrzelą. Czyli rambo-pilot z jednym i więcej streakiem, beztrosko uganiający się za fragiem, teraz dwa razy pomyśli o własnym tyłku zanim zdecyduje się na atak. Zgrabnie i prosto załatwia (a przynajmniej stara się) to o co do tej pory trudno było w "grach komuterowych": strach przed śmiercią.

pozdrawiam
ROB

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #20 dnia: Września 04, 2009, 12:39:24 »
Masz rację, lata się uważniej i ma się mniej głupich pomysłów.

Minusy:
- samoloty w kampanii są wymieszane - tj. w 1918 roku spotka się Nieuporta 17 z 1916 roku, a w roku 1917 Nieuporta 28. Teraz doszedł jeszcze Albatros D.III OAW, który bardzo często pojawia się teraz w paczu.
- Brak defaultowych malowań dla danej jednostki (coś co było w RB3D). Każda Jasta, czy Escadrille miała swoje godło/charakterystyczne malowania. Powinni stworzyć takowe i spiąć je z samolotami z konkretnych jednostek na danych odcinkach frontu. Mamy na przykład takie malowania z Jasta 64 i 65. Czemu samoloty nie latają w nich w kampanii ?
- Brak możliwości wyłączenia podglądu samolotów własnych i przeciwnika na serwerze
- Brak możliwości wyłączenia widoków zewnętrznych na serwerze. Traci się przez to jeden ważny aspekt - widoczności z kabiny. Zacierają się też wtedy różnice w osiągach i łatwiej o błąd. Trzeba się dobrze rozglądać.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Września 05, 2009, 17:25:37 »
- Brak defaultowych malowań dla danej jednostki (coś co było w RB3D). Każda Jasta, czy Escadrille miała swoje godło/charakterystyczne malowania. Powinni stworzyć takowe i spiąć je z samolotami z konkretnych jednostek na danych odcinkach frontu. Mamy na przykład takie malowania z Jasta 64 i 65. Czemu samoloty nie latają w nich w kampanii ?

Ze swojej strony dodam, że ja latam tylko w defaultowych malowaniach, których faktycznie jest tyle co kot napłakał... Natomiast uważam za mało pociągające latanie w malowaniach konkretnych asów-truposzy, więc wyboru nie mam. Zaratustra przecież nie potrzebuje chodzić w czyimś przebraniu :-)

Tako rzecze Zaratustra

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Września 22, 2009, 15:07:34 »
Lol. Ale się dyskusja rozwija...
Ruch, a właściwie jego brak, wokół tematu to dosyć dobra rekomendacja potencjału rozrywkowego tego sima. Widać się już wyczerpał, coś za szybko moim zdaniem. No ale ile można na freeflightcie latać, robić screeny i widoczkami sie jarać?

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #23 dnia: Września 22, 2009, 16:38:04 »
Ja się zawziąłem i nie oddam twórcom ani grosza więcej, zanim mi tego sami w sensowny sposób nie umożliwią (ten cholerny koszyk w sklepie to groteska, ile można taką prostą funkcję dodawać zwłaszcza, że już dawno temu mówili, że są świadomi tego jak bardzo jest potrzebny). Oby featuresy gry nie powstawały w takim samym tempie.
A czasu na latanie nie mam chwilowo, bo całość wolnego pochłania mi rFactor :-)

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #24 dnia: Września 22, 2009, 16:41:14 »
Koledze chyba z kolei bez RoF sie nudzi jak widać.
Pomerania 1945
Co. E 75th 9th Infantry Div. "Riverine Rangers"

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Września 30, 2009, 15:27:57 »
Z mojej strony koniec malkontenctwa na temat kampanii, mp, sp i innych. Pan Lefty oficjalnie zapewnił mnie, że pracują nad tym wszystkim i że dziękuje za zaufanie (pewnie sprawdził ile samolotów kupiłem, a kupiłem wszystkie, chcąc wesprzeć tę słuszną sprawę).

empeck

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Września 30, 2009, 15:46:06 »
Na ich forum, czy prywatnie?

« Odpowiedź #27 dnia: Września 30, 2009, 18:25:50 »
Na PLUS:
Wczoraj dostałem maila następującej treści:
Dear Destracto!
Thank you for buying “Rise of Flight: The First Great Air War”!
You have not been playing the game for a long time, and we feel regret if we did not come up to your expectations from our project. We would like to ask you to answer several questions that will help us to make “Rise of Flight” back worthy of your attention. We are sure that your opinion will help us to improve the game and make your playing more comfortable.
To take part in the survey, please click on the following link:..........itd,itd.
Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, żeby twórcy sima pytali się nabywcę z czym ma problemy i co mogli by poprawić w grze :001:... no miło z ich strony. Też dostaliście ?
Spokój cechuje Mistrza.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Września 30, 2009, 20:50:36 »
Tak, też to dostałem.

« Odpowiedź #29 dnia: Października 01, 2009, 09:24:45 »
You have not been playing the game for a long time...

Permanentna inwigilacja  :021: