Autor Wątek: Błędy w wyświetlaniu tekstur w kokpitach.  (Przeczytany 1960 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MacSen

• Gość
Błędy w wyświetlaniu tekstur w kokpitach.
« dnia: Sierpnia 29, 2009, 10:31:01 »
Od jakiegoś czasu Latam  MSFSX i tak dla sportu pociągam z sieci czasem różne latadła. Część  działa prawidłowo a część jak na załączonym obrazku http://img199.imageshack.us/img199/7017/clipboard01nne.jpg (ATR425X)  w kokpitach ma zburaczone textury Pół biedy kiedy to wyglada tak jak wyżej ale problem jest gdy model jest naprawdę świetny a tu przez cały środek aż po sufit widać metalową płytę.

Inny kłopot to współczesne samolotu pokroju f-16 f-18 czy nawet C-130 Hercules z zewnątrz naprawdę kosmiczne wykonanie w środku też tylko że textury odpowiadające za okna ..no i po prostu ich niema są najzwyklej w świecie  czarne placki lub zielone. MSFSX mam zupgradowanego maxymalnie we wszystkie dodatki które MS wypuścił i ...lipa
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2009, 11:51:00 wysłana przez KosiMazaki »

kapulet

• Gość
Odp: Metaliczne tekstury - problem
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 29, 2009, 10:35:00 »
Coś chyba przesadzasz, albo Ci się grać nie chce.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 29, 2009, 11:25:51 »
Napisz coś bliżej o samolotach, w których występuje ten problem - z Twojego opisu wygląda jakbyś używał portów z FS9 nie do końca kompatybilnych z FSX+SP2/Acc.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 29, 2009, 11:28:45 »
Od jakiegoś czasu Latam  MSFSX i tak dla sportu pociągam z sieci czasem różne latadła.[...]Inny kłopot to współczesne samolotu pokroju f-16 f-18 czy nawet C-130 Hercules z zewnątrz naprawdę kosmiczne wykonanie w środku też tylko że textury odpowiadające za okna ..no i po prostu ich niema są najzwyklej w świecie  czarne placki lub zielone. MSFSX mam zupgradowanego maxymalnie we wszystkie dodatki które MS wypuścił i ...lipa

A czy Twój problem nie wynika czasami z faktu, że usiłujesz zastosować dodatki niekompatybilne z FSX SP2/Acc? Jednym z objawów jest właśnie efekt "zielonych lub czarnych szyb".

Upewnij się, że samolot, który stosujesz jest przystosowany do FSX SP2. Niektóre samoloty do FS9 działają z FSX, ale tylko do poziomu Service Pack 1. Niektóre dodatki działają w FSX SP2, ale pod DX9, a nie pod DX10. Musisz sprawdzić czy dodatek jest przeznaczony do pracy w Twoją wersją gry - zwykle w dodatkach darmowych masz to w "readme", a w płatnych na stronie dystrybutora (np. stoi napisane, że jest kompatybilne z FS9/FSX SP1).

W tym przypadku może okazać się konieczne ponownie zainstalowanie FSX i ugreadowanie go tylko za pomocą SP1.

PS. Widzę, że PZl Belfegor był szybszy.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2009, 12:16:18 wysłana przez Razorblade1967 »

MacSen

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 29, 2009, 15:19:38 »
Coś chyba przesadzasz, albo Ci się grać nie chce.

Oj przesadzasz jakbym nie chciał w to pogrywać to powiedz mi po co miałbym na MSFSX wywalać prawie 150 PLN.

zaś co do modeli i ich źródła to pochodzą one z pod tego adresu http://www.simviation.com/simviation/index.php

Nie ściągam jak popadnie wszystkich a tylko te które mnie interesują (na śmigło). I za nic w świecie nie mogę nigdzie namierzyć sprawnego C-130 ( bo w zasadzie dość mi na nim zależy)

empeck

• Gość
Odp: Błędy w wyświetlaniu tekstur w kokpitach.
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 29, 2009, 15:42:25 »
C-130 jest płatny, od Captain sim, ale wart swojej ceny.

http://www.captainsim.com/products/c131/

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 29, 2009, 15:51:02 »
po co miałbym na MSFSX wywalać prawie 150 PLN.

Nie wiem po co ale akurat wymieniłeś modele samolotów które jako płatne dodatki są jednymi z najbardziej dopracowanych. Może kup sobie H1B od Aerosoftu to przestaniesz mieć ten dylemat.

MacSen

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Września 03, 2009, 17:26:02 »
No i doszedłem co dolegało że textury były do chrzanu brak "Microsoft Flight Simulator X Acceleration Expansion Pack". Ktoś  może wie  skad go wziaść ( legalnie )

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Września 03, 2009, 22:09:13 »
Nie wiem jak do tego doszedłeś, ale to akurat nie powinno mieć znaczenia. Chyba, że coś masz nie tak ze swoją wersją.

« Odpowiedź #9 dnia: Września 09, 2009, 13:39:22 »
Trzeba przekonwertować tekstury tak jak przy przemalowywaniu samolotu.