Autor Wątek: Podwójne obywatelstwo w Siłach Powietrznych  (Przeczytany 6923 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Podwójne obywatelstwo w Siłach Powietrznych
« Odpowiedź #15 dnia: Września 14, 2009, 16:35:42 »
Droga Maverickdana, to prosta do odsiadki  :118:

Zresztą po co sobie komplikować życie - nie chcą Cię w Polsce, to poco w ogóle zaczynać. Sam podobnie, jakbym myślał o służbie to od razu w Bundeswehrze.

« Odpowiedź #16 dnia: Września 14, 2009, 21:09:45 »
Dzięki wszystkim za rady. Pozostaje mi tylko od nowa nauczyć się szwedzkiego i sio do lotnictwa, hehe :)

Jak na razie bardzo pozytywne wrażenie robi samo podejście PRu szwedzkiej armii - proces rekrutacji, wymagania, ogólne informacje nt służby na stronie lotnictwa w internecie są bardzo porządnie napisane, nie to co w Polsce - tak naprawdę nie wiadomo, na co się szykujesz.

Meehau ty chyba dostałeś się do WSOSP, możesz napisać coś więcej? Czy jesteś zadowolony, czy robisz to co chciałeś i czego oczekiwałeś?

Cieszę się, że mam o tyle komfortową sytuację, że w razie nie przyjęcia mnie w Szwecji mogę próbować jeszcze w Polsce. Barierą mogą być koszty wyjazdu, badań za morzem itd.
Miejsce na Twoją reklamę.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Września 14, 2009, 21:29:45 »
...

Meehau ty chyba dostałeś się do WSOSP, możesz napisać coś więcej? Czy jesteś zadowolony, czy robisz to co chciałeś i czego oczekiwałeś?

...

aauuuć....
A mówiłem CyC jak był czas, że jeszcze będziesz się z tego tłumaczył.
Dobrze, że PW tutaj mają...

« Odpowiedź #18 dnia: Października 06, 2009, 19:51:26 »
No więc tak, z oficjalnego źródła:
Dear Sir,

Yes, it is possible to have dual citizenship. You also do need to speak, write and read Swedish fluently.

Czyli krótko mówiąc super. Szkoda tylko, że będę miał sporo roboty ze szwedzkim. Trzymajcie kciuki, może za parę lat zobaczycie moje lanserskie zdjęcie w modnym mundurku :)
Miejsce na Twoją reklamę.