Autor Wątek: Gra się zacina na frontach...  (Przeczytany 3342 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Phillipp

• Gość
Gra się zacina na frontach...
« dnia: Października 06, 2009, 17:57:46 »
Tak jak w temacie. Nie wiem co jest grane. Robiłem już format reinstalacje gry i nadal to samo. O dziwo na dogach rzadko to spotykam. Tzn. np na spitvsbf109withmods w ogóle prawie. Ale na TBW z ty modem owszem. na małych dogach również. Mam nowego kompa i wymagania spełniam aż nad to. Problem powstał około miesiąc temu a wcześniej wszystko było ok. Gra zacina się w jednym miejscu na kilka do nie raz kilkunastu sekund. Chyba nie muszę mówić co stanie się gdy gra znów ruszy...szczególnie na niskim pułapie. Jakieś sugestie?  Problem tylko w grze online. Ale winę neta wykluczam bo testowałem na innym necie i nadal to samo. Myślałem że to wina nowych sterowników do karty ale po instalacji starszych problem może i znikł na kilka lotów ale tylko na kilka...to samo dzieje się. nawet gdy wybieram samolot. Nie wiem czy to pomoże ale podczas "zacinki" gdy włączam taskmanagera zauważyłem że proces użycia procesora spada do zera.Po odblokowaniu znów rośnie. il2fb  Proszę o pomoc :/
« Ostatnia zmiana: Października 06, 2009, 18:03:05 wysłana przez Phillipp »

Odp: Gra się zacina na frontach...
« Odpowiedź #1 dnia: Października 06, 2009, 21:33:09 »
  Czy korzysta Kolega z HLa, a jeżeli tak, to czy pozostaje on włączony podczas gry? U mnie właśnie włączony HL powodował zacinki...

pozdr

Phillipp

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Października 06, 2009, 21:41:37 »
Korzystam. Ale zawsze się minimalizuje i unieruchamia jak gdzieś wchodzę.

Phillipp

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Października 07, 2009, 23:52:23 »
Kolejny test. Przeinstalowałem sterowniki na inne i .... pierwsza misja...good. Druga misja....good. Robię przerwę w lataniu na 3h i nie wyłączam kompa. Po 3h..trzecia misja....jedno zacięcie na ok 6-10sec.  Co to jest? Wina karty? Mam GeForce 9500GT.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Października 08, 2009, 13:35:54 »
Antywirus tudzież inny program działający w tle, defragmentacja lub java się w IŁku sypie?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #5 dnia: Października 08, 2009, 19:05:34 »
Antywirus tudzież inny program działający w tle, defragmentacja lub java się w IŁku sypie?

Wszystko rozumiem, ale Java? To on nie ma swojej własnej machiny, niezależnej od systemu, zewnętrznych dll-ek itp?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #6 dnia: Października 08, 2009, 19:11:11 »
Nie od dziś wiadomo, że Iłek używa swojej wersji Javy która lubiła się sypać generując w ten sposób skakanie. Aczkolwiek jesli to się tylko objawia w misjach online to można to sobie darować.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Phillipp

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Października 08, 2009, 22:29:13 »
A jak sprawdzić czy java się sypie? Faktycznie to dzieje się tylko online. I o różnych porach. Takie chwilowe lub częste zacięcia. ( np. server =grij=dedicado ) czy teraz w misji dwa zacięcia kilku sekundowe... helppp

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #8 dnia: Października 09, 2009, 07:56:30 »
Ja mam tak - co pewien czas jest mikro pauza. W tym momencie otwórz konsolę, u mnie Ctr+Tab. Powinieneś zobaczyć tak na oko ze 20 linii komunikatów z nieobsłużonym wyjątkiem (exception). U mnie to wszystko z okolic wymierania spawn point-a...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Phillipp

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Października 12, 2009, 01:30:50 »
Jaką temperaturę procka macie grając w iłka? Bo ja 67-69 więc czy czasami nie jest to przyczyna problemu? Jak temu szybko zaradzić?

Phillipp

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 01, 2009, 00:45:24 »
Nikt nie wie jak poradzić sobie z tymi "pauzami" w grze? próbowałem wszystkiego...reinstall gry, windowsa, antyvirusa, javy, i różnymi ustawieniami czy to grafy czy samego iłka. Im więcej ludzi na mapie tym więcej zaciachów... Proszę o pomoc.

Phillipp

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 01, 2009, 01:10:10 »
Aha w konsoli pokazują mi się błędy i to dość dużo że skinów nie może wczytać o d graczy. Czy to to? Jak tak to co z tym zrobić?

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 01, 2009, 01:24:20 »
Zrób sobie kopię katalogu "NetCache", bo chyba w nim siedzą pobrane skiny. Następnie opróżnij go i zobacz co będzie.

Szukaj go pod taką ścieżką:

"X:\...\IL-2 Sturmovik 1946\PaintSchemes"

Phillipp

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 01, 2009, 01:44:52 »
Sprawdziłem...ale to chyba nie to. "Time overflow" cóż to takiego? To ten komunikat pojawia się w konsoli gdy mi się zatnie gra.

Phillipp

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 01, 2009, 23:47:04 »
Ok już wiem co jest powodem tych zaciachów. Pojawiają się one wtedy gdy ktoś wybiera nowy samolot. I jeśli wybiera ten sam co wcześniej nim leciał to jest ok. Ale jeśli się przesiada na inny to wtedy jest zaciach. To samo z nowymi graczami co dołączają. Podejrzewam że problem też ma związek z wczytywaniem skinów. Często się nie ładuje wybrany tylko na każdy samolot jest dostępny VOID lub domyślny
Jak temu zaradzić? Pomóżcie..
« Ostatnia zmiana: Listopada 01, 2009, 23:54:47 wysłana przez Phillipp »