Autor Wątek: Odp: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...  (Przeczytany 2590 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mav

• Gość
Odp: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...
« dnia: Października 06, 2009, 18:28:20 »
Na początku Witam Serdecznie Wszystkich Forumowiczów.

Jak się domyślacie jestem nowy a jak to nowi mają zwykle jakiś problem :001:a mój problem polega na tym że nie mogę zacząć kompani (OF4.7).Ustawiam wszystkie parametry kompani,wybieram misję wcześniej oczywiście skład w którym będe leciał,wszystko jest si a mimo wszystko przycisk Commit jest nie aktywny :005:Znalazłem tutaj na forum że trzeba zmienić czas na 1x jednak nawet to nie pomaga i niewiem co mam z tym fantem zrobić.Może coś pomijam?Prosiłbym o Pomoc...Pozdrawiam

[gmod]Tak widzimy, że jesteś nowy. Kompani to inaczej towarzysze. Chodzi Ci raczej o kampanię? Stosuj poprawną pisownię. Syringe.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Października 06, 2009, 19:24:00 wysłana przez Syringe »

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #1 dnia: Października 06, 2009, 18:50:18 »
Poczekaj aż wygeneruje ci jakieś misje...
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Mav

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Października 06, 2009, 19:02:21 »
...i wygenerował, z tego co pamiętam w AF było tak że klikałem na pierwszą misję, następnie niżej pod spisem wszystkich misji jest pokazane jaki flight leci, imiona pilotów i tak dalej, klikałem na jednego z nich i automatycznie pojawiałem się na jego miejscu, a tutaj niestety tak nie jest. Kiedy wybieram misję itd commit dalej nie reaguje...

[gmod]Ogólnie jest przyjęta zasada- po znaku interpunkcyjnym stawiamy spację. To znacznie poprawia czytelność oraz estetykę tekstu, czego u Ciebie brakuje. Syr.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Października 06, 2009, 19:29:03 wysłana przez Syringe »

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #3 dnia: Października 06, 2009, 19:11:15 »
Klikasz wcześniej na slot, na którym chcesz lecieć?
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Mav

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Października 06, 2009, 19:14:37 »
Tak robiłem w AF byłem pewny, że tutaj jest tak samo... jednak nie :(  Poprostu nie rozumiem dlaczego Nie mogę lecieć skoro w odprawie mam podane co muszę robić itd a mimo wszystko na tych slotach Mnie nie widać:( i dlatego Commit nie jest aktywny..

[gmod]Ostrzegam po raz ostatni. Syringe.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Października 06, 2009, 19:31:09 wysłana przez Syringe »

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #5 dnia: Października 06, 2009, 19:35:01 »
Ło matko... Opisz dokładnie co robisz. Na pewno najpierw klikasz na flight, potem na slot?

Mav

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Października 06, 2009, 19:47:01 »
Wchodzę w kompanię następnie wybieram jedną z 3 dostępnych Misji, przechodzę dalej, pojawia się ekran w którym ustawiam sobie jakiego rodzaju ma być kompania i klikam start. Generuje mi wszystkie misje i po chwili się pojawiają, pstrykam na pierwszą od góry na dole jest widoczny Flight jaki będzie leciał i tutaj zaczynają się schody. Co dalej?

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #7 dnia: Października 06, 2009, 19:50:55 »
Na pewno najpierw klikasz na flight, potem na slot?

Mav

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Października 06, 2009, 20:01:49 »
No tak, napewno

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #9 dnia: Października 06, 2009, 20:03:46 »
To w takim razie ja ci już więcej nie pomogę. Pierwszy raz słyszę o takim problemie w kampanii.

Mav

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Października 06, 2009, 20:14:32 »
Szkoda i Przepraszam za stracony czas. Pozdrawiam

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Października 06, 2009, 21:12:26 »
Jest jeszcze jedna opcja dlaczego tak się może dziać.
Sprawa jest co najmniej dziwna, i do tej pory jeden raz miałem z tym problem. Jak się później okazało problem stwarzał Norton Internet Security.

Przycisk Commit był albo nie aktywny, albo reagował z dosłownie kilkuminutowym opóźnieniem. Dlatego spróbuj zrobić coś takiego:

1. Wybierz jedną z 3ech kampanii. (Domyślnie w Korei, KTO)
2. Po wygenerowaniu misji, wybierz którąkolwiek klikając, na nią w okienku w lewej górnej części monitora.
3. Następnie kliknij na pierwszą z ef-szesnastek które pokazują na dole formację.
4. Teraz zmień czas na x1, upewnij się że misja ma status Briefing.
Jeżeli w tym momencie przycisk commit/fly jest nadal nieaktywny, nic nie rób, poczekaj 5 minut. Jeżeli w tym czasie przycisk się nie uaktywni to kaplica.

Coś czuję że omijałeś do tej pory punkt 3ci, mimo to że gdzieś tam się przewinęło że to jednak robisz. No cóż, taki coś dzisiaj nie ufny jestem.

[gmod]Nooo, czeka Cię dyktando Flanker :) [/gmod]
« Ostatnia zmiana: Października 06, 2009, 21:39:05 wysłana przez Syringe »

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Października 06, 2009, 22:32:57 »
LOL - Strzykawa, pewien jesteś?

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #13 dnia: Października 06, 2009, 22:44:18 »

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Października 06, 2009, 22:51:29 »
Ja o tym dyktandzie , nie o pisaniu "nie" z przymiotnikiem (do tego niektórzy nie potrzebują słownika Gerr :P)