Autor Wątek: Widoczne na tle wody współśrodkowe okręgi ze środkiem pod samolotem.  (Przeczytany 2190 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Za sprawą patcha 4.09 powróciłem do latania iłkiem. Ponownie wszystko zainstalowałem włącznie ze stabem ... i niespodziwanie powrócił problem widocznych na tle wody współśrodkowych okręgów ze środkiem pod samolotem. Problem jakiś czas temu był poruszany na forum, ale bez konkretnych rozwiązań. Napewno nie jest to wina sterów ani ustawień wody, kiedyś po wielu próbach udało mi się ten problem rozwiązać poprzez zmianę "czegoś" w conf.ini, /a przynajmniej tak mi się wydaje, bo mam ewidentną sklerę/ i w żaden sposób nie jestem w stanie sobie tego przypomnieć. Czy ktoś może mi to przypomnieć  :004:
Spokój cechuje Mistrza.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
Widoczne na tle wody współśrodkowe okręgi ze środkiem pod samolotem.
« Odpowiedź #1 dnia: Października 06, 2009, 08:28:22 »
To jest wina sterów.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

« Odpowiedź #2 dnia: Października 06, 2009, 09:18:40 »
Za sprawą patcha 4.09 powróciłem do latania iłkiem. Ponownie wszystko zainstalowałem włącznie ze stabem ... i niespodziwanie powrócił problem widocznych na tle wody współśrodkowych okręgów ze środkiem pod samolotem.
Prawdopodobnie masz ustawioną w grze 16 bitową głębię kolorów zatem powinna pomóc zmiana na 32 bitową.

« Odpowiedź #3 dnia: Października 06, 2009, 10:00:39 »
Czas jakiś temu miałem podobny, jak ty Destracto, problem, i u mnie była to wina sterów, w conf.ini nic nie zmieniałem.

« Odpowiedź #4 dnia: Października 06, 2009, 10:58:46 »
No to jednak mam sklerozę :002: byłem pewny że to wina ustawień conf.ini. Latam ze wszystkimi ustawieniami na maxa i więc na pewno jest 32-bit - uberwoda musi być :003: Ale o ile sobie przypominam to "kółeczka" występowały u mnie również z przy wcześniejszych wersjach sterowników nvidii / < 19x.xxx /, więc jak,wszyscy to mają :011: Raczej nie uśmiecha mi się instalowanie v. 8x.xxx  :002:
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #5 dnia: Października 06, 2009, 12:05:32 »
W domu sprawdzę jakie mam stery (do GF 9800GT). Pamiętam, że aby się pozbyć owych kółek testowałem ich dość sporo.

« Odpowiedź #6 dnia: Października 07, 2009, 20:58:54 »
Włąśnie skończyliśmy z Payek'iem testy z najnowszymi sterami i jego plikiem conf.ini. Wielkie Dzięki Payek za pomoc :564: Niestety okazuje się, że to ani wina sterów, ani ustawień conf.ini. :005: U mnie kółka wystepują cały czas, a Payek ma wszystko ok. Wyglada to na jakąś "zewnętrzną" przyczynę. Jakieś ustawienia Windy :011: Ma ktoś jakieś pomysły, gdzie grzebać dalej  :011: 
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #7 dnia: Października 07, 2009, 21:49:54 »
Jeszcze jedna możliwość przychodzi mi do głowy, spróbuj uaktualnić NETFramework. Nie wiem czy ma to jakiekolwiek znaczenie, ale może nie zaszkodzi ;-).
Ja mam wersję 3.5

Odp: Widoczne na tle wody współśrodkowe okręgi ze środkiem pod samolotem.
« Odpowiedź #8 dnia: Października 07, 2009, 22:38:15 »
Antywirus wyłączony, defrag zrobiony, java odinstalowana, NETFramework 3.5 aktualny - niestety bez zmian :005:
Przy ponownej reinstalce systemu i wgraniu iłka na golasa będę musiał zaobserwować od którego momentu zaczyna się krzaczyć, no nie ma wyjścia, chyba że ktoś coś wymyśli, sprawdzę każdą sugestie  :001:
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #9 dnia: Października 07, 2009, 22:42:26 »
Zgrajcie z Paykiem ustawienia opcji w panelu sterownika.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #10 dnia: Października 07, 2009, 22:56:50 »
Też to podejrzewałem i kombinowałem różne ustawienia, które mogą mieć na to wpływ, ale mogłem coś oczywiście przeoczyć. Spróbujemy Kelso. 
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #11 dnia: Października 15, 2009, 15:35:47 »
Po wymianie z Paykiem ustawień panelu sterowania nvidii, a wcześniej conf.ini sprawa ma się następująco ... czyli źle:
- bez względu na moje ustawienia conf.ini i panelu sterowania występują u mnie kółeczka, a u Payka nie,
- kółeczka pojawiają się nawet na świeżutkim i gołym bez updatów systemie z wgranymi podstawowymi sterownikami potrzebnymi do odpalenia iłka, sterowniki nvidii bez zmian w ustawieniach tak jak się difoltowo wgrały.
Jedyny pomysł jaki mi przychodzi do głowy to ... uszkodzony przewód przyłączeniowy karta-monitor :karpik chyba że macie inne sugestie  :005:   
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #12 dnia: Października 15, 2009, 16:24:11 »
To jest wina sterów.
i ich współdziałania z dll'ami w Iłku.
Linki do nich były na Forum ale można sprawdzić na AAA, U@P itp. SAS nie działa.
Pamiętam, że te pierścienie zniknęły po wymianie dll'i dawno temu na GF 9800GX2 + driver'y 18x.
Na GTX 295 + driver'y 185. jest OK.
Leszek

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #13 dnia: Października 15, 2009, 18:27:47 »
i ich współdziałania z dll'ami w Iłku.
Linki do nich były na Forum ale można sprawdzić na AAA, U@P itp. SAS nie działa.
Pamiętam, że te pierścienie zniknęły po wymianie dll'i dawno temu na GF 9800GX2 + driver'y 18x.
Na GTX 295 + driver'y 185. jest OK.
Potwierdzam, znajomy miał dokładnie ten sam problem. Wina DLL.

« Odpowiedź #14 dnia: Października 15, 2009, 19:05:54 »
Z tego wątku można wysnuć jeden pocieszający wniosek - ludzie tak narzekają na iłka, piszą już prawie dla niego nekrologi, a tu proszę ... Kolega system postawił od nowa, żeby tylko pozbyć się kręgów na wodzie pojawiających się chyba tylko w najwyższych ustawieniach grafiki  :021:. A przecież nie latamy dla grafy  :118:.
Pozdrawiam wszystkich malkontentów  :banan.

P.S. W razie problemów ze znalezieniem dll - mam chyba komplet - pomogę.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...