Autor Wątek: Thrustmaster Hotas Warthog  (Przeczytany 198212 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Thrustmaster Hotas Warthog
« Odpowiedź #1035 dnia: Marca 21, 2026, 22:23:41 »
Udało mi się wysłać dziś e-maila do TM... i po południu dostałem odpowiedź! Proszą o nagranie filmu z funkcjonowania Warthoga. Spróbuję to zrobić jak najszybciej.
Bardzo szybka Ich reakcja, coś niebywałego? To może dobry znak?
Zbyszek
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #1036 dnia: Kwietnia 10, 2026, 21:57:13 »
Po kilku tygodniach korespondencji (wysłaniu informacji video) z serwisem TM, otrzymałem dziś wiadomość, że naprawa kosztowała by około 150euro, a kto wie czy nie więcej! Raczej podziękuję!? Zamówiłem Virpila CDT-VMAX-throttle, mi wystarczy ta ilość "guziorów".
Zbyszek
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #1037 dnia: Kwietnia 15, 2026, 14:56:22 »
Nareszcie "przyszedł"! ...CDT-VMAX Throttl (VIRPIL). Jest rzeczywiście nieduży, w sam raz! Dobrze siedzi na miejscu Warthoga TM. Godny następca. Dźwignie mają dobrą regulację "ciernę" i dobrze dopasowują  się do pr. ręki. Na razie wszystko działa rewelacyjnie! Warthog jest w zaprzyjaźnionym serwisie (PC) zobaczymy co dalej z nim będzie? Pan W. daje nadzieję na jego naprawę za około 100-150zł?! Wymiana przetwornika AC/AD  AD7779  i musi być dobrze?!
Zbyszek
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #1038 dnia: Maja 23, 2026, 06:06:52 »
Mam problem z joystickiem. Nie wiem co mnie podkusiło żeby odpalić Firmware i sprawdzić aktualizacje. Od tego momentu joystick "umarł". Przy próbie podłączenia go do komputera wyskakuje komunikat o zablokowaniu sterownika co skutkuje że Windows go nie widzi, Firmware go nie widzi. Próbowałem już chyba wszystkiego co znalazłem w sieci. Nic nie pomogło. Na drugim komputerze jest wykrywany i Firmware widzi urządzenie. Czy ktoś miał coś podobnego? Może jakiś pomysł jak to naprawić?
 Rafał

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1039 dnia: Maja 23, 2026, 09:21:59 »
Musisz być może dokonać twardy reset joya. Nie pamiętam jaka to jest kombinacja przycisków, ale poszukaj w sieci lub na supporcie TH. Polega to na jednocześnie wciśnięciu jakiś przycisków + chyba sekwencja. Raz miałem coś takiego i potem wszystko było ok, joy był widoczny.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #1040 dnia: Maja 23, 2026, 23:54:03 »
Drugie podejście do wpisu.
@YoYo Tego też próbowałem. Jak wcześniej napisałem próbowałem chyba wszystkiego co znalazłem w sieci. Nic nie pomagało. Windows prędzej czy później wyrzucał komunikat o zablokowaniu sterownika co skutkowało brakiem urządzenia. Wczoraj poszedłem podłączyć joystick na drugim komputerze. Instalacja, podpięcie do usb i urządzenie wykryte. Firmware widzi, ale nie może skończyć działania. Wywala się na sprawdzeniu z komunikatem time out. Miałem już serdecznie dosyć. Dzisiaj stwierdziłem że jeszcze raz pójdę i spróbuję na drugim komputerze tylko trochę inaczej. Odkręciłem grip i podczas instalacji sterowników podpiąłem samą podstawę. Włączyłem Firmware i był ten sam efekt - time out. Dwie kolejne próby bez skutku. Ostatnia próba. Przykręciłem grip, włączam procedurę i sukces. Trzy zielone ptaszki. Poszedłem do swojego komputera podpiąłem i kamień spadł z hukiem. Wszystkie moje stery są widoczne, ja jestem szczęśliwy. :D