Obiecałem parę słów w temacie. Opracowałem swój własny sposób, być może troszkę "cziterski", być może nie do końca skuteczny.
Sytuacja taktyczna musi spełniać kilka następujących warunków:
1. teren umożliwiający chociażby częściowe chowanie się przy glebie
2. minimum jeden skrzydłowy (AI lub Human)
3. brak SA-2 lub SA-3 w bezpośredniej osłonie SA-10 (rzadko spotykane

)
WARIANT I:
1. Uzbrojenie:
- lider/skrzydłowy: 2*AGM-88, 4*CBU-98 lub 2*AGM-65
Tak jak wcześniej pisał Wacha, trzymamy się pułapu 30 klocków lub wyżej (w zależności od tego na co pozwalają nam toboły).
Kiedy na RWR i HAD pojawi się
10 lockujemy target na HAD i dajemy
attack my target naszemu wingmenowi. Podczas wydawania dyspozycji dla wingmana usłyszymy
attack my target bullseye ble ble.
I teraz zaczyna się cziterstwo :banan Walimy do
10 naszymi AGM-88 i przełączamy radar w tryb AG ustawiając go na bullseye taki jaki otrzymał w dyspozycji nasz wingman. Jeżeli jesteśmy wystarczająco blisko by zalockować cel, robimy to i waląc mocą silnika po pełnej bandzie przytulamy się do Matki Ziemi modląc się by w okolicy nie błysnęła nam
2 lub
3. Następnie, niczym polski ułan, wyskakujemy z Nienacka (Nienack - miejscowość obok Zaskoczenia) i w bohaterskim czynie niszczymy negatywnie nastawioną do naszej obecności SA-10. I tutaj mała dygresja - posiadając pod skrzydłami AGM-65 doradzam wprzódy obrać za cel jednostkę radarową SA-10.
Jeżeli nie mogliśmy zalockować celu radarem z powodu zbyt dużej odległości to niestety będziemy skazani na "szybkie podejmowanie decyzji" w chwili gdy wyskoczymy tuż nad SA-10

WARIANT II:
1. Uzbrojenie:
-lider: 2*AGM-154, 1*AGM-88
-wingman:2*AGM-88, 4*CBU-98 lub 2*AGM-65attack my target
Postępujemy tak samo jak w przypadku wariantu pierwszego, z tym że tutaj po wydaniu dyspozycji wingmenowi
attack my target nakierowujemy na bullseye nasz radar z wielgachnej odległości i czynimy destrukcję za pomocą cudownej broni XXI wieku. I to dopiero jest "cziterstwo"

Muszę wspomnieć o tym, iż czasem występują błędy w załadowaniu pod skrzydła AGM-148 i AGM-88 jednocześnie. Nie wiem czym to jest spowodowane.