Autor Wątek: Trans Crimean Race 2010  (Przeczytany 11851 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Trans Crimean Race 2010
« dnia: Października 26, 2009, 11:12:44 »
Prosili rozpropagować co też czynię :)

Od wczoraj dostępne są misje kwalifikacyjne do Trans Crimean Race 2010. W dużym skrócie o co chodzi:
Kwalifikacja polega na wykręceniu najlepszego czasu na załączonej na stronce misji. Start z Saki, touch & go w Gwardijskie i z powrotem do Saki (full stop). Liczy się czas od rozpoczęcia rozbiegu do zatrzymania samolotu po lądowaniu. Z każdego samolotu kwalifikuje się 30 najlepszych graczy. 'Wyścig' dotyczy samolotów: MiG-29, Su-27, F-15 (dla każdego samolotu jest dostępna osobna misja). Po wyłonieniu najlepszej 30-tki misja będzie przebiegać od Khersones do lotniska w Kercz-Begerowo z kilkoma wyznaczonymi touch & go po drodze. Czas bedzie liczony podobnie.

No to jeszcze o nagrodach (to chyba najlepsze w tym wszystkim):
Pierwsze miejsca:
1x Track IR 5 Pro & Clip (2Connect / Naturalpoint)
1 x X52 Pro Flight Control System (Saitek)
1 x Pro Flight Headset (Saitek)

Drugie miejsca:
3 x Cyborg Keyboard (Saitek) oraz
3 x Flaming Cliffs Manual (Eagle Dynamics / The Fighter Collection)

Trzecie miejsca:
3x DCS Black Shark (Eagle Dynamics / The Fighter Collection) plus
3 x Flaming Cliffs Manual (Eagle Dynamics / The Fighter Collection)

Po za tym rozdane będą:
3 dodatkowe manuale Flaming Cliffs (Eagle Dynamics / The Fighter Collection), kilka polówek "Friends of the Fighter Collection", kilka czapeczek "Friends of the Fighter Collection", dużo naklejek samochodowych 'Friends of the Fighter Collection" i dodatkowo czapeczki, T-Shirty i ulotki (2Connect / Naturalpoint) dla pozostałych pilotów zgodnie z ich czasami.

Dodatkowo wszyscy piloci otrzymają certyfikat uczestnictwa.

Więcej informacji oraz misje do pobrania: http://www.sector-clear.de/

Odp: Trans Crimean Race 2010
« Odpowiedź #1 dnia: Października 26, 2009, 23:38:25 »
Widzę, że dużego zainteresowania nie ma albo wszyscy kręcą czasy żeby się pochwalić później lub zachować je dla siebie :) Z ważniejszych rzeczy zapomniałem dodać, że zgłoszenie się do konkursu polega na wysłaniu maila z odpowiednimi danymi, które można znaleźć na w/w stronce, a track (plik *.trk) należy wysłać do 7 listopada 2009 - także czasu trochę jest :) Gdyby znalazł się jakiś chętny to upublicznie mój najlepszy wynik na dzień dzisiejszy (1-szy dzień treningów): 4:45. Ktoś się podejmie wyzwania? Potrzebuję mobilizacji  :icon_twisted:

Edit: mogę jeszcze dorzucić link do wątku na forum ED traktującym o Trans Crimean Race 2010...

« Odpowiedź #2 dnia: Października 27, 2009, 11:21:51 »
Ciekawe ciekawe... trzeba będzie zrobić kontrolny przelocik :D Dam znać sniffer z czasem.Może dziś to sprawdzę :)
Żeby latać Falconem BMS trzeba dorosnąć ... i nie mówię tu o wieku ...

« Odpowiedź #3 dnia: Października 27, 2009, 13:57:33 »
Też mam zamiar spróbować ,ale nie chce mi się żadna misja kwalifikacyjna ściągnąć.  :006:
« Ostatnia zmiana: Października 27, 2009, 14:05:08 wysłana przez szturmowik »
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title. Therefore, not all people who fly fighters are fighter pilots, nor do all fighter pilots fly fighters, some of them drive trucks.

« Odpowiedź #4 dnia: Października 27, 2009, 14:40:25 »
Wrzuciłem misje Su-27 oraz F-15C na mediafire (MiG-29S też nie mogę ściągnąć):

Misja dla F-15 (mediafire)
Misja dla Su-27 (mediafire)

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #5 dnia: Października 27, 2009, 14:54:38 »

« Odpowiedź #6 dnia: Października 27, 2009, 15:01:22 »
Heh - dzięki. Rozumiem, że kolega Dare też próbuje swoich sił?

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Października 27, 2009, 15:49:49 »
Dare i jego koledzy ćwiczą intensywnie do VFAT 2009.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #8 dnia: Października 27, 2009, 15:57:10 »
Hehe Cygan mnie wyręczył  :002: Boi się żebym nie znalazł sobie nowej rozrywki  :121:
Ściągnąłem sobie misje tylko dla MiG'a by zobaczyć jak taka misja wygląda, no i zrobiłem sobie z 3 takie przeloty. Jednak udziału w wyścigach raczej nie wezmę. Ale z chęcią bym obejrzał takie zawody :)

« Odpowiedź #9 dnia: Października 27, 2009, 16:56:47 »
Wciągneło mnie :)
Mój czas na F-15C 4:01.9  ale będę trenował...

« Odpowiedź #10 dnia: Października 27, 2009, 17:56:16 »
Hehe Wy Panowie to faktycznie lepiej VFAT'em się zajmijcie bo tam tylko wybrani mogą startować i to dużo cięzkiej pracy, a tu w zasadzie każdy może spróbować, ale jak czytam wątek na forum ED i kolesie podają czasy o minutę szybsze ode mnie, gdzie ja pedałuję jak opętany to nie wiem co o tym myśleć. Nic! Kończę piwo i przystępuję do treningów dalej. Mam pewne pomysły na modyfikację trasy i może pobawię się trochę w szybowiec - w sensie będę lądował pusty niczym bęben Rolling Stones'ów :-) Np. Robos już mnie pokonał, ale czy F-15C nie jest czasem szybsze od Su-27? (nie latam tym rzęchem to nie wiem - wybaczcie :118:)

popkas

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Października 28, 2009, 15:08:58 »
Sniffer może specjalnie podają takie czasy aby mniejsza konkurencja była? :D
Jak znajdę trochę wolnego czasu to może się skuszę ; p

Sniffer, masz wygrać pierwszą nagrodę!! xD

Pozdrawiam;p

« Odpowiedź #12 dnia: Października 28, 2009, 15:43:37 »
No kurna teraz to trza się tylko zakwalifikować, a czasy wcale nie są dobre... Wykręciłem na maksa 4:14 jak do tej pory, a na forum ED huczą o 3:17, 3:30 co wydaje mi się nie możliwe, ale wyjdzie w praniu. Mój cel to zejść koło 4:00 i takiego tracka mogę im wysłać :) Główny turniej to będzie jazda - lot około 50 minut i tu nie będzie takiego ścisku (tak myślę...)

Organizatorzy zalecają grać na czystym Lock On'ie i jestem ciekaw czy różnica może wynikać z innego modelu samolotu (zwykły Su-27, a ten od 3GO). Ewentualnie czy inne mod'y mogą zakłócić pracę smaolotu/gry bo walka zaczyna się na sekundy chociaż czasu trochę jest.

A czasy podaję, żeby Was zachęcić do próby pobicia bo jak ktoś to zrobi to zaraz mnie wznieci jeszcze bardziej :) Nie sądziłem że turniej offline może być taki ekscytujący :)

« Odpowiedź #13 dnia: Października 28, 2009, 17:35:11 »
jestem ciekaw czy różnica może wynikać z innego modelu samolotu (zwykły Su-27, a ten od 3GO).
Wątpię, by podmienione modele samolotów miały jakikolwiek wpływ na ich zachowanie w powietrzu - inaczej na pewno można by o tym przeczytać, a dodatki Walmisa, 3Go czy grupy SimMod nie byłyby dozwolone tam, gdzie gracze używaliby także domyślnych maszyn ;)

« Odpowiedź #14 dnia: Października 28, 2009, 18:47:07 »
Dzięki, czarnyolek też potwierdził na ED, że fizyka została tak jak jest, a zmieniony został tylko 3D model :)