Autor Wątek: Ultra@Pack v 1.8  (Przeczytany 33981 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Ultra@Pack v 1.8
« Odpowiedź #105 dnia: Grudnia 22, 2009, 14:56:39 »
Po zainstalowaniu UP 2.0 pojawiają się u mnie na liście nowe dostępne samoloty (m.in. Mig-17 ,nowe wersje F-86 ,a nawet Su-26 :shock:),a w rzeczywistości ich nie ma - maja "skóry" dostępnych maszyn.  ??? Czy to błąd przy instalacji UP czy wina jego twórców ?
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title. Therefore, not all people who fly fighters are fighter pilots, nor do all fighter pilots fly fighters, some of them drive trucks.

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: Grudnia 28, 2009, 20:36:03 »
Po zainstalowaniu UP 2.0 pojawiają się u mnie na liście nowe dostępne samoloty (m.in. Mig-17 ,nowe wersje F-86 ,a nawet Su-26 :shock:),a w rzeczywistości ich nie ma - maja "skóry" dostępnych maszyn.  ??? Czy to błąd przy instalacji UP czy wina jego twórców ?

Przeinstaluj sobie UP 2.0. Faktycznie mam nowe samoloty: Sabre i MiG 17 i zapomnianego Swordfisha ale w miejscu Su 26 wyświetla się AIR.

« Odpowiedź #107 dnia: Grudnia 30, 2009, 14:47:18 »
Mam taki problem, ściągnąłem UP 2.0 (te 7 części po 500MB) gdy uruchamiam nie mogę wybrać programu docelowego tylko zaczyna się wszystko zaczyna się instalować na C tam gdzie nie mam zainstalowanej gry. Oczywiście wszystkiego nie instaluje bo za mało mam miejsca na tym dysku. To u mnie jest coś z tą instalatorem czy rzeczywiście powinno się wszystko zainstalować na C.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: Grudnia 30, 2009, 14:55:03 »
Jeśli jest tak samo jak w UP 1.8 to najpierw wszystko rozpakowuje się na C:, dopiero potem wybierasz ścieżkę gdzie wszystko a być wklejone.

« Odpowiedź #109 dnia: Grudnia 30, 2009, 15:42:13 »
Nie otwieraj bezpośrednio plikiem wykonawczym lecz wypakuj go winrarem na dysk gdzie masz miejsce. W folderze po rozpakowaniu znajdź plik setup.exe i go uruchom.

« Odpowiedź #110 dnia: Grudnia 30, 2009, 20:43:15 »
Właściwie co nowego wnosi/zmienia UP 2.0 ?

Mores

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: Grudnia 31, 2009, 11:22:16 »
Również mnie ciekawi co daje UP 2.0 za zmiany....
W necie niestety ubogo z informacją na ten temat.

rico32

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: Grudnia 31, 2009, 17:13:24 »
Coś nie tak z tym Up 2.0 mam. po 5 sekundach wywala mi grę do pulpitu- z up 1.8 było wszystko ok.Do tego są ruskie napisy.Może wie ktoś o co tu biega?.

Mores

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Grudnia 31, 2009, 17:42:28 »
Zainstalowałem :) dla jasności: wersja goła 4.08 spaczowana do 4.09 i zainstalowany UP 2.0. Wszystko poszło gładko, działa jak i HL. W zasadzie polatałem z 10 minut..... pierwsze ze miałem wersje polską po zainstalowaniu moda mam angielską :(  , mapy w szybkim edytorze nie przybyły, natomiast pełen edytor wzbogacił się znacznie.....
Dźwięk "zmieniony" bynajmniej mam takie odczucie, za krótkie testy.
Zmieniona szata startowa z logo UP, wersja 4.09m, menu też uległo zmianie układu włączników itp. Zwiększyła się ilość samolotów, lista została alfabetycznie poukładana. W trakcie lotu mieliśmy prędkość i wysokość i doszedł jeszcze jeden wskaźnik. Tekstury trochę lepsze, ale za krótko testowane.

« Odpowiedź #114 dnia: Stycznia 03, 2010, 23:56:52 »
A ja taki problem mam. Na 4.09m zainstalowałem UP 1.8. wszystko było dobrze. później zainstalowałem patch podnoszący UP do wersji 2.0. No i zonk. Mod niby działa ale kiedy uruchamiam ten Generic Mod Enabler (ikona G na pulpicie) to tam nie ma żadnego moda, listy są puste. Czy została tylko reinstalacja moda i Iła - czy można jakoś samego Moda usunąć?

rico32

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: Stycznia 04, 2010, 00:14:51 »
Podobny problem miałem- zrób tak, ściągnij sobie Up 2.0 pełny mod. Wgraj grę, na nią patche 4.08m i 4.09m. Po tym wszystkim wgrywasz Up 2.0- ale nie klikaj na tego moda żeby sie rozpakował tylko sam go rozpakuj w wybrany przez ciebie katalog, dlatego że gubi on jakieś pliki pdczas automatycznego rozpakowywania. 3 razy próbowałem klikając aby się sam rozpakował i tyle razy miałem problem. Za 4 rozpakowałem go do katalogu wcześniej przygotowanego na dysku C i się powiodło.

« Odpowiedź #116 dnia: Stycznia 04, 2010, 18:11:58 »
nie chciało mi się zaciągać  całego UP 2.0 więc pogrzebałem i wymyśliłem takie rozwiązanie. W głównym katalogu z grą są dwa katalogi:
 JSGM-MODS oraz jsgmmods.
Jeden z nich po instalacji patcha 2.0  był pusty. Przekopiowałem więc zawartość pierwszego do drugiego (lub na odwrót nie pamiętam teraz który był pusty). Po takim zabiegu w Generic Mod Enabler pojawiają się dostępne mody. Jest ich 21.
Czy w UP 2.0 tyle powinno byc czy jest ich więcej?

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #117 dnia: Stycznia 05, 2010, 18:07:33 »
Jeśli w UP 2.0 jest MIG -17 to chyba lekką ręką kopia poprzednika MIGa-15 bez wysiłku.
Więc nadal jest to niby MIG-15. Sam układ skrzydeł jest inny, obrys przekroju kadłuba itd.
A niech mi ktoś powie skąd obie maszyny mają nieznane mi wyposażenie i położenie osprzętu w kabinie. Ani  zegary mi nie pasują , ani panel boczny. To nie MIGI !!!
poprosiłbym o większy realizm.
Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.
WSP dla Orłów. - od EKG_PIT

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: Stycznia 05, 2010, 19:39:24 »
Mam pytanie do latających na Ultra Pack 2.0, czy latał ktoś z wykorzystaniem katapulty? Jak ją uruchomić?

« Odpowiedź #119 dnia: Stycznia 06, 2010, 18:12:31 »
A więc jednak problem z Migiem-17 się rozwikłał. Pozostaje jeszcze silnik w samolocie Fiat G.55 Centauro - nie mogę go odpalić, czy u Was też występuje ten problem ? I jeszcze ten kokpit w samolocie Fi-156 - brak wskazówek na "zegarach" .Powalające.... Poza tym UP podoba mi się ,większość samolotów o których marzyłem w końcu się pojawiła. Pozostaje jednak jeszcze kilka "niespełnionych marzeń" - m.in. Avro Lancaster i A-26 Invader. :001: W przypływie szczodrości przydałby się jeszcze A-1 Skyrider, no i może jakiś Mig-17 z prawdziwego zdarzenia . A stąd już droga otwarta do "poważniejszych" odrzutowców .  :002: Ciekaw jestem na jakim okresie historycznym nasz "Iłek" skończy .
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title. Therefore, not all people who fly fighters are fighter pilots, nor do all fighter pilots fly fighters, some of them drive trucks.