Część zmian graficznych mi się podoba, część nie. Na plus słoneczko, teren z parallax mapping i lepsze cienie. Na minus tryb high contrast, światła i maximum reflections. High contrast wiadomo, zresztą ja i tak mam powyłączane wszystkie bloomy i postefekty. Światła są za jasne w dzień, nie ma mowy, żeby płonący silnik w pełnym słońcu tak rozświetlał wszystko wokół. Co do max reflections, efekt ten sprawia, że po wylądowaniu na trawie w kokpicie robi się zielono. Znowu trochę przesadzony efekt jak na mój gust. Ale póki wszystko powyższe da się powyłączać, nie mam powodów do narzekań

Co do wydajności, zauważyłem, że po włączeniu Anizo z poziomu sterownika gry FPSy spadły gdzieś tak o 10 i mimo, że FRAPS nad ziemią pokazuje 30fps, gra tnie i nie działa płynnie. Ustawienie anizo z poziomu gry działa z kolei słabo (albo w ogóle), ale za to shimmeringu nie ma. Karta to GTX275 na sterownikach 260.99.
Czy tylko ja mam popsutą kamerę w Pfalzu XII, czy faktycznie coś popsuli? Nie mogę przesuwać się w przód-tył, głowa pilota jest zawieszona na wysokości obrotomierza. W innych samolotach jest ok.