Autor Wątek: Idą zmiany - patchowanie RoF'a  (Przeczytany 53988 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
Odp: Idą zmiany - patchowanie RoF'a
« Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 28, 2009, 11:37:43 »
Panowie, nie wiem co jest grane ale od patcha 1.08 gra coraz bardziej się tnie-nie jestem pewien czy to grafa czy dźwięk. Przed tymi "udoskonaleniami" mogłem śmiało zrobić podniebny pojedynek 11 na 11-co najwyżej na początku szarpneło raz czy dwa. Dodam że grafa oprócz "terrain detal" który był na średnim, była na wysokich ustawieniach z AA włącznie. Teraz jest po prostu niegrywalna-2-5 klatek na sekunde. 
Pomerania 1945
Co. E 75th 9th Infantry Div. "Riverine Rangers"

poko24

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 30, 2009, 16:51:12 »
Hmmm... U mnie nie ma takiego problemu. A zmieniałeś sterowniki od tamtego czasu?

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 02, 2010, 19:17:44 »
Zmieniałem-wszystko jest up to date.Reinstalka RoFa też była.
Pomerania 1945

« Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 02, 2010, 21:36:52 »
Zobacz czy gra chodzi na wszystkich rdzeniach CPU.

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 03, 2010, 17:21:59 »
Chodzi na obu-jeśli chodziło o to sprawdzenie menagerem zadań>wydajność.W dodatku na fulla-100 % obu rdzeniów.Dodam że jest to AMD 64 x 2 6000+ 31 Ghz.
Pomerania 1945

« Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 12, 2010, 22:08:44 »

No i dopadło także mnie, kupiłem sobie fokkera w wersji parasol  i odpaliłem Rofa żeby oblatac nowy nabytek ,
ale z latania nici , podczas próby wejścia do gry wyskoczył komunikat jak na obrazku zupełnie bez sensu ;

Rof informuje że muszę uaktualnić wersje gry , tymczasem updater podaje że mam aktualną , czy jedyne wyjście to reinstalka Rofa ?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 12, 2010, 23:02:16 »
Kiedyś coś takiego pojawiło się jak nawaliły im serwery - ale teraz przynajmniej u mnie działa ok.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 12, 2010, 23:43:22 »

Zainstalowałem Rofa od nowa , teraz jest dobrze , fokker VIII też fajny  :001:

« Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 24, 2010, 22:42:06 »
Coś nikt nie wspomina że niedługo dostaniemy wbudowany "quick mission generator"!
Info: http://riseofflight.com/Blogs/post/2010/01/15/Gameplay.aspx
Niestety max to po 3 samoloty na stronę, wliczając gracza.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 25, 2010, 00:25:32 »
Nie, nie po 3 samoloty na stronę, tylko po trzy grupy, w które będą wchodziły chyba max. 4 maszyny na każdą. Np. klucz S.XIII w eskorcie 4x Br.XIV przeciwko 4x D.VII i 4x Pf D.XII...

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 25, 2010, 15:30:24 »
Fakt, doczytałem i widzę że chodzi o "flight" a nie aircraft. Dzięki za sprostowanie.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 05, 2010, 18:30:16 »
Kolejna porcja informacji: http://riseofflight.com/Blogs/post/2010/02/05/LOGIN-OFFLINE-ACCESS-GRANTED!!!.aspx

Jak nazwa wskazuje, najważniejszy news jest taki że bedzie można grać w trybie offline. Poza tym następny samolot to über D.VII.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 05, 2010, 19:20:00 »
Poza tym następny samolot to über D.VII.
Fokker D.VII przecież jest. W poście chodzi o podrasowanie obecnego modelu.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 05, 2010, 19:26:56 »
No przecież piszę że über.  :021:

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 05, 2010, 21:17:13 »
To będzie inna wersja fokkera - D.VII F z silnikiem BMW D.IIIa (pierwsza rzecz jaką w ogóle stworzyła ta firma) o podwyższonym stopniu sprężania. Oficjalnie motor dawał ok. 185 KM mocy, ale ... na jakiś 3000m. Przy ziemi prawdopodobnie coś pomiędzy 220, a 250 KM. Tyle, że użycie takiej mocy przy ziemi groziło rozerwaniem cylindrów. Do 2-3 tys. m. latano na ok. 75% mocy, by później, gdy zmalało ciśnienie ładowania móc dać "setkę". Silnik ten dawał Fokkerowi fantastyczne parametry lotu na 5-6 tys. metrów i tylko SE5a mógł się z nim tam mierzyć.
IMHO, samolot rozwali cały balans, no chyba, że operatorzy serwerów będą go rozsądnie dawkować. Twórcy napisali, że alianci mają przewagę w multiplayerze, co jest brednią, i dlatego dadzą stronie niemieckiej jeszcze jedną maszynę.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.