Autor Wątek: Idą zmiany - patchowanie RoF'a  (Przeczytany 54074 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
Odp: Idą zmiany - patchowanie RoF'a
« Odpowiedź #315 dnia: Stycznia 21, 2011, 20:16:15 »
Tak trochę obok choć ankietę wypełniłem - Vietnam, absolutnie żadnych abonamentów, z I WP samoloty niemieckie.
Dość długo broniłem się przed RoFem i ale ile można czytać opisów YoYo, Razora, Some1, itd. czyli moich forumowych guru odnośnie symulatorów.
Pełne zachwytu posty YoYo okraszone licznymi zdjęciami nie pozwoliły mi dłużej pozostać obok i zamówiłem dziś RoFa.
Z kilku powodów:
1) jeśli wszyscy mówię że boski więc taki musi być;
2) tak naprawdę kocham dwupłaty i I WŚ;
3) jak będę latał albatrosem nikt nie nazwie mnie "faszystą";
4) w RoF lata cała śmietanka forum i mam nadzieję że czasami wpuścicie mnie na "swoje niebo".
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #316 dnia: Stycznia 22, 2011, 09:53:05 »
2) tak naprawdę kocham dwupłaty i I WŚ;
Ekhhhh, to jak Ty się ostałeś bez tego tytułu? :)
I aż tak nie przesadzajmy, może brak mu parę spraw - chociaż wygląda na to, że po 1.017 nie będzie już ich prawie wcale ;)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #317 dnia: Stycznia 24, 2011, 14:04:20 »
Raczej po 1.18 ;) Wróble ćwierkają, że w puczu będzie tylko Gotha. Nowy tryb single player dostępny będzie w kolejnym puczu.

W ogóle zwracam uwagę na pytania w ankiecie jaką twórcy RoF wystosowali do userów. Widać, że po Gotha wyjdą najprawdopodobniej flyable Breguet 14 i DFW C.V (yay!), gdyż twórcy zrobili zapytanie jakie samoloty chcą gracze w dalszej kolejności. Było około 8 do wyboru, zaznaczyć można było 3.
Oprócz tego, zapytano się o kwestie nowych map. Można było wybrać pomiędzy zmniejszonymi (pociętą na kilka części obecną mapą frontu) mapami frontu zachodniego, mapą Kanału La Manche, frontem wschodnim oraz frontem włoskim.
Rozwój i prace nad kampanią mogą być uzależnione od w/w decyzji.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #318 dnia: Stycznia 24, 2011, 14:38:57 »
Ja tam zaznaczyłem Junkersa J1. Właśnie latanie szturmowe to to co pociągało by mnie najbardziej.. (bo myśliwiec ze mnie kiepski).
Chętnie polatam DFW C.V.
GG 4834952

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #319 dnia: Stycznia 24, 2011, 14:59:26 »
OT: No to u nas w Pułku czeka 2.Eskadra Wywiadowcza ;) Chłopaki latają albo scoutami z podwieszonymi jajkami (SE5a, SPAD), albo na HP. Gdy dojdzie Breguet i DFW, nasz arsenał poszerzy się i o nie :)

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #320 dnia: Stycznia 24, 2011, 16:03:01 »
Przepraszam, że się wtrącę - chcę wreszcie spróbować ROF'a, planuję to od miesięcy i właśnie takie ROF Demo mam sprzed paru miesięcy u siebie na komputerze (zdaje się wersja działająca przez 3 dni). Od czasu download'u minęło dużo czasu i dużo patch'ów się pojawiło. Moje pytanie jest następujące - czy mogę uruchomić stare demo i spróbować, czy gra mi pasuje, czy też ROF będzie wczytywał gigabajty patch'ów przed pierwszym uruchomieniem? Jeśli tak, to pewnie lepiej wciągnąć najnowsze demo, jeśli jeszcze taka opcja funkcjonuje... Pozdrawiam!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #321 dnia: Stycznia 24, 2011, 16:50:53 »
Hej,
nie, ściągnij najnowszą wersję RoF stąd: http://www.riseofflightdemo.com/ROF_Demo/ROF_ICE_Demo_1016b.exe
No i zrób tak jak piszą tutaj: http://riseofflight.com/tryrof/en
Nowe demo działa dwa tygodnie. Co ciekawe ma w pełni funkcjonalny multiplayer oraz odblokowane dwa samoloty: Albatros D.Va oraz SPAD 13. W razie czego, nie ma najmniejszego problemu z zakupem (odblokowaniem) pełnej licencji, bo to co pobierzesz to pełna gra, tyle że z zablokowaną częścią zawartości.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #322 dnia: Stycznia 24, 2011, 18:53:40 »
Dzięki! Zapuszczę na noc zciąganie, może rano dojdzie ;) Dwa tygodnie! Brawa dla twórców!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #323 dnia: Stycznia 25, 2011, 18:36:56 »
Niestety na razie podciągnięcie demo do pełnej wersji kosztuje 49$. Co prawda mamy 9 samolotów (1ekstra) ale ja jako tradycjonalista wolę jednak wydanie pudełkowe. (będę miał mapkę i pudełko na pamiątkę).
Grą jestem oczarowany..
GG 4834952

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #324 dnia: Stycznia 25, 2011, 19:16:01 »
Przelicz sobie dokładnie która z dostępnych opcji Ci się najlepiej kalkuluje (dzieląc całość wydanej kwoty przez liczbę samolotów, którą otrzymujesz). Płyta jest zbędna przy sposobie dystrybucji takim, jak w RoF (i tak do wersji z płyty zasysa się ogromnej wielkości aktualizację). Za pewnik przyjmij, że bardzo szybko będziesz chciał mieć więcej samolotów. Acha - przy pudełku zapłacisz dodatkowo za przesyłkę - to już ułamek ceny jednego dodatkowego latawca.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #325 dnia: Stycznia 25, 2011, 20:24:17 »
A co oni z ROF tak nadaktywni? Albo nieposkładani? Plik ROF_ICE_Demo_1016b.exe istnieje nadal, ale na stronie jest z procedurą rejestracji demo jest wersja ROF_ICE_Demo_1016.exe  Zresztą nieważne - pewnie zanim uruchomię, pojawią się nowsze wersje i patch'e :)  Pozdrawiam!

PS: Traun - ja tam się boję oczarowania, zauroczy mnie i Ił'ka opuszczę w tak krytycznym dlań momencie...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #326 dnia: Stycznia 25, 2011, 21:01:34 »
Cha cha ja już zapomniałem.
Mam za to taką przypadłość że jak zacznę latać w danych "okolicznościach" to pochłaniam dosłownie książki na temat.
Więc kupiłem już 3 o I WŚ i dodatkowo już dzisiaj dwie przerobiłem "Asy Kaizera" i "Jasta 11".
Na jutro mam monografię Fokkera VII i Camela.

P.S. W ostatniej misji strzelec atakowanego przeze mnie samolotu odstrzelił sobie ogon - efekt rewelacyjny.
GG 4834952

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #327 dnia: Stycznia 26, 2011, 22:33:00 »
No i duża przykrość... Instalowałem to-to dwa razy, niestety gra przy uruchomieniu strzela coredump'em, nie uruchamia się. Prawdopodobnie coś z dotnet'em 3.5 i/lub tym VC++ redistributable. Nieładnie. Gra po instalacji (4.3GB) instaluje dodatkowe rzeczy, jak wspomniane komponenty czy DirectX. Może problem powstał, gdy dotnet próbował zainstalować SP1 do 3.5? Nie potrafił tego zrobić, prawdopodobnie któraś z usług jest zablokowana przez mój firewall, albo jakiś program systemowy. Męczył się, męczył, a potem podał, że wszystko zrobione OK - ale mu nie wierzę. Tak to sobie tłumaczę, bo cóż mogę powiedzieć? Miało być fajnie, a jest niemiło...

Mam nadzieję, że CoD nie będzie mi robił takich cyrków z instalacją - już od stuleci nie miałem takiego fiaska w instalacji gry. A to ROF jeden!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #328 dnia: Stycznia 27, 2011, 12:32:06 »
Nie wiem co będzie w 1.017, ale mnie jakby ktoś ze Starszyzny forumowej coś tam pisał na forum RoFa to może dało by się dodać dwie małe sprawy:
- niech na początku może śmigiełko rozkręca mi jakiś chłopek z obsługi lotniska (ale nie koniecznie będę się przy tym upierał)
- po wylądowaniu sympatycznie było by zaparkować, zgasić i ... wygramolić się z kabiny na matkę ziemię..
GG 4834952

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #329 dnia: Stycznia 28, 2011, 20:34:55 »
W 1.17 pojawi się Gotha G.V, która jest obecnie w ostatniej, finalnej fazie testów w trybie single i multi. Ficzery o których wspominasz byłyby fajne, sporo graczy poruszało ten temat na forum RoF, ale pozostaje to na razie bez odpowiedzi i reakcji ze strony twórców.