Autor Wątek: Lock On Flaming Cliffs 2.0  (Przeczytany 99198 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
Odp: Lock On Flaming Cliffs 2.0
« Odpowiedź #120 dnia: Marca 15, 2010, 20:32:21 »
 :549:
11:05 PM

« Odpowiedź #121 dnia: Marca 15, 2010, 22:39:01 »
Oby czas poszedł w jakość. Cena nadal jest przystępna ale pod warunkiem, że to będzie nowy produkt a nie ta sama gra. Oby polepszyli działanie awioniki F-15 i A-10 bo inaczej gruchnę ze śmiechu :D

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #122 dnia: Marca 15, 2010, 23:01:11 »
ECM w F-15 uruchamia się 15 sekund... tyle widocznych zmian.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #123 dnia: Marca 15, 2010, 23:30:42 »
Wszędzie jest napisane że prace nad FC 2 zostały rozpoczęte w czerwcu 2009... Może i jestem niepoprawnym optymistą ale od czerwca do końca marca wypada 9 miesięcy. Może dostaniemy to 1 Kwietnia  :011:

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: Marca 15, 2010, 23:32:56 »
Figę dostaniecie 1 kwietnia (nomen omen - w prima aprilis) a nie FC 2 :karpik
A poza tym bez przesady, wszak co niektórzy wypłakali wreszcie ten swój IFF  :banan No co, źle?  :118: :121:

Poza tym odnośnie zmian w awionice to te są zaiste kosmetyczne. W każdym razie okrętu bym się nie spodziewał. W zwykłej żabie oprócz nowego modelu praktycznie nic więcej nie zmienią, mimo to jak wcześniej zapowiadałem, jeśli będzie mapka, engine i edytor z DCSa to prawdopodobnie to kupię.

Jak ktoś chce zupełnie nową jakość to zapraszam piętro niżej, jak pojawią się kolejne moduły DCSa, odnośnie których zresztą zgadzam się ze stanowiskiem some1. Po prostu generalnie wolałbym aby ED swoje "resources" włożyło w dalszy rozwój DCS zamiast wskrzeszania trupa. No ale dobre i to. W sumie ich wybór.

Plusem będzie możliwość sprawdzenia party online w oldschool'owym stylu na nowej wersji  :001:

« Odpowiedź #125 dnia: Marca 15, 2010, 23:34:16 »
Mam rozumieć że cena dla posiadaczy Flaming Cliffs i posiadaczy czystego Lock On'a będzie taka sama?

« Odpowiedź #126 dnia: Marca 17, 2010, 09:07:28 »
No i stało się ;-( Wydanie odłożone o kilka miesięcy, poczytajcie sobie na: http://www.lockonfiles.com/modules.php?name=News&file=article&sid=483 Ale nic straconego pod FSX pod koniec marca ma wyjść "wypasiony" model F/A-18 http://www.vrsimulations.com/
Lukas

« Odpowiedź #127 dnia: Marca 17, 2010, 09:10:05 »
A poza tym bez przesady, wszak co niektórzy wypłakali wreszcie ten swój IFF  :banan No co, źle?  :118: :121:
Bardzo dobrze :) Dobrze, że ludzie płaczą a oni w miarę ich słuchają, ale to przesunięcie czasowe pomimo że mnie nie zaskakuje to mnie irytuje :/ Kolejna kwestia to na ile wysłuchają tych płaczów całych...

W zwykłej żabie oprócz nowego modelu praktycznie nic więcej nie zmienią(...)
To już chyba dużo nie? W ciemno w żabie będzie znowu najwięcej zmian...

Plusem będzie możliwość sprawdzenia party online w oldschool'owym stylu na nowej wersji
To kiedy się Janek widzimy w 9.12 na 'party online'?

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #128 dnia: Marca 17, 2010, 17:58:22 »
Właśnie wstaje nowa strona dla FC 2
http://forums.eagle.ru/showthread.php?p=852611#post852611

http://forums.eagle.ru/announcement.php?f=86
Uważam że FC 2 jest bliżej niż nam się wydaje.
Bi siur tó łiks :004:

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: Marca 18, 2010, 15:59:28 »
Kolejna kwestia to na ile wysłuchają tych płaczów całych...

Ja bym się jeszcze dodatkowo zastanowił na ile spora część tych płaczy jest w ogóle zasadna :121:
Bo powiedzmy sobie szczerze, często mają one formę "F-15 jest be i mnie ciongle zestrzeliwują, amram ma być lepszy, ED fix thiis pliiiiis", co trudno traktować poważnie :D

To kiedy się Janek widzimy w 9.12 na 'party online'?

Ciągnie wilka do lasu, co? :P Ale nie powiem, fajnie jest sobie na HLu polecieć takim 9.12 na stado sępów na Su-27, Su-33, F-15C i MiG-29S, mając jednocześnie dziwne wrażenie że ledwo oderwałeś koła od ziemi a już wszyscy chcą Cię zabić  :121: No i niezła satysfakcja jak się mimo to "skroi" kilku delikwentów :D

Swoją drogą, ten zapowiadany nowy sajt chyba już wstał:
http://lockon.co.uk/

« Odpowiedź #130 dnia: Marca 19, 2010, 04:05:41 »
Jest tyle samo placzu na punkcie czerwonych, ale trszeba widziec gdzie patrszec.   Jednak zostalo udowodnione ze silniki f-15 byly mocno 'sciete', a prszy tym zostaly znalezione inne bledy w modelach lotu wszystkich samolotow.

« Odpowiedź #131 dnia: Marca 19, 2010, 08:49:03 »
Płacz jak płacz - można się spodziewać bo to przy tym rodzaju gier już jest wkalkulowane w koszta (niedawno to zrozumiałem :)). Trochę jednak mnie razi jak w momencie ogłoszenia, że za 2-3 miesiące ma być nowa wersja/patch (tak było przy ogłoszeniu FC 2.0) to wtedy zaczął się największy płacz, co moim zdaniem jest po prostu za późno. Wychodzi na to, że się trochę przejechałem bo czas też się wydłużył wydania i liczę po cichu, że po to aby spełnić choćby garstkę z tych płaczy :)

Tak tak Janku, pamiętam ostatnie nasze spotkanie gdzieś koło 3 w nocy jak wpadłeś do 9.12 i zdjęłeś 4 takie sępy :)

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #132 dnia: Marca 19, 2010, 10:44:12 »
Jest tyle samo placzu na punkcie czerwonych, ale trszeba widziec gdzie patrszec.   Jednak zostalo udowodnione ze silniki f-15 byly mocno 'sciete', a prszy tym zostaly znalezione inne bledy w modelach lotu wszystkich samolotow.

Nie zrozumieliśmy się. Dobrze sobie zdaję sprawę że w samolotach rosyjskich również aż roi się od błędów i niedoróbek. F-15 to był natomiast przejaskrawiony przykład, chodziło mi bardziej o pokazanie formy tych narzekań, często warunkowanej własnymi animozjami/niepowodzeniami w grze online (niepotrzebne skreślić) a nie jakimiś merytorycznymi przesłankami. Osobiście wątpię aby Eagle Dynamics to traktowało poważnie.

Tak tak Janku, pamiętam ostatnie nasze spotkanie gdzieś koło 3 w nocy jak wpadłeś do 9.12 i zdjęłeś 4 takie sępy :)

Taaaa... sami byli sobie winni  :121:
Poza tym odnośnie tego "party online" bardziej chodziło mi o napisanie nowej misji i zorganizowanie rozrywki na podobnych warunkach jak niegdyś u Qrdl'a Logosa, ciekawe jakby wypadło "w praniu"  :karpik

« Odpowiedź #133 dnia: Marca 19, 2010, 16:39:39 »
I dalej powiem ze dokladnie to samo bylo z drugiej strony.  Nie wazne kto czym 'lata', zawsze bylo 'pokaze ci w 1 vs 1'; ostatnio mocno to leci z 'czerwonej' strony.  Ale mniejsza z tym.

Masz racje, ED popatrszylo sie na poprawnie udowodnione problemy (czyli wykresy z samolotow w LO ws. wykresy z samolotow prawdziwych) i bedzie cos dla kazdego.   W koncu F-15 dostal jedna dorobke tak dla siebie:  IFF cue na HUD.

Pszepraszam za pol-Polszczyzne.

Nie zrozumieliśmy się. Dobrze sobie zdaję sprawę że w samolotach rosyjskich również aż roi się od błędów i niedoróbek. F-15 to był natomiast przejaskrawiony przykład, chodziło mi bardziej o pokazanie formy tych narzekań, często warunkowanej własnymi animozjami/niepowodzeniami w grze online (niepotrzebne skreślić) a nie jakimiś merytorycznymi przesłankami. Osobiście wątpię aby Eagle Dynamics to traktowało poważnie.

« Odpowiedź #134 dnia: Marca 19, 2010, 16:58:22 »
Poza tym odnośnie tego "party online" bardziej chodziło mi o napisanie nowej misji i zorganizowanie rozrywki na podobnych warunkach jak niegdyś u Qrdl'a Logosa, ciekawe jakby wypadło "w praniu"  :karpik
Tak, tak - jak mowa o party to o party, a nie o Airquake'u ;) Także trzymam za słowo i oczywiście wpisuję się na listę. Ale nie wyprzedzajmy za mocno, bo jeszcze trzeba będzie zorganizować 2.0, wybadać jakieś różnice, a w moim przypadku dochodzi rozklekotany system, z którym nie bardzo wiem co zrobić - ale wierze, że za chwilę będzie ok - byle przed FC 2.0...