Autor Wątek: Jaki samolot wybrać?  (Przeczytany 2586 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jaki samolot wybrać?
« dnia: Listopada 25, 2009, 22:16:04 »
W Lock On gram gram już sporo czasu i umiem dobrze pilotować rosyjskie samoloty.
Jednak mam pewien problem i choć najprawdopodobniej jest już podobny temat, chciałbym po prostu się dowiedzieć.
Więc, mam pewien dylemat, bo nie wiem czy wybrać Mig'a-29 czy też Su-27.
Wiem, że te samoloty mają różne przeznaczenie, itd., ale drażni mnie fakt, że w Mig-u jest tylko 6 podwieszeń na pociski. Stąd kilka pytań: Który samolot jest lepiej zrobiony w grze?, Którym się łatwiej steruje?, którym samolotem walka powietrzna jest sukteczniejsza?, itd.
Pzdr.

Odp: Jaki samolot wybrać?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 25, 2009, 22:42:58 »
Podobno prawdziwi twardziele z owłosionymi klatami latają tylko na Su-25  :002:
A poważnie po co ograniczać się do jednej maszyny, jest ich kilka i każda ma swoje zalety.
Jeśli już musisz wybierać to poznaj każdą jej wady i zalety i wtedy podejmij decyzję

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 25, 2009, 22:58:25 »
Każdy z nich lata mniej więcej podobnie. Su-27 ma więcej paliwa, a co za tym idzie możesz więcej pofolgować na dopalaczu. Su-33 ma dwie belki więcej co pozwala zabrać więcej graciarni. MiG-29 to odwrotność. Obsługa awioniki w zasadzie identyczna w każdym z przypadków. Nauczysz się latać jednym to każdym z nich polecisz. Możliwe, że z racji gabarytów Migacz będzie zwinniejszy. Taka drobna uwagą. W grze występują dwa MiGi (przynajmniej w multi), wersja A i S. Ta pierwsza (niemiecka) nie zabiera ze sobą graciarni na cele naziemne i ma kokpit zeskanowany w "hamerykańskich" jednostkach miary i gada po niemiecku. Wersja S może sobie bombki zabrać i gada po słowiańsku.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 26, 2009, 00:12:33 »
Taka drobna uwagą. W grze występują dwa MiGi (przynajmniej w multi), wersja A i S. Ta pierwsza (niemiecka) nie zabiera ze sobą graciarni na cele naziemne i ma kokpit zeskanowany w "hamerykańskich" jednostkach miary i gada po niemiecku. Wersja S może sobie bombki zabrać i gada po słowiańsku.
Ja z kolei nie wiem jak w multi, ale w singlu są trzy wersje MiGa. Rosyjskie 9.12 i nowszy 9.13S oraz niemiecki 9.12, który różni się od rosyjskiego odpowiednika przeskalowanymi przyrządami.

Naturalnie w wersji podstawowej, a nie zniewieściałym T :P.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 26, 2009, 00:20:40 »

Naturalnie w wersji podstawowej, a nie zniewieściałym T :P

Aż serce roście wiedząc że nie jestem sam :karpik

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 26, 2009, 07:33:54 »
@LMP

Ale chyba nie flyable? Szczerze mówiąc nie wnikałem, a raczej unikałem :D

@Janek
Weźcie się w garść! :118:

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 26, 2009, 15:05:19 »
Ok dzięki. Posprawdzam i zobacze, a jak będe mial problem to napisze.

« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 26, 2009, 15:30:42 »
@Mazak

Wszystkie trzy są jak najbardziej latalne ;).

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 26, 2009, 15:45:54 »
Ja z kolei nie wiem jak w multi, ale w singlu są trzy wersje MiGa. Rosyjskie 9.12 i nowszy 9.13S oraz niemiecki 9.12, który różni się od rosyjskiego odpowiednika przeskalowanymi przyrządami.

Ja bym jeszcze dodał że ten "9.13S" ma tak naprawdę awionikę zwykłych 9.12 i 9.13, ot tyle że dodano trochę na siłę R-77. Więc z tym "S" to akurat trochę ED przesadziło  :001:

« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 26, 2009, 16:24:08 »
A możecie mi powiedzieć jak zrobić coś takiego, że gdy przesuwam głowę w prawo to celownik też się przesuwa. Udało mi się jedynie tak na 5.

« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 26, 2009, 16:31:02 »
5 to celownik nahełmowy. Jeśli chcesz żeby HUD podążał za ruchami głowy, włącz mini-hud w opcjach.

« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 26, 2009, 16:48:47 »
Niestety nie udało mi się znaleźć tej opcji :015: . Czy może mi ktoś napisać gdzie dokładnie się znajduje?

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 26, 2009, 17:35:46 »
Lockon i Flanker manual się kłania. Wątek dla początkujących też Ci wiele rozjaśni.

« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 02, 2009, 18:50:40 »
Po wielu próbach oraz testach, które robiłem wygral Mig. Przez chwile latałem Su-27, ale to nie to.
A wy czym latacie?
Gdyby coś znalazłem fajny interior do Mig-a i Su (nowocześniejszy). Jakby co to piszcie na PW.